Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:16 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За летните гуми :)нови  
Автор Earendil (непознат )
Публикувано19.03.06 00:20

Хайде сега за летните.. още 10тина дена макс и е време за смяна..
(имам още 1 каране на ски :) :) )
традиционно съм доволен от пирели. всеизвестните Р6000 ..
малко твърдички, но затова пък бетон по завоите.. както често ходя несебър - варна по тия завои :)..

слагал съм и малоя.. тип рибена кост с 2 дълбоки канала посредата... по-добри по отношение аквапланинг, но затова пък малко повече клякаха в завоите..
нормално..1то за сметка на другото и се чудя кое е по-важно.. при тия порои лятото.. и както си караш със 120 неочаквано езерце, което някой неправилно би нарекъл локва.. и мое да изхвърчи човек от пътя..

та.. давайте коментари :))

поздрави

Тема Re: За летните гуми :)нови [re: Earendil]  
Автор zloQQ (Хитър Петър)
Публикувано19.03.06 05:43

Yokohama AVS Sport - канали от средата до края - без среден канал - демек, каквато вода влезе директно изхвърча извън гумата. На вода се държи страшно добре - точно за което говориш - с висока скорост влизаш в някое "езерце" - няма проблем със сцеплението. На сухо също съм много доволен. Не са шумни. Имат добър страничен ръб, който излиза по-навън от джантата и я предпазва от евентуални удари. Предишните ми бяха същите - надявам се и следващите да са ми такива. Освен тях, добри впечатления имам и от Continental ContiSport Contact... Но Yokohama-та ми е фаворит!
Поздрави!

Тема Re: За летните гуми :)нови [re: zloQQ]  
Публикувано19.03.06 11:47

здрасти,

като гледам yokohamata е почти същата като Good year Eagle f1.. която я дават като 1 от фаворитите.. разбира се и цената ще е солена..
за конти-то.. предишните ми бяха такива.. т.е. с тях взех колата, а и са препоръчвани специлано от MG 75цата ми, но може би защото не бяха 1ва младост и не съм кой знае колко доволен..

до скоро :)

Автор MichaelLeRoi (ShadowMan)
Публикувано19.03.06 18:31

Ползвам за летни гуми BF Goodrich Profiler 2. Веднъж я пробвах през едно такова езерце/локва без да искам... насвирих около 100 гледам пред мен нещо такова, докато го видях и го минах даже, а колата мръдна съвсем леко... и си викам ако бях с някои галоши дали нямаше да направя някаквув сакътлък.

Ето и един сайт на братушките за гуми

Тема Re: За летните гуми :)нови [re: MichaelLeRoi]  
Автор zloQQ (Хитър Петър)
Публикувано19.03.06 19:44

Да - почти същата е като Good year Eagle f1... Просто каналите не се редуват - ляв-десен, а са на секции по три. А цената определено не е малка (за Yokohama-та), но е така, защото "най-малката" е 205/55ZR16 93W, а и също така е в класа на високоскоростните гуми. Ама предпочитам да дам някой лев за хубава гума, вместо за собствената си "реставрация" в ПирогРоБ... Както и MichaelLeRoi каза BF Goodrich Profiler 2 също са добри. (Имам приятели, които карат с тази гума и имат положителни мнения също). Те също са от този тип гуми, без канал по средата (поне според мен - по-добрия вариант - заради това, че изхвърлят водата директно извън гумата, а не да я вкарват в канал по средата и от там навън...). Това за мен е определящо при взимането на гуми. Тоя аквапланинг (дори и 2-3 пъти да ми се случи в годината), в които мога да се "намеря" хич не ми се нрави
А и Michelin не трябва да забравяме. Аз лично само зимни гуми съм имал от тази марка - колата така залепна с тях на пътя, че нямам думи просто. Ама с летните - нямам представа - сигурно и те са добри.
Интересното е, че в щатите масово се използват (в над 90% от автомобилите) всесезонни гуми!!! От заводите така си излизат
Поздрави!

Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано20.03.06 11:16

Защо не опиташ с Continental?

Красотата е въпрос на светлосянка.

Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано20.03.06 16:29

Прецени си сам.

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/default.asp?ComponentID=4796&SourcePageID=8762#1

Тема Re: За летните гуми :)нови [re: Bat Jorko]  
Публикувано22.03.06 11:49

ееее почнах да го намразвам тоя форум.. напиша 20 реда пост и вземе че го загуби нейде при изпращането.. аман
та..
вече изобщо не им вярвам на тия тестове, има огромни разминавания..
ако погледнете 2та линка дадени в темата..
руснаците дават gooryear eagle f1 na 1во място, а pirelli p6 някъде назад, докато германците обратно.. същата каша и тотално рамзинаване и с повечето от останалите марки и модели гуми.. ужас :)

Авторнa зop (Нерегистриран)
Публикувано04.05.06 22:08

A какво ще кажете за Vredestein Hi-Trac или Vredestein Т-Trac ?
За 14 цолова гума на цена от съответно 115 лева и 95 лева струват ли си?
Или пък дали си заслужава човек да се напъне за Goodyear Hydragrip, но там цената е по-соленка около 135 лева за гума??

Тема Re: За летните гуми :)нови [re: нa зop]  
Авторпeтp (Нерегистриран)
Публикувано05.05.06 11:26

Абе вземи си ласса импетус 2-пефектна гума

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.