|
Тема
|
Pitane za B4 19TDI
|
|
Автор | aaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.02.06 19:37 |
|
Zdraveite:)! Reshil sum da si smenqm kolata. Bih iskal da si vzema kola koiato nqma da mi struva mn za karane. Chdq se dali audi B4 1.9TDI e dobur izbor. Nqkoi ima li vpechatleniq kolko harchi gradsko/izvungradsko i kolko i e skupa potdrujkata v sravnenie s drugite koli
Predvaritelno vi blagodarq!
| |
Тема
|
Re: Pitane za B4 19TDI
[re: aaa]
|
|
Автор | зaщo-aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.06 10:36 |
|
Здравей колега.Аз имах такова Ауди-Авант-сив металик-12.1993г., без климатик, и абс, с такъв мотор, обозначението му е 1Z...може и да го знаеш, но гледай като купуваш...всеки може да сложи една кора в-у мотора, и да се прекараш!!!За мен лично това е най-добрият двигател, няма компромиси, мощ, бързина..доста коли оставях зад себе си..имах и Голф-3, същият мотор...още по-бърз..За разходи по-консумативи..за Ауди-то..смяна 2-те ангренажни ролки, 3 ремъка, масло Валволин, 3-те филтъра, проверка ходова част, работа, ДДС..всичко 404лв...всичко в квалитетен сервиз, като голямата ролка е 60лв, малката 30лв(по-спомени), масло 30лв..фитър-горивен 30лв, другите по-10-ина лв...обаче работата, ДДС-то те пребиват:-(Аналогично е за Голф-а.Сервиза е Тех-Ко във Враца, верно, работят качествено хората, частите са от тях...Разхода сега...със скорост 110-120км/ч...ако искаш вярвай, 4,72литра нафта(ОМВ-само)на 100км...напълних резервоара, след 200км заредих..толкова...съжалявам че ги продадох тези коли..Успех, и не се отказвай!!
| |
Тема
|
Re:Aide sega...
[re: зaщo-aз]
|
|
Автор | LEXUS (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.06 12:25 |
|
E kolega,chak mosht i barzina da kajesh za dizel s 90 koni ,se izhvarliash malko.Edin priatel ima 2.0E/115k.c./ i e dosta tromav v grada,da ne govorime za dizela.Ako govorime za barzina i mosht,tryabva da spomeneme 2.3 i 2.0 16v,kato govorime za TDI,kliuchovata duma e ikonomichnost!
| |
|
Като разход е добър,но като динамика-малко си е мършав.Е, все пак това са само 90 кончета/или магарета.Доста тежко купе и слабичък мотор.Но ако направиш компромис м/у бързина и малък разход-става.Но по принцип не съм привърженик на немския дизел./МОЕ МНЕНИЕ/
| |
Тема
|
[re: LEXUS]
|
|
Автор | Ayди Б4 (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.03.06 11:00 |
|
Колега не си наясно...с въртящите моменти....дизелите са доста бързи машини особенно с добре работещ турбо компресор....а за икономичност няма да говорим защото са просто супер....ако покараш малко в града с бензин в задръстванията ще разбереш за какво става дума....
| |
|
Това не дизел това е тди!
а разхода наистина е толкова ако караш с 90км/ч може да свалиш и до 4л/100км!!!
А с моя голф 3 1.9 тди ГТ сам оставял доста бензинки зад мене , говоря не за старт от място а за еластичност там дизела е номер1. 
| |
Тема
|
[re: Flash]
|
|
Автор | B4 TDl (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.03.06 10:32 |
|
Ami kolata e dosta snosna....TDI e nomer 1 v diesela...4,7 e po katalog na 100km...ako e po iznosena 5,5 go kaji....no naistina tochno tolkova gori...
razhoda e mnogo prilichen za tejka kola 1500kg...ta dori i klimatik da ima razhoda si e syshtiq...prost principa na rabota na tdi e takyv che ne moje da gori poveche...
Vaprosa e da se nameri hubava kola na snosna cena....zashtoto hubavite sa skypi...nad 7000leva
| |
Тема
|
[re: B4 TDl]
|
|
Автор |
Jaby (Фен) |
Публикувано | 11.03.06 10:36 |
|
Абе някой дето има такава 1,9 TDI нека каже как е по студовете с паленето -10, -15, -20
А за свястна овен да се измери компресиато аз друго не виждам (а и това е само едната страна - другото е да се види ГНП )

| |
Тема
|
[re: Ayди Б4]
|
|
Автор | LEXUS (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.03.06 13:08 |
|
Emi az tochno benzin karam v grada i izvan nego.Karam i dizel pejo 406 HDI 110konia i ne go izdarjam s taia turbo-dupka pod 1800ob./min.Useshtam kak darpa ot vart.moment ot 2000 do 3500ob./min. i DOTAM vsichko prikliuchva, ETO TOVA IM MRAZIA NA DIZELITE-TAKMO TRAGNAT DA VARVIAT I SPRAT.Karal sam i b4 1.9 TDI ne moje da otlepi tova tejko kupe na uscorenie.Dizela osven za ikonomia,za drugo ne stava.Obicham na svetofara da tragvam ot 1100-1200ob./min i kato natisna gazta da podskochi kolata,a ne kato turbo dizela da se zamisli 3 sec. predi da nagneti turbinata--tova si e pensionerska rabota.
| |
Тема
|
[re: Jaby]
|
|
Автор | Diesel (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.03.06 16:18 |
|
Diesel se kupuva v stud...zapalili na studeno e dobre...tova e naj dobrata proverka...
Inache TDI motora na VW e dobre...no kupeto e ujasno....
| |
|
|
|
|