Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:29 10.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Има ли смисъл да се слагат секретни болтове?нови  
АвторM-ko (Нерегистриран)
Публикувано11.05.04 16:56

Ходих на един сервиз и след като вече колата беше вдигната на стенда и се оказа че трябва да свалят колелото се сетих, че ключът за секретния болт е в багажника. Докато предложа да посвалим колата за да го взема от багажника майсторът вече беше успял го да го развие с някакъв друг ключ и то за не повече от минута.
Та питам се аз какъв е смисълът от тези секретни болтове или те са само за собственно успокоение, че видите ли, гумите са защитени.
Гледал съм пред нашия блок има коли с хубави гуми, на които ми направи впечатление че нямат секретни болтове - и никой не ги краде. Изобщо чували ли сте последните години някой да е изпищял за откраднати гуми. Щото аз май не съм чувал? Е за цели коли съм чувал

Тема Re: Има ли смисъл да се слагат секретни болтове?нови [re: M-ko]  
Авторchr_hdj (Нерегистриран)
Публикувано11.05.04 22:16

Ами в нашата мила държава се краде всичко.
Съгласен съм , че секретните болтове могат да се развият и по друг начин. Но все пак поне малко от малко затрудняват кражбата .

Автор xaджи Дoнчo (Дюкянжия)
Публикувано12.05.04 09:16

Ще затруднят малко аматьорите, ама професионалист - не.
Но има смисъл само ако са ти хубави джантите и си сложил скъпи нови гуми.
Що такива колички съм видял сложени върху тухли.

"Only a life lived for others is a life worth living!"

Авторmda (Нерегистриран)
Публикувано12.05.04 09:28

Ami i az si mislih che veche ne se kradat chistachki, ama predi 3-4 meseca ... Sekretnia bolt, kakto i vsiako drugo prisposoblenie protiv krazhba ima za cel da zabavi kradcite. Ako ima do teb sasto kola sas sablaznitelni gumi bez boltove ste predpochetat neia. No ako sa te nabeliazali, spasenie niama.

Автор Mилeн (член)
Публикувано12.05.04 09:26

Е то по тази логика същото може да се каже и за алармите на колите. За майстора крадец, доколкото знам, не не са никакъв проблем ... пък и да се разпищят много ще им обърне някой внимание. Ама все пак е някаква предохранителня мярка.
Секретните болтове на гумите няма да те предпазят от баш крадците, но за някое наркоманче което е решило да се пробва каво авто-крадец сигурно ще свършат работа. Във всички случаи - по-добре е да ги има отколкото не. Иначе като си помисля и аз не съм чувал на някой познат да му са гепили гуми ...

Тема Re: Има ли смисъл да се слагат секретни болтове?нови [re: Mилeн]  
АвторCanibal Corpse (Нерегистриран)
Публикувано12.05.04 18:00

Маа м, деба, така съм се омазал в момента, след едночасово сменяне на гума, че няма начин да не се разпиша в тая тема ... Тръгвам да сменям гума на ладата, че майка ми като тръгвала сутринта на работа, я видяла, и само ми звънна да ми каже и взе такси... И кво става - чудо, тия винтове не са махани от месеци - гледайте ме насред улицата как подскачам върху кръстатия ключ ... това най-малкия проблем... резервна гума - не може да бъде, има и е напомпана! - крик - също има, при това имах и в мойта кола за всеки случай... за капак - секретни болтове!!! ключето поне се намери лесно, но как се отви шибания секретен болт, не е истина - отне ми толкова време, колкото всички останали заедно... та тия секретни болтове ги взех едно време, като си купувах гуми, че тогава се крадеше, пък и сега са останали два, и седят на двете задни - още не са свалени зимните, а то май месец.. чакай че се отплеснах... и кво става - слагам крика - поддава прага, след мъчене няколко пъти оная джада където се мушка крика на ладата - знаете ги, придоби някаква безумна форма и поддаде заедно с прага.... слагам моя крик - жабка, къс е и не повдига достатъчно .... слагам двата - така стана, постепенно повдигам ту единия ту другия... преди това направих и номера с павето - добре че имаше една купчина павета от един строеж - тая кола няма ръчна!!!
та след като направих едночасов фитнес с тая гума, си мисля - всеки може да ти гепи гумите с и без болтове, но баш на тая гола хич не и трябват... секретни болтове, мама им...

а преди месец правих и на мойта гумите - секретни болтове тип НАПРАВИ СИ САМ, от едно време, сигурно когато е нямало много избор... едвам се мъчиха пичовете да ги свалят и накрая ги изхвърлих ...

както каза един познат - който иска да гепи ше гепи, болтовете само на тебе ти пречат ...

Тема kak se svalqt gumite bez krikнови [re: Canibal Corpse]  
Авторvw1,8mi (Нерегистриран)
Публикувано13.05.04 22:05

kazaha mi 4e narkomanite si noseli trup4eta slagat gi ot dvete strani razvivat boltovete spadat gumite gi i bez krik si gi mahat

Тема Re: kak se svalqt gumite bez krikнови [re: vw1,8mi]  
Автор Nikiboy (познат/непознат)
Публикувано14.05.04 13:56

През есеннта пред новото американско посолство където минава патрулка с ушати на 10-15 минути ми свиха предните гуми и на още наколко коли - на тях и по 4-те гуми.

Ти искаш болтове:)) хи хи хи ..........

Тема Re: kak se svalqt gumite bez krik [re: Nikiboy]  
Автор Mилeн (член)
Публикувано14.05.04 15:44

А какви ти бяха гумите? Нови ли бяха? Имаха ли секр. болтове?

... абе да ти кажа само посланника ще ги свил

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Mилeн на 14.05.04 15:46.</EM></FONT></P>

Редактирано от Mилeн на 14.05.04 15:47.

Тема Re: Преди пет години ме спасиха тези болтове.нови [re: Canibal Corpse]  
Автор silent (някакъв)
Публикувано15.05.04 08:40

Колата беше обикновен москвич с номи гуми Фаерстон на 2 дни. Първата вечер нищо на втората вечер са се опитали да ги свалят. На другия ден към обяд идва един комшия и вика отиди да си стегнеш болтовете на гумите. Бяха развити по четири гайки на двете предни гуми. Значи са работили от двете страни едновремменно. Но петата гайка-секретнта им е изяла главата. Така че вие си говорете колкото щете че файда няма но за мен след тоя случай има. Добре че не са срязали гумите от яд.

незабележим

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.