|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
кола на починал инвалид-обмитяване-лихви
|
|
Автор | Toни (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.06 07:53 |
|
Здравейте
Карам кола,която се води на инвалид,но той почина миналата година.Явно няма да ми се размине плащането на ДДС /за митото имам евро1/,но разбрах,че има и лихва и глоби.
Някой да знае какъв е размера на лихвата /в%/ за закъснение на плащането,от кога се начислява, а ако има и глоба колко е тя?
благодаря на всеки отговорил
| |
Тема
|
Re: кола на починал инвалид-обмитяване-лихви
[re: Toни]
|
|
Автор | Fury (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.06 17:27 |
|
Просто си трай. Мой колега имаше 2 коли на инвалиди, които бяха починали преди година и когато станаха 3 години отиде при нотариус и си ги прехвърли на себе си, тъй като в пълномощното му е записано, че може да продава от негово име и нотариуса не ги търси. В момента аз карам кола на инвалид, който е починал, но ще чакам да станат 3 години и тогава ще видим.
| |
Тема
|
[re: Fury]
|
|
Публикувано | 07.05.06 07:08 |
|
И аз отначало си мислех да си трая, на разбрах, че рано или късно от митницата ти пращат писмо, че имаш задължение и трябва да го платиш с лихвите.Затова и питам , ако има някой запознат със ситуацията какъв е размерът на лихвата, за да преценя дали да си трая, за да не стане сумата колкото три коли като моята.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
MichaelLeRoi (ShadowMan) |
Публикувано | 07.05.06 09:07 |
|
Най-добре се свържи с наследниците на починалия човек защото според мен след смърта на този човек колата остава като наследство. Това трябва да направиш самия ти, за повече инфо се обърни към нотариус, пари за това няма да ти вземат.
Инак при самото прехвърляне работата е проста, но ако имаш всички налични документи, те са пълномощно от собствениците на колата и декларация, че не дължат нищо на държавата.
Аз така вече втора година прехвърлям колата си, човека все не ми праща по нещо важно.
| |
Тема
|
[re: MichaelLeRoi]
|
|
Публикувано | 07.05.06 14:23 |
|
Аз съм наследника
| |
Тема
|
|
|
Автор | Fury (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.05.06 15:43 |
|
А откъде в митницата ще получат такава информация, че е починал. Те се интересуват от големите далавери. За тях това е приключил процес. В тая объркана държава дето нямат връзка отделните звена на едно ведомство не ми се вярва някой да те потърси. А от догодина пада и ДДС то на всички. Аз лично ще си трая, а що се отнася до лихвата на държавните институции и вземания то тя е нищожна.
| |
Тема
|
[re: Fury]
|
|
Автор | 494 (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.05.06 11:32 |
|
Рано или късно ще отидеш в общината за нещо и ще трябва да декларираш новата ситуация около колата. Тогава ще те погнат да си плащаш. Първо глоба която вече не е жълти стотинки, а след това лихви и разлики между таксите за автомобил на инвалид и на неинвалид. А там ти искат и документи от митницата. И като се завърти колелото, бая пари ще те одрусат. За мен не е логично да си завре човек главата в пясъка като щраус и да си мисли че ще му се размине.
| |
Тема
|
[re: 494]
|
|
Автор | тoни (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.05.06 12:50 |
|
Аз именно затова попитах колко е лихвата, глобата и т.н.,за да не се наложи да плащам двойно.Измина почти година от смъртта и смятам да започна да събирам пари за обмитяването и затова исках да придобия представа колко отгоре /освен ДДС/ трябва да имам впредвид. Надявам се някой да помогне с инфо.
поздрави
| |
Тема
|
[re: MichaelLeRoi]
|
|
Автор |
77O1O5 (непознат
) |
Публикувано | 08.05.06 15:52 |
|
Не можеш в никакъв случай да си траеш,защото държавата рано или късно ще ти спре колата от движение.Наследниците могат да съдят държавата/това е мнение на юристи/,защото никъде в закона не е записано ,че ддс-то се наследява.Става въпрос обаче за наследниците,а не за теб и това може да ти струва скъпо,ти преценяваш.
| |
Тема
|
[re: 77O1O5]
|
|
Публикувано | 08.05.06 16:23 |
|
както споменах по-рано-аз съм наследника
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|