Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:23 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Смяна на номер ?нови  
Автор Griffin (Напрви си сам)
Публикувано27.05.04 12:39

Предсто и ми смяна на номера на колата защото все още ми е с старите номера ако не се лъжа номера беше сменян 99 или 2000 година и тая година трябва да ги сменя с новите.
Може ли някой да ми каже с колата ли трябва да ходя да ми сменят номерата или трябва да си сваля номерата и да отида само с тях, колко пари ще струва тая процедура :-)), трябва ли да се плаща тая еко такса за която чувам да се говори ( собственика на колата няма да се променя :)) )

Тема Re: Смяна на номер ? [re: Griffin]  
Автор Vento (VW маниак)
Публикувано27.05.04 16:39

Процедурата по смяна на номерата е почти същата, както и при първоначална регистрация, а именно:

1. Отиваш с колата (да е измита ис лесно видни номера на рама и двигател);
2. Трябва да имаш платена гражданска отговорност и пътен данък, както и минат ГТП (ако му е дошло времето);
3. Пускаш си молба за смяна на номера/талон + диагностичен лист;
4. Плащаш си и минаваш технически преглед (няма общо с ГТП);
5. Готовите вече документи подаваш на гишето за регистрация, заедно със стария талон и демонтираните стари номера - след което ти дават НОВ талон (по новия образец) и новите табели.

Какво трябва да се плаща?
- данък и застраховка (ако не си ги платил);
- по т.3 - около 5-6лв. май беше...
- по т.4 (ако не пропуснат) - 15тина лв.
- по т.5 - понеже казваш, че колата е сменяла номера 99-2000г. (ако е преди март 2000) трябва да се сложат новите табели - със синия кант - сами те табели са 40лв. май и монтаж 5лв. -> 45лв. Ако е с тези - не се сменят. Едва ли е платена и екотаксата - ТРЯБВА да се плати - 87лв. е тя (в някои градове може да варира +/-5лв.). Новият талон май беше 7-8лв. Друго не се сещам засега, ама и това ти стига ~150-170лв.

Тема Re: Смяна на номер ?нови [re: Vento]  
Публикувано27.05.04 18:59

Ebasi az misleh 4e pri smqna samo na nomerata bez da q preregistrira6 na now sobstwenik se pla6ta samo towa za nomerata 150 kinta ta az da zema da si q prehwyrlq taq kola be

Тема Re: Смяна на номер ?нови [re: Griffin]  
Автор Vento (VW маниак)
Публикувано27.05.04 20:43

Значи да не ти обяснявам как става прехвърлянето и колко струва...

Тема Re: Не сменяй номерата!!!нови [re: Griffin]  
Автор M-16 (213)
Публикувано28.05.04 12:37

всичси стари важат до 31 декември 2006-та - аз след това мисля да давам ладата за старо желязо, а не да им давам сега или тогава 150 лева за номера и екотакса!!!

Купувам 2 бр. летни гуми - 165 или 175 на 13, предложения - на бележка!

Тема Re: Не сменяй номерата!!!нови [re: M-16]  
Публикувано28.05.04 18:00

Бе може и да важат до 2006 ама някои моята е регистрирана за пръв път 82 и до края на тая година съм ДЛЪЖЕН да ги сменя тия номера защото иначе доколкото разбрах я спират ( справка бюлетин на КАТ там има един график за подмяна на номерата )

Тема Re: Не сменяй номерата!!!нови [re: M-16]  
Автор Vento (VW маниак)
Публикувано29.05.04 10:42

Това са глупости!
1. Човекът явно си е купил колата сега - по закон има срок от 7 дни да я пререгистрира - в противен случай - АКТ от 20 до 250лв. (рядко е 20...)
2. Не за старо желязо, ами и в реката да я хвърлиш Ладата, пак ще и платиш екотакса - НЯМА МЪРДАНЕ! За да я предадеш за желязо или да я дадеш на морга - тя трябва да е бракувана - иначе няма да ти я вземат, както и няма да ти я отчислят от данъчното (и ще си искат данъка). А ЗА ДА Я БРАКУВАШ - екотакса.... Е, поне нови номера и талон няма да плащаш!

Тема Re: Не сменяй номерата!!!нови [re: Vento]  
Автор achko (...)
Публикувано29.05.04 17:12

Има начин да не платиш екотакса. Трябва да ти я откраднат просто!

Тема Re: Не сменяй номерата!!!нови [re: Griffin]  
Автор M-16 (213)
Публикувано29.05.04 18:20

Да разбирам че колата ти е регистрирана за пръв път през 82-ра, а през 99-та или 2000 си сменял номера, т.е. в момента си с бели? Ако нямаш причина да сменяш номерата - т.е. ако не трябва да я прехвърляш или друго, както споменава Венто, изобщо не го прави - графика на КАТ е пожелателен, като повечето дати вече са изтекли. От пресцентъра на МВР ми казаха преди няколко месеца, че всички стари номера излизат от употреба в края на 2006-та година, независимо дали са черни, жълти или бели. Останалото си е набутване.

Тема Re: Не сменяй номерата!!!нови [re: Vento]  
Автор M-16 (213)
Публикувано29.05.04 18:23

Аз пък разбрах, че човека просто има желание да си сложи нови номера, а не че е взел колата сега, сори а за 80-те левчета за Долорес Арсенова си е верно, ама по-добре да ги дадеш след 2 години, а не сега - тогава ще си на чисто, поне като ти дадат нещо от моргата, нали?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.