Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:22 09.11.25 
Технически науки
   >> Авиация
*Кратък преглед

Тема Samo edno pitanieнови  
АвторAlexander (Нерегистриран)
Публикувано26.12.03 21:02

Ima li voobshte shans za proizvodsto na ucheben/boen subsonicheski samolet v Bulgaria ?

Тема Ихаааааааанови [re: Alexander]  
АвторFox (Нерегистриран)
Публикувано26.12.03 22:12

Ами честно казано не.

Тема Re: Ихаааааааанови [re: Fox]  
АвторИцo (Нерегистриран)
Публикувано28.12.03 01:13

Суб - какъв ?

Тема Re: Ихаааааааанови [re: Ицo]  
Публикувано28.12.03 01:28

Subsonichen , ili takav koyto leti po bavno ot skorosta na zvukat.Takiva sa i L-39. Misalta mi e , che ne se lobira za vastanovyavaneto na DAR , firmata koyato da prodalzhi traditsiata na bulgarskoto samoletno stroenie. Az , kato "selyanin" , nekolko godini gi obrabotvah detalite za boeingite , za De Havillandite , za Bombardier i za Pratt &Whitney , da negovorya za Mc Donell-Douglasite.Zashto , Bulgaria ne ne e sposobna za sobstveno proizvodstvo na nyakakav samolet ?Mislya , che ima umni hora , i che ako ne se zapochne s neshto mnogo slozhno , postepenno mozhe da se stigne do nekade. Bi e imalo pazar i za retro, ili reproduktsii na WWII iztrebiteli , koito vav model s turboprop , bi sa mogli da sa dobri treningovi , kakto shveytsarskite Pilati. Samo si mechtaya....

Тема Re: Ихаааааааанови [re: Alexander]  
АвторHan Solo (Нерегистриран)
Публикувано29.12.03 20:54

Абе приятелю, що не пишеш на кирилица,интересни са ти постингите, ама като пишеш така ме отказваш да ти ги чета, а и защо просто не напишеш дозвуков, вместо "субсоничен" И да не ми излизате с номера "ама то Windows-a няма кирилица" защото след 95 всички си имат вградена кирилица. А на темата смятам че не че няма възможности или желание, проблема е да се преборим с всички тия дето си ги цитирал. А за реплики от ВСВ, в Русия има цял завод дето се е специализирал в това, даже четох че направили няколко ЗЕРО за филма "Пърл Хабър"

Aaa, i da znaesh ako pishesh na latinica vaobshte niama da si pravia truda da ti cheta pisaniata

Тема Re: Ихаааааааанови [re: Han Solo]  
Публикувано02.01.04 01:48

Do Han Solo : Nika ti e na latinitsa , zashto li ? Kolkoto za mene , az cheta samo tova koeto si struva, da li na latinitsa, ili na ruskata grazhdana , shto sa ni ya nabutali vmesto istinskata bulgarska kirilitsa.Inteligentni bulgari chetat tova koeto gi interesuva bez ogled na izpolzvaniyat alfabet.Moyat posting be ne za pismenna forma ,a za vazmozhnost na produktsiya na bulgarski samoleti.
Mnogo pati veche vzpomenavah , che nikoga ne sam imal bulgarski uchilishta , da ucha bulgarski , petdeset godini sam v chuzhbina i key-board mi e s latinitsa. Kirilizatora ne e bash udoben za mene.Az ne sam protiv kirilitsa , tya e bulgarska , pak yazak da cheta budalshtini pisani s neyna upotreba. Nazad kum samoletite !!!

Тема Re: Samo edno pitanieнови [re: Alexander]  
Автор onufriii (отнесен)
Публикувано03.01.04 17:04

Има - ако под `учебен` приемеш нещо като И-1Л или ДАР-21 ! А за боен - някъде към 2148-а !

veni, vermini, vomini

Автор onufriii (отнесен)
Публикувано03.01.04 17:13

Абе нямам нищо против, ама ти май пропускаш нещо - България НЯМА традиции в самолетостроенето. Последните строени у нас машини са от преди 60 години, а след това нямаме дори лицензно производство на самолети от такъв клас за какъвто говориш. А дори и да започнем от нулата с производство, това е можело да стане преди 20-ина години, когато сме имали достатъчно подготвени като качество и количество авиационни специалисти. За съжаление в момента този сектор е в лееека депреся, и точно сега всяка идея за български самолет ми се вижда смехотворна. И то само от гл.т. на техническата страна - освен специалисти, ние нямаме нито материална, нито технологична база за производство. Отделен въпрос е и финансирането на подобен проект, което без гореописаните условия е немислимо да се намери.

veni, vermini, vomini

Автор onufriii (отнесен)
Публикувано03.01.04 17:19

Не се обиждай, но тогава използвай и българска терминология, като `дозвуков` например, а не побългарени изрази като `субсоничен`, щото звучи като `ебектологизъм` ! А колкото до Han Solo - гарантирам ти, че си е 100 процентово интелигентен българин!

veni, vermini, vomini

Тема Re: Samo edno pitanie [re: Alexander]  
Публикувано04.01.04 04:48

Razbira se , che nemozhe ot vednazh s proizvodstvo na subsonichenjet ili turboprop.No , ako ne proizvezhdame pone nekakvo samoletche , bilo kakvo , avtomobil , motocyklet , traktor za farmera , dobra lovna /sportna pushka , i taka natatak , kolkoto akademitsi da imame , nema da ni doyde priznanieto. Az pak mislya che imame sposobni hora , mozhe da namerim takiva i ot chuzhbina , stiga pravitelstvoto da podkrepi. A pravitelstvoto nema da podkrepi , ako nema lobieto , ako ne se sabere grupa hora , koito da natiskat varhu polititsite. Neshto me porazyava golemiyat negativizam (otritsatelnost?) pomezhdu bulgarite. Te sami si davat spirachki , zazhalost , ponezhe znam , che sa sposobni i chesto trudolyubivi. Samo, kato cheli oshte im sedi nekoy na garba i kazva : nebiva , nemozhe , eh kade be...potrebalo ni e !!!Perkoviyat samolet.... Za aero-taxi , za vazdushniyat ambulans , za uchebni nuzhdi , za klubove....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.