Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:39 06.05.26 
Автомобили
   >> Audi
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема А4 1.9 TDI - спешен въпроснови  
АвторG (Нерегистриран)
Публикувано18.05.03 19:59

Здравейте,
ще копувам кола, и се спрях на А4. От днес започнах да заглеждам дизели....не съм карал дизел никога преди, а съм се возил 2-3 пъти на други дизели. т.е. от дизели нищо не разбирам.
А4-ката, която гледах е 1996 1.9TDI 90 к.с. Въпросите:
1. Педала на съединителя пулсира (почти в такт с двигателя) при горно положение - като го докосна с крак се усеща биене, което изчезва в определена позиция, близка до горното положение на педала. После пак се появява и при натиснат съединител изчезва. Видя ми се някак нередно....?
2. Колата има бордкомпютър, който казва 'ОК' - но какво е ок не е ясно!?
3. Вибрациите от двигателя ми се сториха притиснително слаби. При форсиране дори изчезват. Това добре ли е? Иначе пали много лесно, а при гасене друсва, но някак си по-слабо май в сравнение с едно друго, което палихме.
4. Има ли смисъл от това TDI по отношение на разход. Аз като го покарах на компютъра показваше всичко друго, но не и 5/100. Т.е моментни разходи м/у 0/100 и 19/100 с задържане около 10/100 и накрая средно 9.3/100. Това за няколко стотин метра. Иначе по булеварда без много газ (смятайте с пускане по инерция) даде 4.3/100. Това ли е "магията" на ниския разход на дизела - да не настъпваш много педала?
5. След бензиновата ми кола, която е Сиера 2.0i - 100 к.с. ми се видя някак умряло - вдига скорост, но някак си ми се струва че мисли докато се ускорява. Това също ли е нормално за TDI?

Много въпроси станаха...

Предварително Ви благодаря.

Тема Re: Първо реши [re: G]  
Автор AVUS (НЕидентифициран)
Публикувано18.05.03 21:22

дали наистина ти трябва дизел защото ако въртиш по малко от 1500км месечно няма смисъл.От друга страна се съмнявам, че можеш да намериш читав дизел на тея години.Задължително трябва да го закараш във Аутотехника или Юнитрейд.Там ще му направят пълна диагностика.Общо взето е доста рискована покупка поне според мен.Аз бих търсил 1,8 или 1,8Т които са доста стабилни мотори и дават приличен разход.Успех.

AUTO UNION

Тема Re: Първо решинови [re: AVUS]  
АвторG (Нерегистриран)
Публикувано18.05.03 21:33

Определено съм под тази граница в километрите.

Тема Re: А4 1.9 TDI - спешен въпроснови [re: G]  
Автор zloQQ (Хитър Петър)
Публикувано19.05.03 00:08

Zna4 da ti otgovorq malko
Az katam Skoda Octavia 1.9 TDI ama e s dvigatelq 110 h.p. - no e na AUDI de
1. Pedala na suedinitelq pri dokosvane pulsira, za6toto ima edin lager na suedinitelq i toi predava tezi vibracii
2. Za bordoviq PC - nemam predstava - moq signalizira samo ako ima nqkva neizpravnost ili ako trqbva da se hodi v serviz
3. Vibraciite e hubavo kato sa slabi, no 6tom drusva kato se gasi - moge da e zaminal nqkoi ot tamponite na dvigatelq. Moje6 da proveri6 dali e taka kato drupne6 ru4nata i opita6 da potegli6 - ako dvigatelq mnogo se klati v momenta na potegleneto - tampon e - da znae6
4. Razhoda, kakto go opisva6...ne moje6 da go razbere6 ot 500 metra. Ako kolata e stoqla bez da e palena pove4e ot 2 4asa, dannite i se zanulqvat i otna4alo pri poteglqne razhoda e okolo 15/100 no postepenno namalqva - na men gradsko mi dava okolo 6.2 - 6.6 a izvun grada - v zavisimost ot skorosta s koqto kara6 - stigal sum i do 4.1/100 - s okolo 80 km/h sredna skorost, a da znae6 i drugo - kolata ne q puskai po inerciq - samo si maha6 kraka ot pedala na gazta i kolata sama si vurvi, a razhoda e 0.0 za6toto bez podavane na gorivo defakto gumite dvijat dvigatelq (a i nali nqma karburator, koito postoqnno da podava gorivo) i 4ak kogato oborotite padnat pod granicata na prazniq hod - kolata sama podava gaz, za da gi poddurja.
Tova e ot men. Dano ti svur6i rabota! No zaduljitelno da q vodi6 na serviz!!! Az su6to iskah da si vzema AUDI A4 ama ne mojah da subera pari4ki za 4itavo i za tova sega turkalqm Octavia-ta - ama sum si mnogo dovolen i ot neq - vse pak e VW Group!
Pozdravi na vsi4ki AUDI fenove!!!

