|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
БИО-ДИЗЕЛ
|
|
| Автор | OlL (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.12.05 19:59 |
|
|
Според вас има ли почва това гориво у нас?А какво ще кажете за горене на чисто слънчогледово олио от нашите дизелчета?
| |
|
Тема
|
Re: БИО-ДИЗЕЛ
[re: OlL]
|
|
| Автор | MAYBACH (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.12.05 22:40 |
|
|
Бях пускал постинг в този клуб преди 3-4 месеца. Върни назад и прочети-много интересни неща писаха хората, дадоха и линкове към бг произвозители. Не само че има почва, но и голямо бъдеще. Има и производство у нас, някаква русенска рафинерия от години го ползва за камионите си. Олиото също става, но след преработка с някакви алкохоли.
| |
|
Тема
|
Re: БИО-ДИЗЕЛ
[re: OlL]
|
|
| Автор |
Cтaниcлaв! (културтрегер) |
| Публикувано | 05.12.05 12:58 |
|
|
В България всичко що е евтино има почва.
Въпреки това аз съм на мнение, че алтернативно гориво като АЗОТ е по-добрия вариант.
| |
|
|
|
Е тука вече ме изненада - не бях чувал азота да се ползва като гориво. Ще споделиш ли нещо повече?
| |
|
|
|
водород имах предвид... грешка на мисълта    
| |
|
|
|
Къде ще ходиш с тия азот и водород? В космоса ли? Биодизела и алкохолите са по-земни горива - най-вероятноте ще са горивата след като свърши петрола след 20-тина години.
килия 324
| |
|
|
|
то нещата са ясни на къде отиват - автомобили с ток, слънчеви батерии и водород.
А био-олио от фритюрник - в България и чат-пат из Европа.....
| |
|
|
|
Бе тука имало три вида дизел! Направо се оцъклих вчера, когато ми се наложи да напълня един РАМ 3500... И му сипах от най-'убавия (разбирай - най-скъпия)... А бензинджията така и не можа да ми обясни к'ва е разликата между тези три вида дизелово гориво.
Поздрави!
| |
|
|
|
ти пък намери какво да си купиш - американски дизел. Когато бях доста лошо впечатление ми направиха дизеловите американски изпълнения - доста шумно работиха за кола по на 10-20.000 мили.
Колко ти гори ако не е тайна? 3.5 литра е предполагам
| |
|
|
|
Не е мой, а на дилъра, където бачкам. Иначе двигателя не е 3,5 а е малко по-голям - 5.9-Liter HO Cummins Turbo Diesel Engine и гори учудващо малко, ако не го цедиш разбирасе. Аз успях да направя 19.5 мили за галон. Иначе с ръчкане и приличен товар - 14-15 мили за галон. Машината е добра, но наистина тракат като напавят около 50 000 мили. Аз тук не бих си взел дизел (в Бг си карам дизел и съм очарован)... Цените на бензина са направо символични. Подкарвам от време на време един CHARGER HEMI SRT 6.1 и ми харесва много повече от РАМ-а. Все пак 425 коня не са за подценяване...ама хич. Не ми харесва, че е със задно предаване, но пък 4х4 нямат. Имат MAGNUM HEMI 5.7 но там кончетата са "само" 345... А като е дилърска колата, защо да не покарам най-готините... Ама VIPER-a не го дават, да им се не види. Поздрави!Редактирано от zloqq_ на 08.12.05 07:30.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|