Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:36 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Подготовка и управление на автомобила при зимни уснови  
Автор brock (Mondeo 1.6 16V)
Публикувано21.10.05 10:48

<<

>>

Мисля, че ще е полезно на всички във форума

Тема Re: Подготовка и управление на автомобила при зимни уснови [re: brock]  
Автор silent (някакъв)
Публикувано21.10.05 22:35

Честно казано по някои неща си личи че статията е писана от лаик. Но все пак би била полезна за доста хора.

незабележим

Тема Питаненови [re: brock]  
Автор Masklin (Ном)
Публикувано22.10.05 14:44

В статията се казва, че не е нужно да се загрява автомобила; даже се твърди, че е по-добре просто да палим и тръгваме.

Моята практика показва, че когато двигателят се стопли, поведението му е по-добро и дори само заради това си струва да го изчаквам.

Коментари?

Тема Re: Питаненови [re: Masklin]  
Автор Genesis (да ме знаете)
Публикувано23.10.05 09:49

Относно това дали веднага да се тръгва или да се поизчака малко да загрее са се водили доста спорове, но аз един тир не съм видял сутин когато е студено като запали веднага да тръгне. Седят поне 10тина минути преди на потеглят.

Тема Re: Питаненови [re: Genesis]  
Автор _Mepakлия_ (Инженер)
Публикувано23.10.05 19:18

Във книжките на всички нови коли пиче че трябва да се изчака поне 30секунди преди да потеглиш. В началото колата на смукач- тогава износването е по-голямао заради по-лошото мазане в седствие на ниската температура на маслото и влошената горивна смес, това се усеща доста, демек колата вурви доста по кофти. Ако тръгнем веднага ще износим двигателя доста по бързо

Тема Re: Подготовка и управление на автомобила при зимни ус [re: brock]  
Автор _Mepakлия_ (Инженер)
Публикувано23.10.05 19:25

от тази статия ми направи впечатление нещо което него знаех-Нова кола не се пали с бутане

Някой знае ли това дали е вярно или е преовеличено?

Тема Re: Подготовка и управление на автомобила при зимни уснови [re: _Mepakлия_]  
Автор maistorabg (GSIманияк)
Публикувано23.10.05 19:35

Мисля че се застраховат.Страх ги е някой новобранец да не скаса каишката,и от там почват главоболията за тях.

Тема Re: Питаненови [re: Genesis]  
Автор zlatacho (ударник)
Публикувано24.10.05 09:08

тировете стоят доста "на място", защото трябва време за да се повиши достатъчно налягането в спирачната система (нали е пневматична). И съединителят им също е твърд и практически неизползваем(защото и той е пневматичен)

Но аз лично винаги чакам моята кола поне 2-3 минутки "на място" преди да тръгна.

Тема Re: Подготовка и управление на автомобила при зимни уснови [re: brock]  
Автор ivan_95 (авто маняк)
Публикувано01.11.05 12:34

Хубав сайт но зимата е важно само да имаш вериги или зимни гууме добри чистачки да не караш симно и подобни неща

Тема Re: Питаненови [re: Masklin]  
Автор zloQQ (Хитър Петър)
Публикувано01.11.05 19:23

Здрасти :) Според мен, когато запалиш колата сутрин, при - 15 градуса да речем, по-добре е да изчакаш около 30 сек. да се поразмаже маслото хубаво (което може би е безмислено - много марки масла гарантират до 14 дни маслото да оставя филм върху триещите се части - демек, като си я оставил колата преди 10 часа, трябва да има достатачно масло, което да предодврати износването при старт на студен двигател). Аз лично паля и след около половин минута тръгвам, освен ако не са ми замръзнали стъклата де :) Карам дизелов автомобил и до втория светофар е достигнал почти оптималната работна температура. Та мисля, че има резон в скорошното потегляне след стартиране на двигателя. Така много по-бързо се постига стоплянето на двигателя, от колкото, когато колата стои на място и както казваш ти, държанието му е много по-добро. Естественно без да се ръчка колата де :) Поздрави!

Редактирано от zloQQ на 01.11.05 19:30.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.