Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:32 08.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Тема Колко струва?нови  
Авторtonkis (Нерегистриран)
Публикувано21.12.06 16:13

Здравейте, искам да питам. Ако си внеса кола от чужбина, има ли други такси освен мито, ако има какви са и колко струват. Ако е само митото колко струва. Ако може да ми обясните как стоят нещата ако си внеса кола. Благодаря предварително.

Тема Re: Колко струва?нови [re: tonkis]  
Автор bratovcheda (специалист)
Публикувано22.12.06 10:12

Въпроса ти е доста обширен, за да ти бъде отговорено във форум, но ще се опитам.
Ако автомобила има сертификат евро 1, т.е. е произведен някъде в Евросъюза - мито няма. Ако е до 150 конски сили (или 100 киловата беше) няма и акциз.
Досега имаше ДДС, но след 01.01.2007 година отпада и това.
Ако е спазено всичко гореспоменато след Нова Година се плаща Еко такса 350лв. и толкова.
След това разбира се номера в КАТ застраховки данъци...
Дай повече информация каква кола и от къде.
Успех.

Тема Re: Колко струва?нови [re: bratovcheda]  
Авторtonkis (Нерегистриран)
Публикувано22.12.06 10:28

Благодаря за информацията. При мен идеята е да си внеса кола от Дубай. Там коли 2000г. са стари за тях. Рено Лагуна 1999 е 3 000лв. Там на по-старите коли цените им падат много, а за тях това са стари коли. Въпроса е вече дали ще си струва, не знам нищо за такси, мита, регистрации и т.н. Има ли също разлика ако мой приятел йорданец уж си е купи за него и тук ми е продаде?

Тема Re: Колко струва?нови [re: tonkis]  
Автор bratovcheda (специалист)
Публикувано22.12.06 10:56

Този калкулатор като гледам важи до края на тази година. От догодина както казах има промяна на режима на внос от ЕС и отпада ДДС-то. Ако предположим, че за вноса извън ЕС не се променя режима можеш да си изчислиш по този калкулатор, но не съм сигурен.
Нека и колегите да кажат.

Тема Re: Колко струва? [re: bratovcheda]  
АвторGTl (Нерегистриран)
Публикувано22.12.06 20:47

Така е, внос извън ЕС ! Мисля, че ако имаше далавера нашите автоджанбази щяха да внасят от там. По скоро изнасят за там! Ти знаеш ли как се транспортира кола от там - с кораб. Колко ще струва? А имаш ли представа какво е кола карана в арабска страна близо до пустиня. Двигателя сигурно е за ОР, защото там във въздуха винаги има фин пясък, който такова м-ката на двигателя за 0 време. Според мен няма по-изгоден внос от ЕС и швейцария.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.