|
|
|
Тема
|
Opel Kadet 1,3s 88 що за кола е?
|
|
| Автор | Gal (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.01.06 12:16 |
|
|
Един колега ми продава старата си кола, капка с 3 врати, карбураторна.
Каква скорост поддържа, колко гори, някакви особености има ли?
На малко километри е - карана е "до вилата" години наред. Предницата и е за преглед и лек ремонт.
Колко струват коли от този клас?
Не съм карала такава досега, но си мисля, че ако е в ред колата, ще си върви...
| |
|
Тема
|
Re: Opel Kadet 1,3s 88 що за кола е?
[re: Gal]
|
|
| Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
| Публикувано | 19.01.06 13:23 |
|
|
Ами 1.3с май е 75 кончета, които на това леко купе са много приатни като динамика. За поддържане сигур до към 170 ще поддържа, имам приятел с 1.3 седан и се хвали че на 175 умира. Предполагам това е предостатъчно. Най-важната особеност е че много ръздясва. Иначе е евтина кола, с евтина поддръжка. Може би цената не требе да е повече от 1500лв...
| |
|
|
|
Това все пак е 18 годишен опел с 2 врати. Ако е със златни джанти може 1500. Иначе не повече от половината от тази сума - 600-700лв и почерпката от продавача. Ако се напънеш за 1500 даже и Астра ще намериш, ти разправяш за кадет и то не от най-последните. За 700 лева можеш да намериш даже и с газова уредба.
Това нещо май е с четири скорости, много ме съмняват тия 170км/ч, ако може да вдигне 130 - повече не му търси. Съответно и разхода на 4-та скорост не го очаквай да е под 9 на газ на дълго.
Ръждясването ясно - ще си личи от половин километър.
Евтина е поддръжката ама оправяне на предницата плюс 4 амортисьора и консумативи пак си е не по-малко от 500 лева допълнително да ги дадеш веднага след купуването.
Мойто мнение е, че тази кола е изключително остаряла да я купуваш сега освен ако:
1. Смяташ да се учиш да шофираш на нея и след 5 месеца като се научиш да я бракуваш. При този вариант естественно не правиш никакви ремонти, караш до колкото изкара със сегашните части и се предполага, че продавача е платил ГО-то.
2. Наистина си много зле финансово и наистина не можеш да си позволиш повече от 1000 лева за кола. Това в случай, че наистина имаш нужда от автомобил - примерно за под 6000километра на година не си заслужава.
килия 324
| |
|
|
|
ако тръгнеш да купуваш кола на която всичко и е наред ще видиш че не става толкова лесно да се купи за 500 лв.аз например имах кадет 1.3 s карбуратор еднокамерен с газова уредба старгаз -сменени мембрани ,5 скорости ,централно,шибедах,боядисана сменени прагове,вежди много добър вид 1986 год.я продадох за 1500лв и все още си мисля дали не сбърках.защото ми гореше 7.5 газ че и по малко сменени накладки,карета ,маншони и т.н.та като се замисля какво да правя с 1500 лв.сега нищо.а като купя кенеф за 2000 лв.и като почна да сменям всички тези неща какво ще стане.та мисълта ми е ако колата е гаражна и всичко е о.к. тези 500 лв.са нищо мойе и да си заслужава 1500 лв.дано не съм досадил.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Gal (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.01.06 15:01 |
|
|
Хехе, много сте мили, момчета!
Сделката е по средата - мисля си да дам 1000 лв без ремонта на предницата. Значи 800 лв. Задни амортисьори няма да сменяме.
Ама това, че е с 4 скорости, не ми харесва - 110 дали ще е добра и икономична скорост, защото по-бавно не мога да пътувам?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bratovcheda (спорт) |
| Публикувано | 19.01.06 15:04 |
|
|
Каквото и да ти говорят, това си е 18 (осемнадесет) годишна барака. Била е много добра кола преди 15 години. Не си струва да купуваш такава на каквато и да е цена. Още повече, че си жена и едва ли ще можеш да реагираш адекватно ако и стане нещо било то и дребно на колата. А то ще стане и то не едно и две неща могат да се случат на такава стара кола. Ориентирай се към нещо доста по-ново и безпроблемно.
