|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
"Първа инветиционна банка", фалит? Банкова криза?
|
|
Автор |
Amore (astro) |
Публикувано | 15.05.08 20:37 |
|
днес докато чаках на опашка в банка ДСК, една жена пререди опашката и започна да пита касиерката защо не й работи картата издадена от първа инвестиционна банка?
касиерката й отговори, че може би банкомата не работи, да опита на друга машина.
Жената с униформа на БДЖ, каза че, не може да си изтегли парите никъде, опитала била в Горна Оряховица на няколко банкомата и още на няколко места в Русе. Колегите й от Бургас, Варна и Павликени също не могат да си изтеглят парите.
Касиерката която няма нищо общо с въпросната банка, каза на женат да се успокои, че най - вероятно скоро ще си порлучат парите. Жената излезе, а работещите в банката се спогледаха и усетих че нещо става.
Съвсем случайно разбирам, че в друга банка са правили събрание в тази връзка....
Задават се фалити на Банки, парите по оста 2-8 и телец - скорпион са силно засегнати.
гледам слънцето и венера са подпрени от сатрун и нептун, и скоро и марс и той няма да е добре настроен....
Може и да не е фалит а купуване на банката.
Кажете и вашето мнение по темата. Юпитер ретрограден от седмица и сатурн директен. Очакваните промени да държавно ниво може би сега ще станат факт. Ако фалира банка сега дали няма да се повтори ситуацията от 2001г. когато фалира Първа Частна Банка на Илия Моллов....
| |
Тема
|
Re: "Първа инветиционна банка", фалит? Банкова кри
[re: lullaby]
|
|
Автор |
Moonstone (далечна) |
Публикувано | 15.05.08 22:39 |
|
В Интернет пространството може да започне и
Третата световна война ( "да чукнем на дърво " )
------------------------------------------------------------------------------------
"Българска народна банка няма никакви притеснения по отношения ликвидността и платежоспособноста на ТБ “Първа инвестиционна банка“ АД, каза Румен Симеонов, подуправител на финансовата институция. От надзорна гледна точка банката нито има наложени санкции досега, нито има отклонение от регулацията.
Това потвърди пред DarikFinance.bg и Мая Георгиева, изпълнителният директор на ПИБ, по повод зачестилите слухове, че банката е в ликвидна криза и e пред фалит.
Ето какво още каза тя:"
| |
Тема
|
Re: "Първа инветиционна банка", фалит? Банкова криза?
[re: Amore]
|
|
Автор |
galy () |
Публикувано | 15.05.08 23:13 |
|
В отговор на:
Задават се фалити на Банки, парите по оста 2-8 и телец - скорпион са силно засегнати.
гледам слънцето и венера са подпрени от сатрун и нептун, и скоро и марс и той няма да е добре настроен
Това в коя карта го видя?
Ако говориш за транзитна ситуация само , то слънце и венера само след няколко дни няма да са връх на тау-квадрат, а и за банкови фалити "отговорност" носят основно юпитер и нептун.
Но пък не смятам, че подобни събития се дефинират само по транзитни ситуации без базова карта. Транзитите трябва да бъдат отнесени към някаква основна карта - на банка, на държава, циклова карта или карта на слънцестоене, затъмнение и прочие.
ПП. Понякога има проблем с банкомати. И на мен ми се е случвало да не мога да платя на пос-терминал или пък да изтегля пари от банкомат поради проблем с телефонна линия. Но пък подобни слухове определено могат да доведат до фалит на банка, защото всички се юрват да си теглят парите.
| |
|
ПИБ си е голяма банка.
Един фалит би разтресъл държавата определено, но малко се съмнявам, че от БНБ ще допуснат такова нещо, та дори и от ПИБ (освен, ако не е наистина късно да се направи нещо).
Надявам се да не се повтарят никакви кризи, защото доста стрес й се събра на България напоследък.
И ако продажбата й е най-доброто решение в момента, то дано мине гладко.
Промените на държавно ниво не станаха ли факт с последния козметичен ремонт на кабинета?
Или пак е бил опит за замазване на очи.
Очакват се по-сериозни кризи ли?
Малко съм изостанала с новините от България
Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable.
| |
|
Има филм по темата за банките и в нея една от теориите наистина е такава, че най-лесния начин да фалираш една банка е да пуснеш упорит слух, че е пред фалит.
Хората си теглят парите панически, стойността на банката пада, купуваш я евтино и ... воала.
Но понякога слуховете не са само слухове (обикновения клиент на банката няма как да знае).
Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable.
| |
Тема
|
Re: "Първа инветиционна банка", фалит? Банкова кри
|
|
Автор |
maybeyes () |
Публикувано | 16.05.08 02:54 |
|
Утре отивам да си закрия сметката!?
