Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:47 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Астрология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Абе допустимо ли е?нови  
Автор Kaily (непостижима)
Публикувано13.07.08 20:14

Допустимо ли е хора, изживяващи се като парче астролози, да плашат невинни плашливи юзери с аспекти и Плутони, доказвайки им, че 105 градуса е едно от най-страшните неща, които могат да се случат някому в картата?

..ми силно съм стресирана...

Уплътни духа си

А това ми е и картата:

Редактирано от Kaily на 13.07.08 21:13.

Тема Re: Абе допустимо ли е?нови [re: Kaily]  
Публикувано13.07.08 20:43

От: .....
Получена: 13.07.08 18:02

да ти напиша в клуба някои разсъждения относно картата ти, но по-добре да ти ги напиша тук, за да можеш да си ги прочетеш насаме.

Ако искаш чети, ако искаш бъди обективна, ако искаш се крий - твой избор, фактите са факти и цялата си описана в картата си, която според мен изобщо не си надскочила, а правиш точно грешките, които са ти заложени именно от този твой любим Плутон.
Ако ги осъзнаеш, може би някой ден ще ги превъзмогнеш.
Дотогава ще се въртиш в кръг в рамките на картата си.

Хвалиш се с Плутона си.
Ми хубаво, хвали се, но знаеш ли коя е една от най-основните черти на Плутона?
Желанието за контрол.
Манията за контрол.
И с плутоновите аспекти, които имаш, хем стигаш до крайности, хем отчаяно се бориш за контрол върху всичко и всички - хора, обстоятелства, Съдба ...
Особено аспектите му със Слънцето и Меркурий.
А аспекта с Марс добавя огромна доза агресия в преследването на целта да контролираш всичко, да става на твоето, да си отгоре.
Една ярост, която може би не ти е било позволено да показваш като дете, но сега има двойно по-голяма сила.
Плутон с този аспект към Меркурий предполага обсебеност към едно убеждение, една идея, една мисъл ... обсебеност, която те прави сляпа и неспособна да бъдеш обективна.
И накрая ... колкото и да скачаш, Кайли, колкото и да се хвалиш, че си надскочила хороскопа си, демонстрираш точно обратното.
Ти все още си роб на Плутон и неговите аспекти в картата ти и изобщо не си се справила с тези предизвикателства.
Ако не ми вярваш, попитай който и да е професионален астролог.
Те ще потвърдят думите ми.
И когато гали ти казва, че картата ти показва всичко, разкрива те в цялост ... вярвай й, тя просто знае за какво става въпрос и вижда същите тези аспекти и същите тези крещящи проблеми, с които още не си се справила.
И които вижда и всеки друг отстрани.

Пожелавам ти скорошно интегриране на Плутон.
И още по-скорошно надскачане на хороскопа ти (явно към това се стремиш, но още си много далеч от там).

Редактирано от huanji на 13.07.08 22:11.

Публикувано13.07.08 20:44

На което аз отговорих, че имам аспект точен тригон между Меркурий и Уран, не си спомням да имам между Меркурий и Плутон.

Уплътни духа си

Публикувано13.07.08 20:45

.... отговори така-от което аз като невинен и неразбиращ нищо от астрология юзер силно се подплаших, щото наистина не знам какъв е тоя аспект Меркурий-Плутон:

Получена: 13.07.08 19:55

Аха, значи си чувала само за съвпад, квадрат, тригон, опозиция и секстил.
Е, има и други аспекти освен тях и повечето са трудни :)
А и аспекта на Меркурий с Уран в твоята карта пак не е в твоя полза, но ...
И все пак се надявам да не пропуснеш основното в бележката ми.
То си е за теб, де, нерешените плутонови конфликти са си твои, не мои.
Обърни внимание и на Нептун в 12-ти дом, и той има много да ти каже и не само относно нуждата да задълбаваш в окултното, но и изискването да не е за сметка на други неща и да избягваш самозаблудите и илюзиите, ако искаш да останеш на правия път.
Особено с този асцендент.
Както казах - всичко си е нарисувано на картата ти.
Полагай по-старателни усилия и обърни повече внимание на Плутоновите уроци, не си мисли, че си приключила.
Защото не си, а тепърва започваш.
Картата ти предполага големи трансформации и духовни прозрения, но ... капанчетата те дебнат и ти попадаш в тях прекалено лесно.
Ако наистина си вперила поглед към духовното усъвършенстване, започни от основите - а именно Плутон.
Ако не го интегрираш ... ще си тъпчеш на едно място и ще градиш небостъргач без първи етаж до края на живота си.
А интегрирането не става с тропане на крак, удари по масата и абсолютно неуважение към позициите на другите.

Успех.

Уплътни духа си

Редактирано от huanji на 13.07.08 22:12.

