|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
акт-КАТ
|
|
Автор | Mилeн (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.03.06 08:51 |
|
Здравейте
питах и в друг клуб, но не получих отговор,затова ще попитам и тук,т.к имам нужда от съвет.
Моля за помощ по следния проблем:
На 3ти март в провинцията ме спряха КАТ.Показаха ми скорост засечена от техния радар с 52км над допестимото, подробностите от ситуацията са следните:
- пред мен караха като бесни 4-5 коли, но спряха мен, въпреки че скоростта ми беше много по-ниска от моята
-часът на радара беше показваша 6 мин преди да ме спрат!
-имам антирадар, който дори не писна като ме спираха, а аз не забелязах докато спирам да имат радар/незнам от къде го извадиха/л
Съставиха ми акт, писах възражения в него,посочих 2ма свидетели, пътуващи с мен. Допълнително написах и възражения в КАТ, посочвайки основен аргумент разминаване н ачасът на показанията на радара и часът на спирането им.
Моля, дайте съвет може ли нещо да се направи по -нататък, т.к. реално те няма как да докажат,че сторостта е на моята кола, но пък реално съставиха акт на мен.Това са цели 16 точки и 70 лв глоба за нещо, което не съм извършил.
Благодаря на всеки, отговорил ми със съвет
Поздрави
| |
|
Милене, здравей!
Ами, по ред на нещата.
1. Как скоростта ти може да бъде много по-ниска от твоята? Предполагам това е някаква грешка в писането, но следва да се уточни, защото наистина нищо не става ясно.
2. 6 минути е разлика, която наистина си струва да се оспорва и да си търсиш правата, но ако е така както казваш, значи просто си направил всичко, което зависи от теб. Не трябваше да подписваш акта.
3. Наличието на антирадар не означава въобще нищо. Всъщност, ти имаш радарен детектор, а не АНТИРАДАР. Разликата е от земята до небето като функции и цена. Това че нищо не ти е "писнало", далеч не означава че не са те засичали, но да не раздуваме темата за радарните детектори и техните качества и недостатъци.
Като завършек смятам да ти кажа, че колкото и да ги съдиш нищо няма да оправиш. Просто се примири с тия 16 точки и 70 лева глоба.
И последно... за да те спрат, определено си карал доста над полицейския толеранс. Опичай си акъла, за да не те спират полицаите и да не правиш бели по лунните пътища на нашата родина.
Красотата е въпрос на светлосянка.
| |
Тема
|
Re: акт-КАТ
[re: Cтaниcлaв!]
|
|
Публикувано | 07.03.06 09:55 |
|
Извинявай за неточността, имах впредвид,че колите пред мен караха с много по-висока скорост от моята, така че, радарът със сигурност е засякъл скоростта на някой от тях.
Според теб не е трябвало да подписвам акта- и да остана без талон , и без акт, т.е. да не мога да шофирам?!!!
Колкото дали карам внимателно:за 15 г шофьорски стаж нямам нито 1 акт,ните 1 фиш и не шофирам рисково.мястото , където ме спряха освен това беше магистрала и дори и да съм превишил скоростта не беше с повече от 20 км, а не 50!
надявах се да получа съвет, а не да става спор, но явно трябва да се примиря с нарушение, което не съм извършил-за жалост сме далеч от Европа.
поздрави
| |
|
Да, далеч сме.
Чувам нещо искали да въвеждат радари + фотографска техника, за да няма недоразумения като твоето.
Съветът от мен беше - не подписвай акт, когато си сигурен в правотата си.
| |
Тема
|
Re: акт-КАТ
[re: Mилeн]
|
|
Автор |
zloQQ (Хитър Петър) |
Публикувано | 07.03.06 11:06 |
|
Направил си нужното! Вярно е, че е по-добре в такива случаи да не подписваш акт-а, но не бери грижа. Мой близък приятел по същия начин, същата ситуация - отмениха му акта. Хубаво е, че и в КАТ си отишъл да напишеш възраженията. Ако се стигне до съд - ще е след 7-8 месеца минимум. Твойте свидетели трябва да са с теб (добре е и да имаш адвокат - просто той знае нещата по-добре от теб)... Наблегни на това, че от 15 години си шофьор и нямаш никакви нарушения и инциденти!!!!! Всичко ще мине като по вода...ако изобщо се стигне до там. Моето мнение е, че ще се оправи всичко по-рано. Успех!
Поздрави!
| |
|
Това че ако ги съдиш нищо няма да оправиш е малко вероятно. Голяма част от актовете падат в съда.
Колкото до това да се въведат камери - съм за с двете ръце...
| |
Тема
|
Милене!
[re: Mилeн]
|
|
Автор | i drove all night (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.03.06 15:41 |
|
Не го слушай Станислав!!! Неговата идея за примирение с неправилно нарушение да си го прилага на себе си!Европа за съжаление на някой идва към България и вече започва да се усеща разликата но все още сме извън нея, но да се надяваме скоро да станем и ние част от нея!Сега относно проблема ти!Направил си всичко което е трябвало и има голям шанс КАТ да не те санкционира след като си написал възражение!Аз имах акт не за превишена скорост а за друго нарушение според акт и в КАТ след възражение ми отмениха акта!Два пъти са ме спирали полицай с радар като теб но в София и ми внушаваха че съм карал с над 25км над допустимите.Обясних им ,че радара им няма холограмна лепенка от Комитета по стандартизация няма пломба и сериен номер и си влязох в колата.Едните казаха,че този път ще " ми се размине" а другите от акт решиха да ми пишат фиш който вече трета година чакам да платя 5лв но фиша все не идва в НАП! Дори и да не ти отменят акта в съда мисля ,че ще загубят а след това може да пишеш жалба до военна прокуратура ,че са ти написали документ с невярно съдържание а и да ги подведеш под граждански иск за злоупотреба със служебно положение.Адвокатите знаят как но това само ако ти се занимава!
| |
|
Примирение ли каза?
Аз имам един приятел адвокат, който едва ли има община, която не е съдил за щяло и нещяло.
Който има време и нерви да се разправя с КАТ и съд, нека да го прави.
Аз карам така, че да не ме спират. А когато ме спрат им казвам ясно - пишете каквото искате.... и те ме пускат.
Шегата на страна, но наистина работи....
| |
Тема
|
Re: Милене!
[re: Cтaниcлaв!]
|
|
Публикувано | 09.03.06 13:26 |
|
наказат. постановление в провинцията ли се издава /където е нарушението/ или в София /където живея/?
| |
|
Дори не мога да ти отговоря на този въпрос, защото скоро не са ме глобявали извън Пловидв.
Преди много години фиша или акта се заплащаше на територията на общината, на която си направил нарушението.
А сега наистина не знам как е.
Не съм давал рушвети скоро.... 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|