I hope you find yourself
In a low place like home
Low place like home.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Porto (fresh) |
Публикувано | 16.05.08 07:40 |
|
Казаха ми, че Милен Цветков е имал предаване по този въпрос. И естествено на следващия ден всички бабички се се юрнали да си теглят спестяванията. В този случай не се учудвам за проблем с банкоматите.
Иначе е много възможно това да е атака от конкуренцията, поради факта, че ПИБ имат едни от най-добрите /високи/ лихви по влоговете.
*Информация от първоизточника:
| |
Тема
|
[re: Porto]
|
|
Автор |
Porto (fresh) |
Публикувано | 16.05.08 07:54 |
|
Това са малка част от последните мнения във форума на investor.bg, един много професионален форум. Като гледам няма много притеснени там:
*Понеже и там е пълно с оффтопици, ще извадя някои мнения по темата тук:
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 11:11 pm Заглавие: Re: , ------------
И ОТ МЕН !!! И аз вярвам че ще се преборят и сметнете само колко ще паднат разходите за лихви заради прекратените предсрочно депозити на овцете ?! Аз очаквам поне 30% ПО-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА ЗА II ТРИМЕСЕЧИЕ, А МОЖЕ И 40% И ЦЕНА НАД 10-11 ЛВ, КЪДЕТО Й Е МЯСТОТО
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 11:11 pm Заглавие: ------------
другото интересно, че днес ПИБ има около 50 млн. тегления и имат още 900 млн.в касите. Въпросът е какво би се случило, ако БУЛБаНК загуби депозити за около 200 млн за един ден. ТЕ И БЕЗ ТОВА СА В ЛИКВИДНА КРИЗА, а депозитната им база спада всеки ден. Естествено и Булбанк дава 8% лихва сега, НО мноооооого закъсняха и никой не им вярва вече. Ако се замисля мога да обобщя следните характеристики: ОБСЛУЖВАНЕ: ЗЛЕ ЛИХВА: СРЕДНА ЗА ПАЗАР ИНТЕРНЕТ БАНКИРАНЕ: ЛОШО - КРАШВА ЧЕСТО КЛОНОВА МРЕЖА: ПОСТНО Как иска г-на да му върви бизнеса???
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 11:05 pm Заглавие: ----------
Работил съм с осем банки и поставям ПИБ на светлинни години пред останалите. Единственото, което е за ядосване, е издънката им с банкирането. НО при други банки тази издънка беше доста по-продължителна.
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 11:04 pm Заглавие: -----------
До преди тези слухове ПИБа не ми беше приоритетна банка. Имах няколко депозита в БПБ и Алианц. След тези нагли нападки и удари под кръста преместих всичките си пари там! Хак да им е на тези измекяри дето по този начин се опитват да печелят клиенти! В моя бизнес има също такива играчи дето за да се издигнат натискат другите надолу! В повечето слувай от това печелят точно онези дето вместо да им убодат очите им изписват вежди.
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 11:00 pm Заглавие: На всички трябва да им стане ясно, че кофти резултатите на Уникредит Булбанк са причина Хампарцумян да разнася клевети и да падне толкова ниски, че да клевети другите!!!!!
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 10:57 pm Заглавие:
МОЖЕ И ОТ ОББ И ДСК ДА Е. И ТЕ ДОСТА СТРАДАТ ОТ ТЕЗИ ”ТЕГЛЕНИЯ” ОТ ПИБ ХОРАТА СИ ПРЕНЕСОХА ПАРИТЕ В ПИБ! И ТЕЗИ ВАГАБОНТИ СЕ ИЗЯЖДАТ ОТ ЯД. ЕДИН АВЕР МИ РАЗПРАВЯШЕ ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ. ОТИВА В КЛОН НА БУЛБАНК ДА СИ ТЕГЛИ КЪМ 200 000 ЛВ. НА КАСАТА ГО ЧАКАЛ ДИРЕКТОРА НА КЛОНА И ГО ПОКАНИЛ В КАБИНЕТА СИ ДА ГО РАЗПИТВА КАТО ЦРУ ЗА КАКВО ГИ ТЕГЛИ. МОЯ АВЕР МУ РАЗКАЗАЛ, ЧЕ В ПИБ МУ ПРЕДЛАГАТ ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ И ДИРЕКТОРА ЗАПОЧНАЛ ДА МУ ОБЯСНЯВА КАК ПИБ ЩЕЛИ ДА ФАЛИРАТ И ДА НЕ СИ НОСИЛ ПАРИТЕ ТАМ. МРЪСНО НО ФАКТ. ЕТО ТАКА РАБОТИ КОНКУРЕНЦИЯТА В ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА. С КЕФ ДА СИ ВНЕСЕШ ПАРИТЕ В ПИБ, КАКТО И