Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:19 16.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема ДДС след 01.01.2007?нови  
АвторДaнчo (Нерегистриран)
Публикувано31.03.06 02:50

Бе някой знае ли какво правим с ДДС при вноса на употребявани коли след 01.01.2007 г.?
Инфо по темата нещо няма никъде.

Тема Re: ДДС след 01.01.2007? [re: Дaнчo]  
Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано31.03.06 10:07

Как да няма ве Данчо, писаха и по вестниците. ДДС-то при внос си остава, но тъй като от ЕС няма да е внос, ако си купиш кола от германия или италия няма да плащаш ДДС в митницата а при сделката. Виж от Швейцария си е внос, там плащаш както до сега.

Тема Re: ДДС след 01.01.2007?нови [re: Дaнчo]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано31.03.06 10:07

по принцип ДДС-то ще отпадне със сигурност (четох го в Капитал)... това е добре... само че се опасявам, че нашата мила държавица няма да остави нещата така, и ще наложи някоя друга секирка, щото нали се сещаш за колко пари става въпрос... Я ще сложи няколко хилки "еко" данък, я ще има изисквания да не се внасят стари автомобили дето не отговарят на Евро-18 стандарта, я да не са по-стари от 2 месеца, я нещо такова...

Just a genius

Тема Re: ДДС след 01.01.2007?нови [re: Любитeл]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано31.03.06 10:10

ами ти и сега си го плащаш това ДДС, купувайки колата от чужбина... кво си мислиш, че продавача не си го е начислил ли???

Just a genius

Тема Re: ДДС след 01.01.2007?нови [re: Blake]  
АвторББ (Нерегистриран)
Публикувано31.03.06 10:32

Аз дори очаквам да стане по-скъпо. По-евтино няма да е. Не забравяйте кой ни управлява в момента и не забравяйте, че политиката им е да грабят колкото могат. Доказаха го с вдигането на цените на всичко. А вие искате да насяте колите по-тънко. Еми няма как да стане. След като ни приемат при регистрацията в КАТ на колата ще и се сложат разни такси, данъци, хиляди еко изисквания и какво ли още не. Само вижте какво стана с новите номера и си правете изводите...

Тема Re: ДДС след 01.01.2007?нови [re: ББ]  
АвторББ (Нерегистриран)
Публикувано31.03.06 10:42

Между другото ДДС-то което сега начисляват е незаконно по простата причина, че имаме подписани спогодби с ЕС за премахване на двойното данъчно обллагане, т.е. про покупка на стоката(в случая автомобила) ДДС-то се заплаща в страната от която се копува и от там на сетне повече данъци не се дължат по тази сделка. Какво се получава на практика обаче,ти копуваш от ЕС кола при което в цената е включено ДДС и след това в милата ни родина те цакат отново с ДДС. Така е с повечето стоки и точно поради тази причина всичко в БГ е по-скъпо отколкото на запад. Примерно в една от ай-скъпите държави Германия цените на храните са по-евтини, на бялата и черна техника, на електрониката и компютрите и т.н. Е как няма всяка година депутатите да си копуват нови скъпи лимузини и как няма да обикалят света за сметка на народа. Така ще е дакато народа плаща на тези хрантутници, тяхната мами.ца да е..

Тема Re: ДДС след 01.01.2007?нови [re: Blake]  
Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано31.03.06 10:59

хехехе, хич не си мисля такова нещо, само че точно заради това което ББ говори, би трябвало да ти го върнат като напускаш страната....
А това за въвеждане на разни ограничения не го виждам как ще стане, не забравяйте че влизането в ЕС си е връзване на ръцете донякъде на наглеците в управлението и едва ли ще успеят да прокарат такива безумия, колкото и да им се иска...

Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано31.03.06 16:13

Имат спогодба.
Има т.нар. tax refund ако не си чувал.
Т.е. купуваш от някъде кола и на границата трябва да ти върнат ДДС-то. А това че някой е баламурник и не си го е взел, а после плаща още един път ДДС тук - мисля че проблемът си е негов.

Но по принцип май доста се отклоняваш с тия поскъпвания, партии и пр. Улекна ми. Не се излагам само аз

Rednecks in mirror are closer then they appear

Тема станиславе този бб и с мен сенови [re: Cтaниcлaв!]  
Автордaнaил (Нерегистриран)
Публикувано31.03.06 16:33

заяде в клуб опел.и аз бях ,смешен, и ,излагащ, се.само че там бб разбираше много от мита и деклараций.явно така му е стила на изразяване.и бб ако четеш не се сърди тук има и обикновени хора които не знаят всичко и затова питат и се учат и разговарят

Автор Capt.Vimes (C219 fan)
Публикувано31.03.06 17:52

Не си много прав. За последната кола платихме ДДС само тук, а немското си го върнахме. Биха един печат на унгарската граница, ние пратихме документа на продавача и той ни прати парите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.