Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:01 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Тема Въпрос за съединителнови  
АвторИвaнoв (Нерегистриран)
Публикувано19.06.05 12:30

От 3 години имам Рено 19, 94 г. 1.7 моно-инжекция. Навъртял съм около 70 000 км, в съотношение 50 на 50 градско-извънградско.

Откакто съм купил колата, не съм имал проблеми със съединителя, не съм го сменял и нямам понятие евентуално на колко хиляди км може да е.

Напоследък, обаче, забелязвам следния проблем. Когато колата е студена всичко е нормално. Когато колата загрее, съединителя започва да отделя много ниско долу, почти накрая на хода на педала. На моменти даже не отделя съвсем напълно, в резултат на което включването на първа и задна е затруднено и понякога с прихъркване. Мислех, че може жилото да се е разтегнало. Смених го, но проблема остана.

Искам да попитам каква може да е възможната причина за този проблем ?
Дали може да се дължи на притискателния диск и пластините ?
Как може да се разбере дали съединителя вече е за смяна ?

Благодаря на всички предварително.

Тема Личен опит [re: Ивaнoв]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано19.06.05 17:58

На Рено Рапид (пикап) 1.1 мотор пластините на съединителя (диафрагмата) се чупеха с гола ръка. Преди хептен да спре колата, точно както казваш се държеше. Може да са пластините.

Тема Re: Въпрос за съединителнови [re: Ивaнoв]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано20.06.05 11:24

наистина може да са пластините, но не е лошо като идея да го отвориш и погледнеш провери си и маслото в скоростите щом само на 1ва и задна ти прави проблем при мен беше то и аз съм с 19 но 1.4

Авторaaa (Нерегистриран)
Публикувано13.05.07 11:57

em ako e mek saidenitela ......pedala znachi e dobre ako e tvurd nachi ne e dobre raotata sichku vliae rolq tam v saidinitelq golqma rolq i znachenie

Автормитю (Нерегистриран)
Публикувано13.05.07 21:40

Колега Иванов,в твоето обяснение има противоречие.Педала ти отделял хем долу,хем накрая на хода.Не можах да го схвана.
Ако ти отделя долу това е добре.Според мен белята е в синхронизаторите на първа и задна предавка.Когато маслото е студено увлича и става нормално включването,но като загрее става рядко и губи това свойство.
Моето е 19 1,8 моно и прехърква само на задна,но преди да включа леко завишавам оборотите и си включва нормално.
Написах

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.