|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Сеат Ибиса 1.4 срещу Фабиа1.4
|
|
Автор | Marina (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.04.06 19:55 |
|
Знам ,че е банално ама дайте съвет кое се троши по-малко
http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?
topmenu=2&leftmenu=1&act=11144235469010063&f1=details
http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11143538052724192&f1=details
| |
Тема
|
Re: Сеат Ибиса 1.4 срещу Фабиа1.4
[re: Marina]
|
|
Автор | LEXUS (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.04.06 01:10 |
|
Abe i dvete ne sa cvete za mirisane,no Fabiata e po-zdrava!
| |
Тема
|
[re: LEXUS]
|
|
Публикувано | 12.04.06 06:28 |
|
аз се бях навила на сеата,но собственика отказа да ходим по сервизи да го оглеждат,докато собственичката на Фабията каза ,че няма никакви проблеми.Това което ме притеснява е че Шкодата е на 46 500км./понеже тетката си я е купила и карала в България/може ли да се разбере в сервиза дали е правено нещо по километража??
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zloQQ (Хитър Петър) |
Публикувано | 12.04.06 07:03 |
|
Може :) Ако я е купила в Бг начи е от ЕураТек - демек има сервизна книжка. При това положение отиваш в ЕураТек и показваш колата със сервизната книжка. Те могат да проверят дали всичко написано в тази книжка отговаря на истината (т.е. на техните данни за колата). Успех с Фабиа-та :) И навести
Поздрави!
| |
Тема
|
[re: zloQQ]
|
|
Публикувано | 12.04.06 07:17 |
|
аз я видях сервизната книжка и фактурата от еауратек,обаче маслото и филтрите са сменявани само първите две години там,/тетката каза,че и било много скъпо там/а останалите пъти е сменяно в друг сервиз.Мисълта ми беше дали има начин да се провери по някакъв друг начин, щото много рядко някой си продава колата на 46хил. Верно,че сега си е купила нов Ситроен С3,което ще рече че не е много доволна от Шкодата като марка нали?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zloQQ (Хитър Петър) |
Публикувано | 12.04.06 07:33 |
|
Не е рядко да се продава кола на малко километри :) Просто като има тази тетка кинти за нова кола - що не :) Па и Фабиа-та лекичко поостаря, а С3 си е прилично нова кола :))) Не е задължително като сменяш колата да не си доволен от нея - може просто да искаш да опиташ нещо друго, по-различно :)))
Погледни какъв е средния километраж на колата през 2-те години на поддръжка в ЕураТек и си направи изводите за следвашите години (би трябвало да е подобен километраж)... А и може да я заведеш винаги в някой сервиз да я проверят. За хората, които си разбират от работата няма проблем да разпознаят кола на 46К и такава на 146К :) Още веднъж успех с покупката :))) А информация и отговори на въпроси може да намериш на сайт-а, който съм посочил по-горе :)))
Поздрави!
| |
|
Що не си вземеш нещо като Тойота, Хонда, Нисан, Митсубиши - много по-малко ще се чупят от тези двете (особено испанския Фиат наречен Сеат) Тук хората си купуват смело Toyota Camry на 360 000 км и знаят ще при добра поддръжка ще изкара поне до 700 000 а някои достигат милион километри без дори да почнат да горят масло. Но и да нямаш пари за Camry - дори и една Corolla поне 500 000 ще направи. Мойта Honda Accord я хвърлих на боклука защото купето беше безнадеждно ръждясало, а иначе мотор, трансмисия, спирачки, окачване, управление - всичко беше в супер състояние при 320 000 км. Щеше поне до 600 000 да изкара ако не беше я изяла ръждата. А Сеат ако изкара до 400 000 - ще трябва да почерпиш. Не ме разбирай погрешно - знам, че в България разстоянията са по-малки и колите общо взето не навъртат толкова много километри в рамките на 8-10 години, но все пак тези цифри са показателни за качеството.
| |
Тема
|
Re: Амиии.....
[re: Утeшитeл]
|
|
Публикувано | 12.04.06 21:13 |
|
много скъпи частите бреее, пък и нали знаеш как е с вносните коли 80% са тотал...днес ходихме на майстор с Фабията купувам я...явно тетката си сменя колите през три четири години къде ште намеря друга такава луда.мерси на всички за съветите.
| |
Тема
|
Re: Амиии.....Качеството е скъпо
|
|
Автор | LEXUS (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.04.06 22:11 |
|
Е,скъпи са частите,но затова са качествени и не ги сменяш почти.Така пък пестиш пари от монтьорска работа няколко пъти.
| |
|
В отговор на:
(особено испанския Фиат наречен Сеат)
Сеата, линк към който Марина е показала няма нищо общо с Фиат. Виж с ФВ Поло, има много общи неща и е доста добър автомобил за парите си. Сравнението не е много точно защото Сеата е с 2(3) врати, а Шкодата с 4(5). Ако това не притеснява питащата бих посъветвал в полза на Сеата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|