|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
antikorozionna obrabotka
|
|
Автор | litman (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.02 16:32 |
|
pichove, abe kazete kyde da si dam Opelcheto na antikorozionna obrabotka che imam namerenie taja zima da go pokaram povechko a kakto se seshtate to si gnie s chasove i na prolet shte sym bez kola, ta dajte ideja kyde da hodja da go prysnat otdolu
| |
Тема
|
Re: antikorozionna obrabotka
[re: litman]
|
|
Автор |
Minavasht (случайно) |
Публикувано | 02.09.02 18:02 |
|
Взимаш си един ZX и на 10 година няма да има и люспа ръжда ...
Шегата настрана ... има едни бодита на гумена основа. Взимаш едно ... запретваш ръкави и за един weekend колата е готова ...
на пролет пак ще е поизгнила ... но гумата ще я държи цяла    
| |
Тема
|
[re: Minavasht]
|
|
Автор |
julys (205) |
Публикувано | 03.09.02 09:00 |
|
abe mojta kolica e obrabotvana, ama ne znam s kakvo:(
edin priatel spomena neshto za asfalt, no si niamam i ideja kakva e tehnologiata...
br:)
| |
Тема
|
|
|
Автор | GR (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.09.02 10:09 |
|
Vzimash "Antikor" mislq che taka se kazvashe, pod 10 lv beshe edna kutiq. Nanasq se s boqdjiiska chetka, kato nqma da e zle predi tova da zachistish pone s telena chetka mestata na koito shte go nanasqsh. Ako ti e gast mojesh da go razredish s razreditel (Koresilin naprimer). Gledaj da ne se namacash che se pere mnogo trudno :)
Uspeh.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Spidercho (rising ninja) |
Публикувано | 16.09.02 19:13 |
|
Дай го в Ingolstadt.
Power Player
| |
Тема
|
[re: Spidercho]
|
|
Автор | litman (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.09.02 09:32 |
|
glej sa to men mi e jasno che svestna kola pravena ot kaskite njama ama kvo da pravja kato ziveja ot taja strana na okeana, sledvashtata kola shte gledam da e made in japan, pone s takiva elementarni gluposti njama da se zanimavam
| |
Тема
|
Автобояджия :)))
|
|
Автор | Opelist (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.09.02 10:29 |
|
Мисля че всеки автотенекиджия/бояджия би трябвало да ти свърши работа:)))
Ако искаш сам.
Влизаш в магазин за боя, и материали и почваш.
1. Телени четки за бормашина или ако си намериш друго някакво устройство за шлайфане и чистене.
2. Китове ( Body 910, 930,950 някои от тях са битумни, някои са полимерни с гума има и други номера.. най добре питай магазинера) и грунд.
Ако имаш желание можеш да потърсиш и нови гъзарийки като цинков спрей,
електролизни поцинковащи смеси или каквото ти препоръчат в някой хубав и скъп магазин. Може и с алуминиева самолепяща лента да я облепиш цялата отдолу :), само по далеч от ауспуха, щото ще се разлепи. ( но това като финално покритие.
3. Грундираш, мажеш и... след 2 дни работа си готов :)))
Ако си като мен... т.е няма условия за тази домашна работа - търсиш бояджии и тва е:))))
| |
|
с квото и да я наклепаш, не свалиш ли ръждата до най-малката точица със флекс или нещо такова (с телена четка е бошлаф работа), всичко е ден-до пладне. А това отдолу май доста трудно ще стане, по-добре да я килнеш настрани А и ако се захващаш слагай предпазни очила щото вече 3-та седмица ме боли окото от такива глупости, да не говорим че дадох 20 кинта по доктори, не е щега работата. Но ако щеш и само с грунд да я минеш, пак ще е по-добре от нищо
Кофти, кофти ама гот!
| |
|
И едно допълнение от мене.Вместо цинков спрей има цинково покритие (маже се с четка,пръска се и т.н.)немското е "Цинга",българското не си спомням.Цена и на двете 28лв. за литър.
Единствения проблем че много късно си се сетил за тази операция.Времето е студено и влажно,хим.процеси се извършват бавно и е фекта не е добър,а в гараж ще се изтровиш.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Ивaйлo (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.09.02 15:39 |
|
Аз мойта я минах първо с ръждопреобразувател. Нямах възможност за никакви интервенции под веждите освен с обикновена четка. Мъка си беше, но дано напролет да съм цял.

| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|