бегай, пайсеее, че идем със зелената Шкода!

Тема А4 1.9 TDI, А4 1.8нови [re: G]  
АвторG (Нерегистриран)
Публикувано19.05.03 10:36

Почти се бях отказал от дизела, но пак се замислям.
А има ли разлики м/у TDI 90 к.с. и TDI 110 к.с - в смисъл кой е по-надежден?

Между другото някой може ли да ми даде информация за разхода на 1.8 - 125 к.с. ?

Тема Re: А4 1.9 TDI - спешен въпроснови [re: zloQQ]  
Автор tsvet4O ()
Публикувано19.05.03 15:34

Едно нещо от много време се чудя и вероятно ти можеш да ми дадеш отговор - като работи на празен ход колата колко харчи на час?Какво казва ворд РС -то в такива случаи?

Съединението прави силата! Audi

Тема Re: А4 1.9 TDI - спешен въпроснови [re: G]  
Автор drv (Фен)
Публикувано19.05.03 18:23

Аз съм със 100 TDI и аз се чудя много на тази вибрация на съединителя която я открих преди около година. За мене TDIто е много добър мотор. Струва ти се чече мисли докато се ускорява заради турбо лага и заради това, че по-принцип дизелите малко по бавно реагират, но в крайна сметка ускорението им е задоволително, еластичността перфектна. Разхода го коментирахме в други теми.

Тема Re: Разхода енови [re: G]  
Автор AVUS (НЕидентифициран)
Публикувано19.05.03 22:58

горе долу като на повечето автомобили с подобна кубатура.При нормално каране градско около 11 литра, извън града между 7-9 литра в зависимост от скоростта.Мотора е добре конструиран, с по 5 клапана на цилиндър, което дава по добри динамични и скоростни показатели.Освен това всички части по дизела са доста по скъпи в сравнение с бензиновия мотор.Още повече че можеш да му поставиш АГУ.Не съм сигурен дали трябва да е газов инжекцион които е по-скъпичък но пък дава еднакви показатели с бензина.

AUTO UNION

Тема Re: Разхода енови [re: AVUS]  
Автор tsvet4O ()
Публикувано20.05.03 10:01

Много ясно, за такава кола, само газов инжекцион. Но аз съм на мнение, че дизела е за предпочитане пред бензин с газ!

Съединението прави силата! Audi

Тема vsi4ko koeto iskash da znaeshнови [re: drv]  
Авторdeliveryman (Нерегистриран)
Публикувано21.05.03 12:22

rabotja v auotechnica i prodavam second-hand kolite na firmata,tolkova stari oshte ne sa mi popadali....zna4i 1.8 20 v xar4i 10 gradsko ako go karash normalno,diselite ne znam kolko xar4at no 90% sa na uzasho mnogo kilometri i shte beresh jadove ako si kupish zashtoto 4astite ne sa nikak evtini...drugite 10% deto sa na malko kilometri sa uzasni cifri i izobshto ne gi komentiram zashtoto v bg njama takiva....zatova si kupi benzin moze i turbo,no pri turboto problema e 4e kogato se smenja masloto trjabva da se smeni filtara na karternata generacija a v pove4to servizi ne go pravjat zashtoto ne sa 4uvali za nego i na 100 000km izduxva turboto ako ne e smenjan toz filtar koito struva 30-40lv...drugija variant e da si tarsish seat toledo 1.8 20v -razli4avat se samo vanshno ina4e vsi4ko ostanalo e edno i sashto s A4(rabira se posle shte go prodadesh po-triudno i ne dazi cena)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.