Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:03 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Тема Възстановяване на алуминиеви джантинови  
Авторaaa (Нерегистриран)
Публикувано17.04.05 10:52

Имам едни алуминиеви джанти, но за съжаление са с дълбочки надрасквания. Възможно ли е да се възстановят (изгладят) драскотините, да се поизправят малко? Ако знаете адреса на някой майстор, който може да свърши работата качествено, моля дайде някакви координати. Горе долу колко кинти излиза на джанта?

Мерси!

Тема Още по темата [re: aaa]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано18.04.05 13:47

Аз също имам един комплект алуминиеви джанти, които са доста поодраскани, а освен това фабричния лак се е олющил.

Принципно "рециклирането" на алуминиеви джанти се прави като се минат на пясъкоструйка и след това се лакират наново. Предупредиха ме обаче, че обикновена пясъкоструйка, разбирай с нормален размер на абразива ще ги ерозира още повече, и накрая ще са съсипани окончателно.

Та къде има такава пясъкоструйка (майстори), която предлагат услугата за джанти? Освен това, трябва веднага да се пръснат с лака след изчистването, защото алуминия се окислява много бързо (няколко часа).

Чувал съм, че някъде в Божурище правели рециклиране на джанти, но не знам конкретно къде.

Тема Re: Още по тематанови [re: Bat Jorko]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано18.04.05 20:42

Бат Жорко,
1-во джаните не са алуминиеви - най-вероятно са алумниево-силициева сплав(закалена)
2-ро - много силно се съмнявам алуминия да се окислява толкова лесно, още повече алуминиево-силициевата сплав
3-то според мен песакоструйка с кварцов пясък ще свърши прекрасна работа
4-то ако са надрани дълбоко може би ще има нижда от нажаряване на драскотините за да се възстанови липсващя обем
5-то едва ли си струва нервите и кинтите да се възстановяват джантите като + 200 кинта за 4(или по още 50 кинта на джанта) и имаш чистак бърсак новички джанти!!!!

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема Re: Още по тематанови [re: Ascona83]  
Авторventura (Нерегистриран)
Публикувано26.04.05 16:38

Kwde ima za 200 leva che ne se sehtam neshto

Тема Re: Още по тематанови [re: Ascona83]  
Авторfiat9455 (Нерегистриран)
Публикувано30.04.05 01:45

Aluminia i splavite mu naistina se okisliavat mnogo barzo,no ako stava vapros za zavariavane ili navariavane (ne "нажаряване")koeto mejdu drugoto ne tolkova skapo.Daje boiadisvaneto e po skapi4ko. Ta ako znaesh kade naistina ima novi djanti za po 200 lv. (ne ednata) se obadi....
A za vsi4ki s problema s lekite draskotini,abe da ste 4uvali 4e ima i KIT. A tam kadeto ne stava sam az.Mnogo takiva sam opravil

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.