|
Тема
|
Въпрос за съединител
|
|
Автор | Ивaнoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.06.05 12:30 |
|
От 3 години имам Рено 19, 94 г. 1.7 моно-инжекция. Навъртял съм около 70 000 км, в съотношение 50 на 50 градско-извънградско.
Откакто съм купил колата, не съм имал проблеми със съединителя, не съм го сменял и нямам понятие евентуално на колко хиляди км може да е.
Напоследък, обаче, забелязвам следния проблем. Когато колата е студена всичко е нормално. Когато колата загрее, съединителя започва да отделя много ниско долу, почти накрая на хода на педала. На моменти даже не отделя съвсем напълно, в резултат на което включването на първа и задна е затруднено и понякога с прихъркване. Мислех, че може жилото да се е разтегнало. Смених го, но проблема остана.
Искам да попитам каква може да е възможната причина за този проблем ?
Дали може да се дължи на притискателния диск и пластините ?
Как може да се разбере дали съединителя вече е за смяна ?
Благодаря на всички предварително.
| |
|
На Рено Рапид (пикап) 1.1 мотор пластините на съединителя (диафрагмата) се чупеха с гола ръка. Преди хептен да спре колата, точно както казваш се държеше. Може да са пластините.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за съединител
[re: Ивaнoв]
|
|
Автор | aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.05 11:24 |
|
наистина може да са пластините, но не е лошо като идея да го отвориш и погледнеш провери си и маслото в скоростите щом само на 1ва и задна ти прави проблем при мен беше то и аз съм с 19 но 1.4
| |
Тема
|
|
|
Автор | aaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.05.07 11:57 |
|
em ako e mek saidenitela ......pedala znachi e dobre ako e tvurd nachi ne e dobre raotata sichku vliae rolq tam v saidinitelq golqma rolq i znachenie
| |
Тема
|
|
|
Автор | митю (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.05.07 21:40 |
|
Колега Иванов,в твоето обяснение има противоречие.Педала ти отделял хем долу,хем накрая на хода.Не можах да го схвана.
Ако ти отделя долу това е добре.Според мен белята е в синхронизаторите на първа и задна предавка.Когато маслото е студено увлича и става нормално включването,но като загрее става рядко и губи това свойство.
Моето е 19 1,8 моно и прехърква само на задна,но преди да включа леко завишавам оборотите и си включва нормално.
Написах
| |
|
|
|
|