|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
След 2007-ма....
|
|
Автор | Sasho (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.09.05 10:29 |
|
Ще отпадне ли митото и ще можем ли да си купуваме коли за по 1000 Евро, за които тук даваме 4-5 бона? Чудя се дали да си карам колата още 1 година преди да я сменя.
| |
|
Значи смятай колко коня в колата и може да видиш колко ще паднат, за 100 коня горе долу митото е 1800 лева. Някаде има (май в мобиле.бг) калкулатор на мита според конете. Виж и по назад в темите, има подобни.
| |
Тема
|
Re: След 2007-ма....
[re: MichaelLeRoi]
|
|
Автор | Rosen (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.09.05 13:40 |
|
Освен това се съмнявам, че 5-6 годишна кола ще можеш да купиш за 1000 евро, защото доколкото си спомням освен че пада митото се забранява вноса на коли над 7 или 8 години.
| |
Тема
|
[re: Rosen]
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 25.09.05 18:11 |
|
Все си мисля, че отпадането на митото става защото няма внос от ЕС, тъй като сме в ЕС, т.е. няма как да има забрана за внос на коли по-стари от 7 или 8 години...
| |
Тема
|
[re: Любитeл]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 26.09.05 11:09 |
|
пък и да има - няма значение - по- съм склонен да дам 5 бона за 7 годишна кола, отколкото за 12 например... няма защо разни келеши да ми се гушат междинно с няк'ви измислени данъци и такси...
Just a genius
| |
Тема
|
Защо ли
[re: Sasho]
|
|
Автор |
jamie (пристрастен) |
Публикувано | 26.09.05 14:43 |
|
си мисля че за кола с Евро 1 сертификат и в момента се плаща само ДДС и евентуално акциз - а митото си е нула ?
| |
Тема
|
Re: Защо ли
[re: jamie]
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 26.09.05 17:45 |
|
Ама ДДС-то е на митническите сборове, което значи че и то требе да отпадне.
| |
Тема
|
trynci
[re: Любитeл]
|
|
Автор | TerminatOr (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.05 09:10 |
|
Защо се заблуждавате така ве хора. На някой от "новоприсъединилите" се 10 страни в европейския съюз да са махнали ДДСто за внос на автомобил?
ДДС се заплаща за закупената стока, и то няма да отпадне в следващите 10 години поне. НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ КУПУВАТЕ КОЛИТЕ НА ЦЕНИТЕ НА КОЙТО СА В ГЕРМАНИЯ. Може по зле да стане - да забранят вноса на автомобили по стари от 7 - 10 години.
| |
|
Значи никой в България не може да забрани да се внасят само по-нови коли защото нямаме такова производство. Миналата година (или тази) имаше такъв опит от нашите политици, но от европа ги отрязаха.
| |
|
Все пак ДДС-то няма да се смята както сега, а най-вероятно ще е ДДС върху продажната цена или пък по цената по шваке...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|