НАПРАВИХ. АЙДЕ ЛЕКА НОЩ, ЧЕ МИ СЕ ПРИСПА. ВСЕКИ ЕДИН УПРАВИТЕЛ НА КЛОН ЩЕ ГО НАПРАВИ, А ЗА БУЛБАНК НЯМАМ ДУМИ!!! ЗА 20000 ДОЛАРА ЗА 18 МЕСЕЦА ДЕПОЗИТ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЛИХВА ДАДОХА 96 ДОЛАРА АКО СЕ НЕЛЪЖА!!! А ТЕ СТРАДАТ НАЙ-МНОГО ЩОТО СА НАЙ ГОЛЯМОТО ДЪРВО, ДНЕС СИ НАПРАВИХ ЕДНО ДЕПОЗИТЧЕ В ПИБ-А,ПОДНОВИХ ГО ДЕ ПАДЕЖНА ДАТА МИ БЕШЕ, И ЗАЕВКА ИМАХ, РАЗБИРА СЕ СЪБРАХ ПОГЛЕДИТЕ НА ЦЕЛИЯ САЛОН НО МИ ДАДОХА 7.3 % ХАХАХАХ, В БУЛА ТОЛКОВА ЩЕ МИ ДАДЪТ ЗА 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ДАВАМ ПОВЕЧЕ ЖОКЕРИ, НО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ЗА 200К ВСЕКИ ЕДИН МЕНИДЖЪР НА КЛОН ЩЕ ТИ КАЖЕ ТОВА!!!! ОТ КЪДЕ ГО ЗНАМ? ШАХ
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 10:56 pm Заглавие: ------------
Знаеш ли какво беше в Булбанк-Биохим, когато въведоха Flex: 20 мин/клиент за проста операция. Това в ПИБ е нищо! И то при положение, че има съвпадение 2 негативни ефекта: смяна на софтуера и кулминация на тъпите слухове. Cleo написа: Днес бях в City Center мол. Там клонът е със стъклени стени и се виждат добре касите и кой внася и кой изнася. Имаше постоянна опашка от около 6 души, като обслужваха много бързо. Имаше много теглещи, но и много хора внасяха. Исках да ползвам клона и се разходих, но като се върнах, все още имаше опашка. Попитах един човек защо има толкова чакащи. Според него защото всички ”теглят от тая банка”, но ме успокои, че ”трезорите на БНБ са пълни”. След като ми каза това реших да остана и да видя има ли внасящи, и както казах такива имаше. Трудно ми е да определя бройката им в сравнение с изнасящите. Затова и влязох в Инвестора, да видя какво пише. Банката определено имаше пари да плаща на всички теглещи. Обслужваха много бързо. Това беше между 6:30-7:30. Имам пари там, но реших да не бързам да тегля. Парите ми там са под 40000, а и не ми се иска да участвам във всеобщата паника.
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 10:52 pm Заглавие: ------------
Представете си, че сте високо ценен кадър в банковата сфера. Представете си, че ви канят за директор на много голяма международна банка. Представете си, че ви плащат много, ама много много. А сега си представете, че банката ви се насира, насирате се и вие... и си представете, че се казвате Хампарцюман..... Въпроса ми е какво ще правите????? Вероятен отговор: Ще се опитате да оцапате другите... колкото може повече, толкова по-добре
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 10:51 pm Заглавие: --------------
Сега дали всичко е слухове за ПИБ -няма да коментирам - живеем в правова държава ( всеки да прецени дали се спазват законите )всичко ще се разбере до няколко дена . Истината е една -ако банката издържи на слуха ,че не е ликвидна , тоест ,че си покрие тегленията предизвикани от слуха и издържи на съответната паника -значи тя е стабилна и даже бих купил нейните акций на БФБ Всичко ще се изясни до няколко дена -всеки сам да прецени ситуацията Мнението не е препоръка ,а е просто мнение ))))))Редактирано от Porto на 16.05.08 08:09.
| |
Тема
|
[re: Porto]
|
|
Автор |
pokjawy (новак) |
Публикувано | 16.05.08 09:13 |
|
вярно е, investor.bg е добър професионален сайт, професионален до толкова до колкото там се засягат сериозни теми, но същото не може да се каже за болшинството пишещи там, което си личи и от приложените коментари
най-страшно е, когато някой си мисли, че разбира от всичко
| |
Тема
|
[re: pokjawy]
|
|
Автор |
Porto (fresh) |
Публикувано | 16.05.08 09:25 |
|
Навсякъде има плява. Както тук, така и там. Но от 185 страници коментари все ще има и някой по-професионален.
Ти не работеше ли в банковата сфера?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|