Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:14 16.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Автоматична/ръчна скоростна кутиянови  
Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано23.03.06 11:34

Коя от двете предпочитате? Защо?

Ако има следваща кола, то обезателно ще си я взема с автоматични скорости.
Доста по-удобно е. Да, малко скъпо се поддържа - има една смяна на маслото на всеки 25.000 км, но мисля че не е страшно.
А и разходът на гориво не се вдига. Поне не с толкова, колкото вероятно някой ще каже

Какво мислите Вие?

Rednecks in mirror are closer then they appear

Тема Re: Автоматична/ръчна скоростна кутиянови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано23.03.06 12:30

Аз съм карал едва 100-тина км с автоматична скоростна кутия - ми тарикатско е, ама нямам мнение, просто нямам опит с това... Иначе, имам приятел, който твърди (откакто има кола-автоматик), че повече никога няма да си купи такава с ръчни скорости...

Just a genius

АвторScott (Нерегистриран)
Публикувано23.03.06 12:32

А най-удобно е да се возиш. Пожелавам ти след автоматичната да имаш кола с шофьор.
Аз лично предпочитам ръчна, дразни ме когато 'някой друг' взема решения на каква предавка да съм. Пробвал съм доста автомобили със АСК, но усещането на автомобила и контрола над него се губи.

Тема Re: Автоматична/ръчна скоростна кутиянови [re: Blake]  
Публикувано23.03.06 12:35

С основание твърди така.
Специално новите автоматици са много удачни.
Пък и нали няма да си караме колите по 350.000-400.000 км

Тема Re: Автоматична/ръчна скоростна кутиянови [re: Scott]  
Публикувано23.03.06 12:36

До шофьор няма да стигна.
Не знам какви и колко АСК си пробвал. Сподели

Авторjcc (Нерегистриран)
Публикувано23.03.06 13:33

Удобство е автоматика но наистина се губи известен контрол над автомобила както каза някой по горе в темата. Все пак един опитен шофьор би трябвало по адекватно и бързо да реагира с превключването на скоростите от един стандартен автоматик.Аз лично предпочитам да си "ръчкам " скоростите усещането е съвсем друго от колкото автоматика да го прави по някъкви зададени от производителя принципи. И приемам карането на автомобил като приятно занимание а не някъкво досадно задължениеСлабите страни на автоматиците се проявява доста очетливо зимата и също при спускане на наклони.Да неговорим за хората които са свикнали да карат по динамично.А недай боже да се наложи ремонт на тези съвременни автоматици което е твърде вероятно към 200-250хил.км. тогава на човек му се изесняват доста неща финансово по неприятен начин.Преди време разговарях с човек който се занимава с ремонт на такива кутии та той ми се похвале че само електронния блок за управление на тип троник кутията на BMW струва към 2500лв.Ставаше въпрос за BMW модел 2004г.Тъй че всеки кеф си има цена стига човек да може да си я позволи.

Тема Re: Автоматична/ръчна скоростна кутия [re: jcc]  
Публикувано23.03.06 13:37

Добре де, тия "снежинки" на автоматиците защо ги слагат?
Модерната автоматична скоростна кутия си има настройки.
Не казвам че е универсална.
Както не е универсална и ръчната кутия.
А ръчкането е приемливо до момент, в който 400 метра изминаваш за 40 минути.

Тема Re: Автоматична/ръчна скоростна кутиянови [re: jcc]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано23.03.06 13:37

Е, който има пари да си купи БМВ 2004, сигурно има и 2.5К допълнително за ремонт... а който си е купил подонбно БМВ с последните пари щото е гъзар - да му мисли, няма да го съжалявам...

Just a genius

Тема Re: Автоматична/ръчна скоростна кутиянови [re: Blake]  
Авторjcc (Нерегистриран)
Публикувано23.03.06 13:50

И на по обикновенните нови автомобили нещата с частите и компонентите по такъв скъп елемент като автоматичната скоростна кутия не са много по евтини. За по старите модели по на 5-6г. също е така.Дали беемвето ще е 99г. или 2005г. разликата не е огромна това е просто BMW всчко му е скъпо включително и поддръжката.

Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано23.03.06 14:56

от 5 години карам автоматик и то на доста стар автомобил. Масло сменям на 40-50кКм, макар в книжката да пише на 60к. И таз галимация струва 50лв. Разхода срванен със същия автомобил но с ръчни скорости бих казал реално е еднакъв, но малко мъртвец си пада :(. Вече съм влюбен в автоматика и не искам да чувам за ръчни скорости. Нито зимата нито със спускането имам проблеми. Като е стръмно или хлъзгаво го слагам на правилното положение 1, 2 или 3 и готово. Същото е и с това на коя предавка е избрал да се движи. Ако реша (много рядко) че не е добра тази предавка, отново отивам на 1, 2 или 3 и нещата заспиват. Според мен обаче автоматика и сам си се справя много добре с решението кога и колко да превключи.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.