Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:27 14.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Къде има информация за ЛАДА НИВА ДИЗЕЛнови  
Авторниkи (Нерегистриран)
Публикувано03.11.05 17:26

и колко харчи има ли смисъл да се пазаарува тази кола???

Тема Лада Ниванови [re: ниkи]  
Автор Утeшитeл (Истински)
Публикувано03.11.05 20:06

От много хора чух, че е много некачествена кола. Дизел, бензин - все тая - слаб мотор на тежко купе, слабо окачване, слаби ламарини, много бързо ръждясва - абе всичко слабо. Тук ги бяха пуснали преди няколко години и хората се излъгаха та си купиха щото бяха много евтини. Сега - никой не ги иска. И съответно не се предлагат вече. Ако искаш евтин джип с 2 врати - поразгледай някой Chrysler YJ или TJ с ръчни скорости и няма да съжаляваш. Даже не бих се учудил ако в Европа имат версия с 4 цилиндров двигател - та няма да ти харчи много.

Тема За парите си е идеална.нови [re: ниkи]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано03.11.05 20:53

Ако можеш да си позволиш 10 бона и повече за джип, или пък много държиш на климатик, това не е твоята кола. Ако обаче имаш ограничени финансови възможности и намериш запазен екземпляр евтино взимай, няма да съжаляваш. В дизелова нива съм се возил по коритото на една река във врачанско, километри минахме така бавно кротко по камънаците срещу течението, никакви проблеми нямаше. После на връщане към София собственика ми демонстрира, че може да вдигне 150км/ч тази кола. Аз не го вярвах но се справи. Верно още над скорост 100км/ч всичко бучеше и скърцаше.

Тема Re: Къде има информация за ЛАДА НИВА ДИЗЕЛнови [re: ниkи]  
Авторniki (Нерегистриран)
Публикувано05.11.05 14:23

добре де, ами това сузуки самурай? как е? немога да дам много пари за джип, а ми е крайно необходим...гледам мче има самурайчета с бензинов моноинджекция 1,3 двигател...мислех, че нивата дизел е ок. защото е с двигател на пежо и е 1,9, верно, че за това тешко купе не е много, но пък знам, че е много проходима...незнам чудя се

Тема Re: Къде има информация за ЛАДА НИВА ДИЗЕЛнови [re: niki]  
АвторPajero (Нерегистриран)
Публикувано05.11.05 20:49

Самурая е ОК ако се возиш ти и чанта. Ако качиш още един човек без чанта става тясно!
Нивата е ОК като за джип без рама, но си носи всички + и - на руска кола - винаги има нещо за ремонт. Ако обичаш да се цапаш няма проблем

Тема Re: Къде има информация за ЛАДА НИВА ДИЗЕЛнови [re: ниkи]  
Авторcтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано06.11.05 19:54

Тази кола се прави в Австрия с Руско купе и двигател Пежо 1.9 дизел, като се сменя : картер, маховик, съединител, инсталация, стартер, алтернатор,и се добавя вакуум помпа. Тези детайли са с висока сложност и се произвеждат някъде... У нас са правени опити за копиране но за сега са неудовлетворителни.
разхода е според крака, сезона, диференциалите и варири 9-13 л. за пробега с 1 резервоар.

Тема Re: Къде има информация за ЛАДА НИВА ДИЗЕЛнови [re: cтeфaн]  
Авторниkи (Нерегистриран)
Публикувано06.11.05 22:33

И аз си мислех, че е по добре да се кара сузуки самурай, много ми харесват обаче си мислех да си купя нова нива от магазин на изплащане та затова се заблудих за малко, все пак сузуки е япония
Благодаря ви за мненията, ако има още мнения по темата...супер
Най много харесвам сузуки самурай незнам защо, ама точно ми отговаря на изискванията, та търся си 1,3 моноинджекция по новичко с твърд таван иов внос къса база! многу са яки тези, а дали няма с по мощен двигател? те горе долу на каква цена са???

Тема Самурайчетатанови [re: ниkи]  
Автор Утeшитeл (Истински)
Публикувано08.11.05 22:43

много лесно се преобръщат. Сайдкик (или сега новата му версия Витара) е по-добре, но аз много ядове брах с такова и не бих ти го препоръчал. А и мои приятели си изпатиха със Сайдкик - много се развалят. Поне това е нашето наблюдение, а имай предвид, че аз много нежно карам и много грамотно поддържам колите, тоест не съм го съсипал от душманско каране или неграмотно поддържане - просто са си некачествени горките. От моите наблюдения досега - Сузуки, Гео и Сатурн са неудачните модели на GMC. Сааб например е много удачен европейски модел на GMC, ама струва много кинти. Та като казваш Японски автомобил - имай предвид все пак, че Сузуки е всъщност собственост на GMC както и Опел например.

Тема Re: Самурайчетатанови [re: Утeшитeл]  
Авторniki (Нерегистриран)
Публикувано09.11.05 09:10

Все пак чух много добрини за сузуки самурай,незнам какво да направя...все си мисля че е японски автомобил и ако се кара и подържа както трябва няма да и ма грижи, ама кой знае??? но пък ако не е ок, ще си купя друг джип, вупроса е, че ми трябва не много скъп джип...

Тема Re: Самурайчетатанови [re: niki]  
Автор zloQQ (Хитър Петър)
Публикувано09.11.05 21:46

До преди година, едни приятел работеше в Сузуки - грижеше се за много неща там, ама напусна... Та по негови думи: "Сузуки ако си взимаш - Гранд Витара или някой мотор - НИЩО друго!!!" Каза, че били ужасно некачествени - поне тези тук в Бг. Лично бях свидетел как една чисто нова Лиана, карана от София до Варна за изложението се раздрънка по обратния път...отделно, че возеше като каруца. Нямам намерение да оценявам автомобилите от тази марка, а само споделям мнението на човек, който бачкаше дълго в Сузуки и знае доста за това, какви автомобили са. А иначе - за руските джипове - в казармата карах такъв - ами той минава там, където минава и танк-а - нищо друго не минава. Лошото е, че като интериор е пълна скръб. Иначе бих ти предложил Тойота - ама е скъп, но с един Ленд Крузер се качихме до Рилските езера - там само руски возила стигат по принцип :) Успех с избора

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.