Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:05 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Тема Търся Самурайнови  
Автор spasss ()
Публикувано03.04.06 20:11

Търся евтин Самурай в движение, може и някакъв аналог - малко джипче 4х4

Тема Re: Търся Самурайнови [re: spasss]  
Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано04.04.06 13:46

2.200 лева струва най-евтиния Самурай в mobile.bg

Редактирано от Cтaниcлaв! на 04.04.06 13:55.

Тема Много бавно на завоитенови [re: spasss]  
Автор Утeшитeл (Истински)
Публикувано07.04.06 22:29

Че много лесно се преобръщат. Сайдкик е по-добре в това отношение. А Витара е и по-надеждна от Сайдкик. Самурай и Сайдкик са със 1.6 л мотори, а Витара - 2 л и доста добре върви. Аз имах Sidekick и имах доста ядове с него. Плюс това заради слабото му моторче - скоростите му са така направени, че за да караш със 100 км/ч - моторът прави 3500 об/мин. А на Vitara - само 2500.
Карах една Витара веднъж - много ми хареса как върви. Но да не забравяме все пак, че Витара е наследник на Сайдкик. Абе с две думи ако искаш джип с малък мотор и въпреки това да е надежден - има само едно решение - и то се казва Toyota RAV 4 Няма друго - повярвай ми - при джиповете е така - или караш джип с як (6 или 8 цилиндра) мотор и не ти дава ядове или караш икономичен джип и имаш много повреди. Пак ти казвам - единственото изключение е Тойота РАВ 4. Е разбира се и да не забравяме и какво е казал другарят Хенри Форд - най-хубавата кола е новата - демек ако е ново - и Сузуки Витара взимам смело, щото проблемите ще започнат едва след 5 - 6 години.

Тема Re: Търся Самурайнови [re: spasss]  
АвторББ (Нерегистриран)
Публикувано07.04.06 23:08

А карал ли си малко джипче или поне возил ли си се? Усещането никак не е приятно особено по родните пътища. Вътре подскачаш при всяка неравност като пинг-понг. Това се дължи на късата база и късото растояние между двете оси. Ако искаш да ти изпопадат пломбите или да си разбиеш камъните в бъбреците си вземи малън джип.
Има една Honda / Cr-v, която съчетава здравина, икономичност и добра возия, 2.0 л. и ускорява за 10 сек. до 100 км. Ако аз исках да си купя джип щях да взема това. Тойотата РАВ4 също е много добра, но да е дългата база, защото обема на късата е горе-долу колкото на едно ТИКО и е много смешна.
Сподели за какво и на какъв терен ще го ползваш джипа, за да може да ти дадем по-адекватен отговор. Имай предвид, че повечето джипки не стават за много тежки и пресечени местности. Тези са така неречени градски тип джипове с които можеш да се качиш на по-висок бордюр или през зимата да газиш по-голям сняг. УАЗ-ките също са перфектни за всякакви условия, имат обаче един недостатък-горят мноооого.

Тема Прав си за друсането [re: ББ]  
Автор Утeшитeл (Истински)
Публикувано12.04.06 19:31

Но джип който вози меко не е малко джипче и никак не е евтин. Возиха ме на един Lincoln Navigator - леле брат ми - каква возия, какво чудо - страхотен! С 80 км/ч преджапахме едно островче дето разделя двете ленти за движение - мислех, че ще се разпадне или поне ще се обърне - нищо подобно - само леко се разлюля като лодка. Е останалото са дребни и несъществени подробности - 8 цилиндров двигател, харчи 25/100 и колата струва само 80 000 $ (само една гума за него струва 180 $) А също и на Range Rover се возих - пак отлична возия, ама 65 000 % и поне 20/100 харчи Абе много си ми е добра Тойотката - твърдичко вози (но не чак като Сузукито Сайдкик) и много сладка изглежда с късата база а и багаж доста поема. Пък като ида на бензиностанцията - там е голямата радост - щото зимата едвам до 11/100 ги докарва (е в дълбок сняг стига и до 14/100 но все пак дълбокият сняг е общо 1-2 седмици в годината и пак не е 25/100 нали?)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.