Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:34 12.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Само за дизелинови  
АвторStamen (Нерегистриран)
Публикувано14.06.05 12:10

Имам Голф 1.6 TD 44KW (60 к.с.) Наскоро му сложих табло с оборотомер. На 3000 об/мин е на 115 км/ч. При вашите дизели как е положението на 2500, на 3000 об и с колко най-много оборота ги юркате?

Тема Re: Само за дизелинови [re: Stamen]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано15.06.05 07:53

Ако си сложил табло от бензинов голф съм почти сигурен че оборотомера не работи коректно!!! Също мисля че при тази скорост оборотите са високи за дизелов автомобил!

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Автор zloQQ (Хитър Петър)
Публикувано15.06.05 09:53

Определено е високо това показание. Аз вчера се загледах, точно заради темата тук. При 110 км/ч - 2250 об/м. А на 3000 об/м трябва да си с доста по-голяма скорост. Колегата Ascona83 май е прав, че си сложил табло от бензинов автомобил, макар да не съм запознат точно със свързването на оборотомера. Той би трябвало да си отчита коректно, ама знам ли...Ще видим, какво ще кажат по-разбиращите пичове. Поздрави!

Тема Re: Само за дизелинови [re: zloQQ]  
Авторvisible (Нерегистриран)
Публикувано15.06.05 14:05

KArah pasat no e 6 skorosten... i ne sum adekwaten mai po temata...
no lesno se razbira oborotomera dali e dizelow ili benzinow..
Benzinowite sa x1000 a dizelite x100. No pri purwa wuzmojnost shte prowerq ... a i zawisi an koq skorost sushto ...?

Тема Re: Само за дизели [re: visible]  
Публикувано15.06.05 15:27

И на дизелите и на бензините са х1000, освен ако цифрите на оборотомера не са 1,2,3,4,5 а са 10,20,30,40,50 Иначе нявиждам как ще карам със 110 км/ч. с 225 оборота в минута :) А за предавката - мисля, че говорим за най-високата, щото на 3-та със 110 км/ч. сигурно ще съм в червения сектор. Поздрави!

Тема Re: Само за дизелинови [re: zloQQ]  
Авторvisible (Нерегистриран)
Публикувано16.06.05 17:04

S teb sum .. samo che az lichno oshte ne sum wijdal oborotomer na dizel koito da ne e 10,20, 30 ili inache kazano x 100 a sum karal dosta dizeli...
Znachi sled tozi weekenda ste probwam kakwo shte pokaje na pasata misle che shte e blizo i shte kaja... na 5-ta ne na 6-ta nali

Тема Re: Само за дизелинови [re: visible]  
АвторStamen (Нерегистриран)
Публикувано16.06.05 17:20

Таблото със сигурност е от дизелов Голф - затова е разграфен до 5000 об/мин, на бензинките е до 7000 об/мин.
Понеже е слаган допълнително затова се съмнявам.Иначе сигнала се взема от алтернатора и даже е изведен на буксата, която се включва в таблото, така че не съм търсил аз сигнала. Иначе си е доста шумничко при 120 км/час.
Ходих на автосалона и там доста дизеларки са с 6 скорости, та ми се ще и на мен, ама ...
Аиде поздрави и лек път.

Тема Re: Само за дизелинови [re: visible]  
Публикувано16.06.05 17:21

Ами моята Шкода не е х100, а е х1000 :) Дай един мейл да ти пратя нещо готино :) Поздрави!

Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано17.06.05 09:20

Е в такъв случай може и верно да е показанието, а дали алтернатора не е подменян някога? Може пък в него да е проблема щом там е датчика?

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Автор spirodur (непознат )
Публикувано17.06.05 09:44

Здравей!Голфа 1.6Д е 54к.с.,а 1.6 ТД е 70к.с.На края на производството му има и с 80к.с.Каквото ти показва оборотомера ,това е.Такива работи ,като разлика от бензиново и от дизелово табло няма.Оборотите са си обороти .Отчитането е едно.Вярно бензиновите са по-оборотни.Оборотомера дали е обозначен с 1 или 10 няма значение.Та на въпроса ти.Имах Ситроен Ксантия 1.9Д /68к.с./ без турбо.На 3200 обор. -120 км.ч. на 5 скорост.С 150 км.ч. беше някъде към 4400-4500 обор. Това съм запомнил.Сега имам Форд Мондео комби 1.8ТД /90к.с./ турбо интеркулер.При 90км.ч. е 2000 обор.,на 100 км.ч. към 2200 обор.,на 130км.ч. е 3000 обор, на170 км.ч. е 4400обор.Всички тези скорости са на 5 предавка.Разликата идва от турбото.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.