|
Тема
|
Акумуклатор
|
|
Автор | ACU (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.01.05 09:59 |
|
Акумулатора ми съвсем е заминал та пообиколих да видя какво се продава.
В КИРОВ има някакви GAGVAT (или нещо подобно) били разработка на BOSCH. Какво ще кажете за тях?
| |
|
Как са като цена? Преди три години, залагайки на качеството, си купих BOSCH и нямам никакви оплаквания.
| |
|
вече 6-та година ползвам български . вече сдава багажа но пак бих купил български. не съм се ориентирал марките
до скоро най прехвалени бяха Монбат но чувам, че сега Пазарджишкия завод вадел най-добрите българкси акумулатори. незнам
ако някой има достоверна и актуална информация да свирка!
Save water: drink BEER!! 
| |
|
Само едно ще ти кажа - каквото и да си избереш си копувай сух, т.е. ти да си му сипеш киселината и после да си го зередиш.
Само тъка взимаш батерията на 100% от живота и.
| |
Тема
|
Re: Акумуклатор
[re: Genesis]
|
|
Автор |
ГOCПOД (КОРУМПИРАН) |
Публикувано | 30.01.05 12:21 |
|
Не съм убеден.Би ли привел някакви доводи?
| |
Тема
|
Всичко е чист късмет
[re: ГOCПOД]
|
|
Автор | 1OOЙЧO (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.01.05 20:26 |
|
Поне това имам право да кажа след като 11(единадесет) години карам с моя! Върти като луд и тази зима! Марката му няма значение, защото вече не съществува производителя!
| |
Тема
|
Re: Акумуклатор
[re: ГOCПOД]
|
|
Автор |
Genesis (да ме знаете) |
Публикувано | 01.02.05 19:56 |
|
Проблема е в това, че един акумулатор като се произведе напълни с киселина, зареди и остви така по складове и магазини почва да сулфатизира - бавно да умира. Колкото повече е седял токова повече си е заминал. Обърни внимание, че освен капсалованите акумулатори в магазините за такива батери им пристигат сухи и те си ги пълнят. За това не се купува от Метро и големи магазини такива работи.
| |
|
не е проблем да копуваш от големи магазини като метро, защото една партида се продава обикновенно за по малко от месец.
| |
|
... защо?
защото това е на теория. на практика времето между зареждането (с киселина) и продажбата на акумулатора е от няколко дни до месец, нека да са и два. съизмерено с периода на експлоатация тези дни са нищо време. а трябва и да се знае, че сулфатизация протича при изтощен акумулатор, а тук случая не е такъв.
в тази връзка ми прави впечатление, например в МК-33 на всеки аку... е залепен стикер с дата на зареждане. това добре, ама дали стикерите не се подменят периодично ... 
Save water: drink BEER!! 
| |
|
|
|
|