Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:54 03.11.25 
Религия и мистика
   >> Астрология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Скорпионската злопаметност е нещо страшно...нови  
Автор amrta (skorpion)
Публикувано07.05.08 08:42

От години все се стремя да я преодолея тази пуста скорпионска злопаметност и да се науча да прощавам и накрая се оказва, че отново съм на нулата.

Толкова дълбоко навлиза обидата, чувството за нараненост, засегнато самолюбие...

Влачи се с месеци, с години, понякога дори с десетилетия... Осъзнавам безмислието на всичко това, но явно не съм в състояние да го променя...

Скорпиончето на моя приятелка и то от малко е суперзлопаметно и отсега я обвинява за разни неща. Аз не съм обвинявала открито майка ми, но с години мълчаливо съм помнила разни негативни случки.

Това самоизяждане, защо си го причиняваме сами и защо е толкова трудно да се излезе от този филм?!

Тема Re: паметнови [re: amrta]  
Автор zuli (любознаещ)
Публикувано07.05.08 09:20

Луната е основният сигнификатор на паметта. Но по принцип всички водни знаци са паметливи (някой може да каже, че скорпионите са по-злопаметни, рибите по-добропаметни, а раците просто паметливи за добро или зло). Съществено обаче е, че техният мироглед се оформя на база памет, чувства, интуиция. Ако ги пренебрегнат ще се заблудят!

Така че филмът не свършва, когато на теб ти се иска.

Тема Re: паметнови [re: zuli]  
Автор amrta (skorpion)
Публикувано07.05.08 09:31

Много интересна гледна точка за паметта.

Според мен скорпионите са и злопаметни и добропаметни, помнят направените им добрини и гледат да се отблагодаряват. В случая аз акцентирах върху злопаметността, защото в нея ми е проблема.

"...Така че филмът не свършва, когато на теб ти се иска..." Ето в това е проблемът понякога, че искам да се пречистя от всички негативи, а не се получава...

А за водите, абе всички са едни чувствителни (което не означава задължително чувствителни за другите) и емоционални...А когато човек няма земя, става страшно...

Редактирано от amrta на 07.05.08 09:40.

Автор zuli (любознаещ)
Публикувано07.05.08 09:55

Ето

.

Редактирано от zuli на 07.05.08 10:35.

Автор solalter (непознат )
Публикувано07.05.08 10:01

Напълно съм съгласно, че скорпионите /не само тези със слънце в скорпион, а и тези, които имат доминанта в скорпион/ наистина помнят много, но както лошото, така и доброто. Паметливи са за всичко.

Затова казват, че скорпионите са най – преданите приятели и ако спечелиш скорпион за приятел то той е за цял живот.

Автор amrta (skorpion)
Публикувано07.05.08 10:21

Благодаря за поздравчето!

Само не разбрах, кой е риба с асцендент скорпион, Bobby Mcferrin или твоя милост?!

Автор zuli (любознаещ)
Публикувано07.05.08 10:27

Bobby

Тема Re: Скорпионската злопаметност е нещо страшно...нови [re: amrta]  
Автор Amore (astro)
Публикувано07.05.08 11:42

не е никак лесно, но ако си го поставиш за цел и тренираш, може и да се получи.

най - важното е да се научиш да прощаваш.

водните луни са ужасно паметливи, чак прекалено

Тема Re: Скорпионската злопаметност е нещо страшно...нови [re: amrta]  
Автор Moonstone (далечна)
Публикувано07.05.08 12:02

Защо не си поогледаш как е поставен Сатурна

липсата на земя обикновено е балансирана от силен Сатър
( от там идва и чуството на вина)

Много хора имат такъв проблем, но нито го осъзнават,
нито го преодоляват,нито имат угризения

Редактирано от Moonstone на 07.05.08 12:44.

Тема Re: Скорпионската злопаметност е нещо страшно...нови [re: Amore]  
Автор amrta (skorpion)
Публикувано07.05.08 12:50

Ами моята Луна не е водна (овенска е), но пък затова преливам от плутонова енергия и плутонови емоции и явно в това е проблемът ми.

Иначе наистина всячески се стремя да прощавам, да не задържам негативни емоции, но понякога просто не се получава и това е.

Или друг път си мисля, че съм простила, но по някакъв повод като ме връхлетят едни спомени и емоции, все едно е било вчера. И се оказва, че въобще не съм простила, а съм се самозаблуждавала през цялото време.

Иначе конкретният повод за споделянето ми е една тъпа история, по-скоро недоразумение с приятели. Не ми се разказват подробности, но заради някакъв дребен повод, такава обида се насъбра в мен, че нито приемам, нито предавам. И не мога да простя... А това далеч не ми е за първи път, както вече споменах.

Надявам се скоро да ми мине, което обаче няма да реши кардинално проблема с моята злопаметност, обидчивост и свръхемоционалност, за съжаление.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.