Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:31 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема За разхода на дизелитенови  
АвторRosen (Нерегистриран)
Публикувано11.02.04 09:42

Колеги от около 2 месеца си взех една Дедра 1.9TDS. Не зная още какъв е разхода и на извън градско, но градското нещо не ми харесва - в студеното време беше около 9, сега като се позатопли падна до към 8. Ама това градско все пак не е по Ботев, Витошка и Сливница. Колата се кара по по-спокойни улици - Симеоново - Младост и обратно, Дружба, Слатина.Нека колеги, които карат дизели да кажат това нормално ли е и ако не е къде бихте ми препоръчали да я откарам на ремонт.

Тема Re: За разхода на дизелитенови [re: Rosen]  
Автор 353W (Xans maniak)
Публикувано11.02.04 13:44

Na men 2,5TD mi dava v grada 7,5-8,5 izvan grada 5,8 pri 100-120km/h Vijda mi se dosta 9 litra ama sigyrno q 6pori6 mnogo

АвторScott (Нерегистриран)
Публикувано11.02.04 14:15

8 не е чак толкова лошо. Много зависи как караш, ако имаш още навиците от бензинов автомобил, дали я оставяш да работи на място за подгряване и т.н.
Засечи я извънградско и ако е повече от 6л./100км. тогава се притеснявай. Дедрата си е 'солиден' автомобил и тежи към 1250кг, така че не очаквай чудеса от икономии в града

Автор 213 (Харвестър)
Публикувано11.02.04 15:26

Не че съм карал дизел де, ама за Ланчиите съм чувал. Имах един познат с Дедра, 8-9 градско - все пак е с турбо.

The sky is getting darker and darker. One Minardi is out of the race

Автор zloQQ (Хитър Петър)
Публикувано11.02.04 15:33

Карам Шкода 1.9 TDI и за 2000км. ми дава разход в София 6.3л/100км. - на извънградско съм стигал и до 3.2л/100км. ама се влачех по магистралата с 80км/ч. иначе със средна скорост от около 120-130 - дава 5.1л. - Т'ва е моя разход - имам и ALFA 33 1.8TD с три цилиндъра - и тя дава малък разход - някъде към 7.5 градско и 5.5-6 навън.
Поздрави!

Тема Дайте тогава съветнови [re: Rosen]  
Публикувано11.02.04 16:02

Понеже не съм карал никога дизел как е по-добре да се подгрява сутрин на място до определена температура или да се тръгва почти веднага. Да се кара на по-високи обороти или да се гледа да е на минималните възможни за съответната скорост и предавка. Къде си правите диагностика на двигателите? Въобще приемам всякакви съвети! БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Тема Re: Дайте тогава съветнови [re: Rosen]  
Автор Magnum (Reality)
Публикувано11.02.04 16:31

Много ниски са по-вредни дори от много високите, карай в средната зона, по-скоро с ниски обороти. Примерно на теб макс.мощност ако ти е 4000 оборота, карай между 1500 и 2500 оборота, докато загрее.

Най-бързо колата загрява, когато се кара, тогава двигателя изразходва повече гориво и съответно по-бързо му се качва температурата. И по-малко време работи студен, и по-малко време се износва ускорено.
Хората са го казали - палиш и тръгваш. Лекичко.

Remember that you are unique - just like everyone else. -- Ex.TK3C

Тема Re: Дайте тогава съветнови [re: Magnum]  
Автор zloQQ (Хитър Петър)
Публикувано11.02.04 17:58

Дааа и аз мисля така - палищ и тръгваш, малко над минималните обороти я държиш и така загрява по-бързо. И да дам един съвет - подгрявай два пъти преди да запалиш - има разлика - да знаеш!
Поздрави!

Авторruark (Нерегистриран)
Публикувано11.02.04 23:27

Ami vij az karam carisma 1.9 DID. razhoda mi gradsko otna4alo kato ia karah leko beshe okolo 7.5-7.8 v toplo vreme, s klimatik liatoto 8.5-8.8. Sega zimata na studa i kato ia nastupvam dava kum 8.5-9.0. Taka 4e ako ia karash samo na kusi razstoiania kolata e normalno da papka pove4e :)

Тема Re: За разхода на дизелите [re: ruark]  
Публикувано12.02.04 08:43

Благодаря на всички колеги за мненията и споделения опит. Вече съм по-спокоен, защото в топлото време разхода падна до 7.5 и това според мен е нормално. За подгряването на двигателя знаех, че е по-добре да палиш и тръгваш, но не знаех, че важи и за дизела. Още веднъж Ви благодаря!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.