|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
ЗА АЛИАНЦ
|
|
| Автор |
Cтaниcлaв! (Онзи) |
| Публикувано | 25.10.05 12:32 |
|
|
Когато имам време слушам радио и гледам телевизия.
За мое щастие или нещастие, това време става все по-малко, т.е. все по-малко се дезинформирам.
Напоследък слушам застрахователната компания АЛИАНЦ се е загрижила за потребителските разходите на българското население и предлага тези 100.000.000 лева дето на вятъра ги даваме за застраховка "ГО" да си ги похарчим за нещо друго. НО! Но трябва да подкрепим тяхната инициатива за... как да се изразя... нееднакво плащане. Какво имат предвид:
Да започнем да плащаме ГО според нашата шофьорска история. То лошо няма, но какво става в действителност.
.....казват че шофьорите с лоша история да плащат повече
ок. Аз съм шофьор от 11 години. Като всеки млад човек съм правил грешки, за щастие не фатални (на пътя говоря). Имам дори едно ПТП в моето досие. Това го помня като че ли беше вчера. Вината не беше само моя, но си го отнесох аз, защото лелята беше жена на някакъв от КАТ. Логично нали? И така, в досието ми се мъдри едно ПТП без жертви, а само с материални щети.
Но, не трябва ли на всеки случай да се гледа индивидуално? Би трябвало, но ще е много трудно. Защо? Защото за 11 години имам едно ПТП и 4-5 фиша за превишена скорост. Значи ли това че аз съм опасен на пътя? А кой ще вземе предвид тези 600.000 (и повече) км, които съм навъртял на 3 континента? Едва ли някой го е еня за тях...
Какво става друго... най-добрия ми приятел от 3 години се води шофьор. За тези 3 години има не повече от 500 км стаж и съответно нито една глоба. Но кара ужасно рисковано и е въпрос на време (дано не се случва) да направи някъде белята... защото както казва той "аз карам по правилата"....
И какво се получава... аз, човек с много стаж (реален), голям опит и стабилно стъпил на пътя трябва да плащам 3 пъти повече от някой, който бърка педалите, който няма стаж и който е поне 5 пъти по-опасен от мен на пътя, защото няма тази рутина, която имам аз...
Мисля че е редно нарушенията да имат давност. Например, 5 години. Ако 5 години не си се провинил - чистят досието. Така е навсякъде в живота.
Какво мислите Вие по въпроса?
| |
|
|
|
Според мен ще се вземат ПТП-тата само от последната година...
Just a genius
| |
|
|
|
Ами в момента ако не правиш нарушения 2 години ти възтановяват отнетите точки и ставаш с "чисто" досие. Не искам да вярвам че това няма да е така със застраховките.
Определено съм за да се отценяват шофьорите, а не колите, т.е. подкрепям алианц в начинанието им. Това е още един повод да накара хората да са по-внимателни шофери....
| |
|
|
|
Според мен е важно самия застраховател да си решава колко да бъде застраховката и по какви критерии да си я смята. Така ще има реално конкуренция и вместо да дават мезплатен безнин ще има по ниски цени на гражданската отговорност. А сега определено ГО е висока. Аз применро дълги години си плащам ГО, преди два месеца ме блъснаха. След два месеца ДЗИ най псоле ми плати щетите, но аз през годините сътм платил много повече паир. Така, че при сегашната ГО излиза че е по добре да не се затраховаш и ако блъснеш някой да му платиш КЕШ. ПО евтино ще ти излезе. Просто трябва да станат на реални цени тези застраховки иначе все по малко хора ще се застраховат.
Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей
| |
|
|
|
Ох, неволи, неволи...
Аз чаках АЛИАНЦ 4 месеца да ми платят 4 чисто нови гуми и 4 чисто нови джанти.
Абе, като е за взимане всички взимат. Ама плащането......... 
| |
|
|
|
Ами трябва в закона за застраховането да фиксират сроковете за изплащане на застраховките иняаче няма да се оправим така.
Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей
| |
|
Тема
|
Re: ЗА АЛИАНЦ
[re: Cтaниcлaв!]
|
|
| Автор | gogo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.10.05 21:32 |
|
|
Не се заблуждавайте, че Алианц е загрижен за добрите шофьори. Просто целта е да се въведат индивидуални застраховки на шофьорите, а не на колите както е сега. Нали се сещате, че шофьорите са повече от колите - т. е. повече клиенти за застрахователите. Иначе първо трябва да се научат да изплащат щетите навреме, а после да искат увеличение на цените и клиентите. В противен случай няма логика това искане. Застраховката е на колата и не се знае какъв шофьор ще и се качи.
| |
|
Тема
|
[re: gogo]
|
|
| Автор |
Genesis (да ме знаете) |
| Публикувано | 25.10.05 22:40 |
|
|
Аз напълно подкрепям идеята, че ГО трябва да се определя от водача а не от колата. Така ще бъде много по-справедливо.
| |
|
|
|
Може да се назначи по един титуляр на колата и да се гледа неговото досие. Защото неможе да събират пари от всички с шофьорски книжки (има хора, главно жени, които карат 3-4 пъти в годината, когато мъжа е доста пил).
А ако се гледат собствениците на колите, в 50% (може би и повече) колите не ги карат те. Обикновенно колата е тате или мама или на баба (или някой непознат) инвалид. Та и тук няма да е справедливо, защото няма да се вижда реалния шофьор.
оффтопик: Днес пак един идиот карал в насрещното пред Пирогов и се дръннал почти челно в микробус.  
| |
|
Тема
|
[re: PeteRHR]
|
|
| Автор |
Blake (извънземен) |
| Публикувано | 28.10.05 10:44 |
|
|
Днес пак един идиот карал в насрещното пред Пирогов и се дръннал почти челно в микробус.
Те там подобни идиоти са нещо като всекидневие... даже някой път като мина оттам и никой не ми влезе насреща, се учудвам...
Абе вече всеки си кара както си иска, най-прясната ми случка от онзиден е как по Г.М.Димитров, веднага след 4-ти км в посока към Раковата, шофьора на 280 не пожела да изчака 30-те метра до спирката и да си остане в дясната колона, а предпочете да се "пререди" в лявата, и след това като стигна спирката, отвори вратите в лявата лента и хората слизаха по средата на пътя... естествено след него (да не остане по-назад) имаше и маршрутка, която аналогично... Те на такива направо да им вземат книжките и да им забранят да се качват на кола от лявата страна, дееба и педалите им с педали...
Just a genius
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|