| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     Избор на DVD плейър 
 | 

|  
| Автор | 
madmardigan (воевода) |  
| Публикувано | 31.08.06 11:56 |  
             |  
           | 

Към края на месеца ми предстои да закупя DVD плейър, но за съжаление чувам противоречиви мнения. Бихте ли ме посъветвали какъв плейър (ако може марка и модел) би бил подходящ за изискванията ми.

А те са най-общо следните:
 1. Добър и семпъл дизайн - не ми харесват разните му мигащи, светещи с ярко сини светодиоди или мигащи техники. Имах един NEO PDX77 в службата и е отвратителен - свети като в дискотека.
 2. Плейване на DVD-R/+R дискове. Това се налага поради факта, че се занимавам любителски с дигитална видеообработка и повечето ми филмчета съм ги качвал от компютъра на такива носители. Въпросното NEO, споменато по-горе) започва добре да ги чете, но прехвърли ли половината диск, спира и запецва.
 3. Плейване на DivX със субтитри на български. Ясно защо. От значение е, че телевизорът ми е 21 инча и буквите да могат да се четат нормално или да има настройка за големината им. Имах един Pioneer DV-393-K, но при него срещнах огромни проблеми със субтитрите и го шътнах...

Бях в Техномаркет и си харесах едно SONY DVP-NS37/S, но консултанта ме насочи към PANASONIC DVD-S49E-K DIVX и PANASONIC DVD-S295E-K DIVX, като на въпросите ми "защо" и "каква е разликата" отговори уклончиво.

Надявам се на аргументирани мнения и предложения .

PS Имам и вариант - комбинация от VCR и DVD с Nicam/A2 tuner - LG VC-8606V, но дали да вярвам на рекламите? 

|   |  

| 

|  
           | 

Прочети тази тема http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23329.0.html и ще намериш отговор на въпросите си!

|   |  

| 

|  
           | 

Панасоник-а наистина е добър избор. Повече за него и други подобни плеъри ще намериш в клуб . Успех!
  Mixy

|   |  

| 

|  
           | 

Вече са споменали темата в Setcom за LG DVX-9900 (9700). Това е много успешен модел, и много добър избор. Аз имам хубав DVD-Audio плейър на Панасоник, и си търсех нещо евтино, което да чете DivX - за втори плейър. Винаги съм бил резервиран към LG, но след проучване се спрях точно на този модел. В момента вече го ползвам за основен плейър, Панасоника остана само за аудио. Дори аз съм изненадан от качествата и възможностите му, въпреки че са ми минали през ръцете и плейъри за по 1200 лева. Така че ако все още се намира, няма какво да се колебаеш.

|   |  

| 

|  
           | 

Доколкото съм ги виждал и ползвал съм много доволен от моделите на Филипс - аз съм със 5500s, но съм разцъквал и 3010 ...

Отговарят на изискванията ти:
 -семпъл дизаин
 -никакъв проблем със субтитри
 -свири всичко (дори останах приятно изненадан онзи ден, когато без проблем преглътна ави файл с 2 аудио стрийма и спокойно си превключи звука от китайски на английски - говоря за 5500s)
 -за 3010 има доста модна софтуер с допълнителни екстри

Освен това се хвалят и 1-2 модела на ЛГ - погледни във форума на сетком.бг

|   |  
  |   

|  
 |   
 |