Така мисля аз. Успех.
| |
|
|
|
С Кадета на дядката - също 1.3, карбуратор, но с 4 врати съм вдигал 150 и мога да кажа че много спокойно си ги поддържа дори.
Не знам какви са тези Астри за по 1500 лева, но това което виждам по обявите и автокъщите е твърде далеч от тези пари... в горна посока
Пък и 4 амортисьора + оправяне на предница за 500 лева си е добре като цена, ако е истина. Защото аз само за моите амортисьори дадох по около 80-90 лева на парче.
Но истината е, че колицата си е доста стара 
| |
|
Тема
|
[re: bratovcheda]
|
|
| Автор | vankata (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.01.06 17:14 |
|
|
ne se pritesniavai ako e podarjana kolata az karam takava ot 12godini samo4e sas rs motor koito e 90 konski sili vajno e vinagi navreme da si smenia6 masloto s ka4estveno az li4no polzvam repsol ot dosta vreme i sam mnogo dovolen kolkoto do rajdata tia e samo na kozmeti4ni vazli ne vredi na xodovata 4ast razxoda e oklo6.5-8.5 saotvetno izvan grada i v grada a skorosta e max 180 no podarjanata e ne pove4e ot 150
| |
|
Тема
|
Виж какво ти е писал братовчеда
|
|
| Автор |
Утeшитeл (Истински) |
| Публикувано | 26.01.06 22:12 |
|
|
Аз ги харесвам Опелчетата, ама 18 годишно е бе мила! Ми то вече е с единия крак (пардон с две от гумите) в гробницата. Пред умирачка е купето. А и като ги знаем как ръждясват... Аз карам един голям Шевролет модел 89 на 250 000 км и върви супер, ама скоро ще изпадна през дупката в пода. А ламарината му е яка - не е като на Опелчетата - на места по пода и броните дебелинета е 3 милиметра, калниците - 1 мм. Вземи нещо поне 1994 ако не можеш да си позволиш 98 - 2000. За тези 1500 лв дето споменаваш би трябвало да намериш нещо прилично. Автокъщите не ги гледай много - купи си от човек. Някой ти беше писал, че за такава барачка - 500 - 600 лв стигат - напълно го подкрепям, както съм съгласен и с това, че често ще се разваля и ако не си го оправяш сама (което значи да имаш винаги черни засечени от маслото ръце, болки в кръста и гърба и забрави за маникюр изобщо) - ще пълниш гушите на монтьорите. Е - ако имаш толкова пари - ми направо си купи нещо по-ново. А може би пък гаджето ти е автомонтьор - но не вярвам, щото тогава нямаше да питаш тук във този форум, а той щеше да ти избере кола. Е успех ти желая!
| |
|
Тема
|
Re: Opel Kadet е най-хубавата кола!!!
|
|
| Автор | Fero (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.01.06 19:42 |
|
|
Карах до ноември Кадет от 1985 г. 1,3 с газова уредба и карбуратор. Градско 8-9, извън града 6,5-7 литра. Най-икономична скорост около 2800 оборота, което е 110-120 км час на 5 та. Вероятно на 4-та около 110. Изминах 65 000 км в България само със смяна на една полуоска и електронната плочка. На тази кола просто няма какво да й се развали. Най-евтини и достъпни части. Маслото е само 2,8 литра. Няма електроники няма инжексиони, всеки майстор може да ти помогне. Не гореше нито капка масло. Много гъвкав двигател, можеш да караш с 40 км/ч на 5-та предавка без да предърпва. Ръждата - на задните вежди и прагове - това наложи да ги ремонтирам на 20-та година. Струват по 15 лв. веждата и 30 лв. праг. С труда и боята около 180 лв. Това гарантира поне 5 години добър вид. На тази кола не мога да намеря кусур, тя е по-добра от астрите и по дизайн и щеше да кара поне още 100 хил. км без проблеми. За съжаление се поддадох на такива думи, че е стара и я продадох бързо за 2000 лв. В mobile.bg подобни се продават и до 3500 лв. Така, че не се колебай КУПУВАЙ това е най-добрата кола!!!!
| |
|
|
|
|