Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:32 16.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Баси ТЕСЛАТА "гражданска безотговорност"! Докога?!нови  
Авторpaзrнeвeн (Нерегистриран)
Публикувано04.10.05 00:16

“Гражданска отговорност” става 180 лв. за масовите коли от януари
Поне 180 лв. ще струва "Гражданска отговорност" за колите с обем на двигателя до 1800 кубика от януари догодина, ако се запази сегашната методика за определяне на тарифите, съобщиха застрахователи.
По техни изчисления, ако практиката за определяне на минимални рискови премии по полицата продължи, през 2006 г. техният размер ще е двойно по-висок от сегашния. Премията за автомобил с двигател до 1800 кубика в момента е 88,66 лв., а от януари ще стане 171,60 лв. Като се прибавят 10-15 лв. за реклама и комисионни, цената минава 180 лв., посочи Юлиан Софрониев от ЗАД "Армеец".
Рисковата премия за коли с двигател до 2500 кубика ще стане 232,80 лв., а за автомобилите над тази кубатура - 502,80 лв. Така цените за тях през януари трябва да стигнат съответно около 245 лв. и 515 лв.
Определянето на рискови премии по "Гражданска отговорност" бе регламентирано в Наредбата за задължителното застраховане през ноември 2004 г. Те се изчисляват като процент от застрахователните лимити, които се изплащат при произшествие на пътя.
От Асоциацията на българските застрахователи настояват рисковите премии по "Гражданска отговорност" да останат и през 2006 г., въпреки че внесеният в парламента Кодекс за застраховането предвижда да отпаднат. Не сме против освобождаване на цените на полицата, но това трябва да стане най-рано през 2007 г., за да се запази финансовата стабилност на компаниите, заяви председателят на Асоциацията на българските застрахователи Даниела Конова.
Тя добави, че минималните премии по "Гражданска отговорност" за 2006 г. вече действат, тъй като полиците се продават от дата до дата и в тях вече се калкулират и цените за месеци от следващата година. Така годишната полица за масовите коли през януари струваше около 90 лв., през април - около 117 лв., а през декември цената є ще стигне около 170 лв.

Тема ебал сам ти и европатанови [re: paзrнeвeн]  
Авторaзиaтeц (Нерегистриран)
Публикувано04.10.05 11:07

Че аз не слагам за толкова пари гориво годишно бе.

Тема Re: Баси ТЕСЛАТА "гражданска безотговорност"! Доконови [re: paзrнeвeн]  
Автор VladiSD (пътешественик)
Публикувано04.10.05 11:13

Не се застраховайте повече!

Тема Re: Баси ТЕСЛАТА "гражданска безотговорност"! Доконови [re: VladiSD]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано04.10.05 14:28

и нали се сещаш как ще "застраховам" някой такъв тарикат като тебе, ако случайно вземе да ме блъсне???

който няма пари за застраховка, да си продава колата - има достатъчно градски транспорт и таксита...

Just a genius

Тема Re: Баси ТЕСЛАТА "гражданска безотговорност"! Доконови [re: Blake]  
Автор VladiSD (пътешественик)
Публикувано04.10.05 14:33

Ако в мен е вината, а ти си цървул и нямаш "Каско", то плащам на ръка.

Отказването на рекет е принципна позиция, не е тарикатщина. Обратното на това е гъзолизие.

Редактирано от VladiSD на 04.10.05 14:57.

Тема Re: Баси ТЕСЛАТА "гражданска безотговорност"! Доконови [re: VladiSD]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано04.10.05 17:24

Първо, бъди малко по-учтив...
Второ, говорим за хипотетичния пример, когато ти си виновен.
Трето - каско имам, имал съм и винаги ще имам (а ако случайно не знаеш, на доста места и каското е задължително), но проблема не е в това дали имам или нямам каско - щом си виновен, ще плащаш... а я сега си представи, че си ми помлял чисто новото ферари за 200000 лева, и кое точно ще ми платиш бе?

Като говорим за застраховки - ДА, цената е висока, ДА, цената е несъобразена с нашия стандарт, но призива да не си плащаш застраховките е меко казано малоумен - то затова сега половин България хленчи и чака някой да даде някоя кинта заради наводненията, вместо да отиде до застрахователя и той да поеме вината заедно с мезетата...

Моля участниците да се придържат към темата - личните нападки само я разводняват.

Just a genius

Редактирано от jamie на 06.10.05 14:44.

Тема няма да е лошонови [re: Blake]  
АвторBT4491AX (Нерегистриран)
Публикувано07.10.05 07:05

Няма да е лошо например,ако в края на годината ми върнат част от парите ,при положение ,че не съм предизвикал ПТП.Едно време от ОРЕЛ /мисля,че беше 2001 г./връщаха някаква сума при положение ,че не си направил ПТП и направиш застраховка за новата година пак при тях.

Тема Re: няма да е лошонови [re: BT4491AX]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано07.10.05 11:45

виж тва го намирам за конструктивна идея, еваларката...

Just a genius

Тема Re: Баси ТЕСЛАТА "гражданска безотговорност"! Докога?!нови [re: paзrнeвeн]  
Автор VOLVO 44O GLT (Master)
Публикувано07.10.05 13:03

Докато търпим това безумие - "Задължителна застраховка ГРАЖДАНСКА отговорност за автомобил до ......... куб. см."!
Далеч по разумно е, застраховката да се сключва не за автомобила, а за водача и да важи за водача, независимо какъв автомобил той управлява! Да е съобразена и с категорията на шофьорската книжка, например едно е да караш лек автомобил (мозжеш по-малко щети да предизвикаш), друго е да управляваш 50 тонен ТИР. Време е да се замислят нашите "законотворци" да променят нещата и да не се плаща застраховката като данък "имам право да се движа с колата си по шосетата".

И крайно време е да се поущряват изрядните водачи с драстично по-ниски суми за застраховката! Нямало начин, това е дебилно извинение! Когато има желание, начини се намират винаги!

VOLVO FOR LIFE

Редактирано от VOLVO 44O GLT на 07.10.05 13:05.

Тема Разумно мнение,нови [re: VOLVO 44O GLT]  
Автор jamieМодератор (старо куче)
Публикувано12.10.05 14:52

подкрепям 100%

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.