Публикувано13.07.08 20:47

От:.....
Получена: 13.07.08 20:24

Е, навремето ми даде данните си, ако не помниш.
Пък аз още тогава погледнах, ама чаках подходящи обстоятелства.
И мисля, че след последните събития си по-отворена към критики в това отношение.
Както казах, картата ти предполага духовно израстване, което е много хубаво и което не всеки го има (аз също го имам, но при мен не е цел номер едно в живота).
Просто трябва да внимаваш с капанчетата и да оставиш арогантността настрана.
Иначе ще си останеш на едно доста ниско ниво ... или ще достигнеш някакво средно, но много неща ще те дърпат назад, именно тези малки плутонови особености, които си пренебрегвала винаги.
Не те поучавам, давам ти астрологическо тълкуване, щото нали все пак за това ставаше дума преди :)
Пък ако си готова, ще се вгледаш в себе си.
Ако не си, ще чакаме да станеш готова за следващата стъпка.

И понеже си убедена, че от моя гледна точка нищо не е в твоя полза ... ще те поправя -> не развиваш потенциала си, когато ставаш жертва на дребнавост и неща, характерни за ниво доста по-назадничаво от това, за което претендираш и именно ТОВА прави нещата не в твоя полза.

В моята карта пък имам заложби да отварям очите на другите - Слънчево затъмнение в аспекти с Уран, Юпитер, Сатурн и Луна.

Появи се още един учител в тия селения.

Прочее, чакам обратно моите бележки към ..... да ги пусна и тях, както тя самата пожела.

На което аз отговарям:

Редактирано от huanji на 13.07.08 22:13.

Публикувано13.07.08 20:49

Плутон с този аспект към Меркурий предполага обсебеност към едно убеждение, една идея, една мисъл ... обсебеност, която те прави сляпа и неспособна да бъдеш обективна.

Е тва най-много ме стресира.

Уплътни духа си

Публикувано13.07.08 21:03

Получена: 13.07.08 20:58

И ти научи нещо ново, че има и други аспекти освен тези, които ти знаеш и които програмата ти чертае
Надявам се да се получи ползотворна дискусия на астрологическата тематика :)
Не ми се пускат проксита, иначе не си мисли, че ако имам желание, не мога да пиша :)
Да не забравиш да добавиш и тази бележка, ей!

Уплътни духа си

Редактирано от huanji на 13.07.08 22:14.

Тема Гледам лошо [re: Kaily]  
Автор huanjiМодератор ()
Публикувано13.07.08 22:18

Изтрих името на човека, за когото говориш. Това едно, после не е удачно да се пускат лични бележки, а евентуално само информацията от тях.

Да не говорим, че сега не е момента да се поддържа дори най- малка интрига. Затова, контрол на езика и пръстчетата, че клуба още си търси баланса.

Тема Re: А и Б на астрологиятанови [re: Kaily]  
Публикувано13.07.08 22:21

В "А"-то и "Б"-то на астрологията се учи следното:

1. Важна е цялата карта, всичко се гледа в естествен синтез, защото всеки аспект, планета, дом, управител на дом има връзка с останалите и нищо не може да бъде отделено от цялата карта.

2. Класическата и индийската астрология работят с основните 7 планети, транссатурновите планети доста астролози не ги разглеждат. Това са Плутон, Уран и Нептун. Те са открити по-късно, от древността са работели само с основните 7.

3. Когато се гледа карта, си има последователност кое какво се гледа. Аспектите между планетите са едно от последните неща, които се гледа.

4. От аспектите важни или най-важни са мажорните аспекти-това са тригон, квадрат, съвпад, опозиция и секстил.
Много астролози не гледат или не признават минорните.

5. Градусът 105 градуса не е даже и минорен аспект.

И какво имаме тук? Имаме прескачане на цялата карта, имаме прескачане на домове, владетели, асценденти, прескачане на основните планети, после прескачане на мажорните аспекти, после прескачане и на минорните аспекти.
За да забие девойката в аспект, който май никой не го знае.

Значи тук не става въпрос за изясняване на лични отношения, тук става въпрос за въюпиющо невежество по отношение на астрологията и то от човек с претенции да я разбира.

И тук става въпрос за злонамерено отношение към собственика на картата - когато от цялата карта се измъква, а в случая и направо изсмуква от пръстите, теза, която трябва да инвалидира самочувствието и чувството за собствена себестойност на противниковата страна.

Тук става въпрос за

ГРУБ НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

ЗЛОНАМЕРЕНО ТЪЛКУВАНЕ

ОПИТ ЗА НАВРЕЖДАНЕ

Независимо от какви благи мотиви си мисли, че се води "астрологът".

Ето, за това аз казвам, повтарям, натяквам и натъртвам, не може да бъде астролог човек, който просто е чел много и знае много. Този човек трябва да има определено ниво на изчистеност на съзнанието, за да може ДА НЕ ВРЕДИ на клиента си.

Защото нищо чудно девойката дори да не осъзнава какво е направила. Но тук се намесва нуждата от минимално ниво на осъзнаване. Да оставим нуждата от позитивизъм.

А пък за професионализъм изобщо и не става въпрос - обясних по-горе, нищо че съм призната за абсолютен лаик, основните груби и недопустими грешки.

Уплътни духа си

Тема Re: Гледам лошонови [re: huanji]  
Публикувано13.07.08 22:23

Виж, тук става въпрос за опит за навреждане и злонамерено отношение плюс тотален непрофесионализъм.
Остави клуба. Знаеш ли колко човешки живота могат да изгърмят от експерти астролози от такъв вид?

Уплътни духа си

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.