|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
каква кола
|
|
| Автор | abc (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.04.06 11:07 |
|
|
Здравейте ! Имам въпросче относно коя кола до 6000лв. си струва да си купя? Гледах дизелите- Toledo ,Cordoba, Vento но определено WV двигател защото знам че е евтина подръжката. Какво ще кажете ?
| |
|
Тема
|
Опре ли да "подържаш" двигател...
[re: abc]
|
|
| Автор | мeтaнчo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.04.06 11:41 |
|
|
Гледай общото състояние на колата, а не евтината подръжка на двигателя. Дойде ли време да се дават пари за подръжка на двигателя( особенно дизелов ), колата трябва да се шътка колкото може по-скоро. Аз определено бих предпочел мерцедесов двигател на 100к пред фолксвагенов такъв на 400к, въпреки няколко пъти по-скъпата подръжка. Така че въпроса ти не е много коректно поставен.
Иначе определено фолксвагените и опелите са с най-евтини резервни части.
Защо си изключил от твоя списък Пасат? Ако често пътуваш с пълна кола, пасата е по-добър вариант от Вентото, и по-евтин.
| |
|
|
|
За Корола и Авензис чувам много добри неща.
Помисли си 
The state of your life is nothing more than a reflection of your state of mind
| |
|
Тема
|
Re: Опре ли да "подържаш" двигател...
[re: мeтaнчo]
|
|
| Автор | abc (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.04.06 14:42 |
|
|
Pasat не е лоша кола но е скъпа а аз нямам толкова пари .Аз се спирам на коли над 92-93г. ,а Pasatite са около 7000лв. това ме спира.
| |
|
Тема
|
Re: каква кола
|
|
| Автор | Fury (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.04.06 20:58 |
|
|
Всички тези коли, които предлагаш за избор са с най-популярния и добър дизелов двигател в Европа - 1,9 литровия двигател на VVV. Разбира се , че и Пасата и няколко модела на Ауди са с този двигател. Изборът ти е правилен, този двигател е много здрав и икономичен. Остава да избереш варианта - нормален дизел, турбодизел или ТДИ. Динамиката, мощността и икономичността растат отляво на дясно в този ред, а стойността на подръжката и ресурсът на двигателя е в обратния ред. Въпрос на предпочитание. Реално, всички тези коли са варианти на Голф 3. Вентото е Голф с багажник, а кордобата е испанския вариант на Венто. Толедото е Пасат. Чувам, че Сеатите не се котират добре. Двигателите им също не са направени в Германия, но пък са по-евтини. Абе заложи на немското. Голфът е по-компактен отзад и по-удобен за града, а Вентото има голям багажник за пътувания. Цените на Пасата и Ауди са подобни на Голфа и Вентото.
Успех и късмет!!!
| |
|
Тема
|
Не директно по темата ти,
|
|
| Автор |
Masklin (Ном) |
| Публикувано | 28.04.06 23:16 |
|
|
... но мислил ли си за застраховката? Колкото по-добре ти изглежда колата, толкова по-вероятно е да привлечеш нежелано внимание към нея, съответно - става необходимо да я застраховаш.
Което, сещаш се, вдига цената, която трябва да платиш ... а за стара кола (а де, 8 или 10 г. бяха?) застраховката е 8-9% ... като добавиш и ГО и данък и прехвърляне ...
Предполагам си ги добавил и затова си стигнал до цената 6000... Съветвам те да помислиш и за поддръжката точно в смисъл на продължителна експолатация. Знаеш за приказката, че евтиното излиза скъпо - не са само частите; предполагам няма да я оправяш сам, значи и за това ще плащаш, после разхождането до сервизите е време (и гориво), няма да разполагаш с колата си ...
С други думи - парите, които плащаш директно за покупката (според мен) не са единственото определящо.
Иначе и аз бих ти препоръчал немска кола, особено ако е карана в спокойна държава (това също не е без значение, имай го предвид). Логиката казва, че VW трябва да правят по-добрите коли със собствената си марка, а Seat да е нискобюджетната (разбирай нискокачествената кола).
Не че няма и изключния де ... казват, че Skoda се оказали по-добри от фирмата-майка и я изненадали гадно 
Поли иска континентче
| |
|
Тема
|
[re: Fury]
|
|
| Автор |
jamie (старо куче) |
| Публикувано | 30.04.06 22:52 |
|
|
Tук надушвам скандала с френските фенове :-)
"най-популярния и добър дизелов двигател в Европа - 1,9 литровия двигател на VVV"
Тук пък мисля че не е съвсем така:
"Реално, всички тези коли са варианти на Голф 3. Вентото е Голф с багажник, а кордобата е испанския вариант на Венто. Толедото е Пасат."
Някак Толедото не ми се струва че достига клас Пасат. Подозирам че си е Голф платформа(също както и Шкода Октавия).
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | brada (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.05.06 16:58 |
|
|
прочетох всички мнения ,всички са прави,но имам едно вапросче,защо не погледнеш и опелите;имах два служебни опела стари като света и ги ползвах като чужди повече от 10 години безотказно-караха ги наети шофиори,ако това то говори нещо
| |
|
Тема
|
[re: brada]
|
|
| Публикувано | 03.05.06 15:02 |
|
|
Прав си, и аз щях да добавя Опел, но човека търси дизел, а дизела на Опела не му е силната страна. Е има и Астри и с дизел на Исузу, но нямам впечатления от този двигател.
Извинявам се на френските фенове и нека да добавя, че 2-я най добър дизел в Европа за средния клас е 1,9 дизелът на Пежо-Ситроен!
Но при сегашните цени на дизела не зная дали не е по-добре да не се насочиш към бензинов двигател с АГУ!!! Тогава вече можеш да погледнеш към опелите. Те са с най-икономичните и здрави бензинови двигатели и с най-евтината подръжка.
| |
|
Тема
|
[re: jamie]
|
|
| Публикувано | 03.05.06 15:08 |
|
|
Защо бе Jamie, Октавията си отговаря на Пасат, а Фабията на Голф. Виж двигателите им, то и на външен вид си приличат. Особено версията SUPERB си е 100% Пасат.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|