Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:07 06.11.25 
Религия и мистика
   >> Астрология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Изгорени отСлънцето планетинови  
Автор Ray of Light (дала-багаин)
Публикувано09.04.08 12:55

Колеги, какво ще кажете за планети, които са в приблизително точен съвпад със Слънцето - под половин градус. Какво се случва с техните характеристики? Как се променя аспектът, като значение, когато е толкова точен? Ако имаме Слънце в точен съвпад с Юпитер в Овен, например? Как бихте го разтълкували по тези данни?

100 символа не стигат!

Тема Re: Изгорени отСлънцето планетинови [re: Ray of Light]  
Автор Lillie (~passing by~)
Публикувано09.04.08 14:02

Планета в партилен съвпад със Слънцето в границите на орбиса до 17 минути (според някои астролози - до 30 минути) е казими, т.е. "в сърцето" на Слънцето. Това положение се счита за достойнство.
Ако орбисата е по-широка (доколкото се сещам, до 3 градуса) планетата е изгорена. В индийската астрология обаче няма понятие "казими", има само изгорени планети. Колкото е по-тясна орбисата на съвпада, толкова въздействието на тази планета върху самоидентифкацията и респ. в живота на родения е по-силно и забележимо.

Тема Re: Изгорени отСлънцето планети [re: Ray of Light]  
Публикувано09.04.08 14:08

Впрочем, повечето средновековни астролози дават на изгорените планети точки със знак минус. Но фактически влиянието на изгорената планета не може да се каже, че е слабо, дори напротив.
Разбира се, има значение какво "изгаряме".
Във ведическата астрология в лъчите на Слънцето изгарят всички планети, включително и Луната.
В модерната западна астрология изгарят интериорните, т.е. "вътрешни" планети - Меркурий и Венера. За Марс не съм сигурна.
Според руската школа "гори" всичко - Сатурн, Уран, Нептун, Плутон. Чувала съм и врели-некипели за изгорена Атина Палада, Юнона, Веста, Ерос и прочие камънак

Тема Re: Изгорени отСлънцето планетинови [re: Lillie]  
Автор Mr.Jesterfull (Oziris)
Публикувано09.04.08 14:12

И аз съм чувал врели-некипели за изгорени, перфорирани, транжирани и пасирани планети.

Уфффф!

Тема Re: Изгорени отСлънцето планетинови [re: Mr.Jesterfull]  
Автор solalter (непознат )
Публикувано09.04.08 14:16

Слънцето не въздейства на Юпитер т.е. той не може да е в "казими".

Тема Re: Изгорени отСлънцето планетинови [re: Mr.Jesterfull]  
Публикувано09.04.08 14:17

Ама представяш ли си - Нептун, та "гори"?!

Автор elfchee (непознат )
Публикувано09.04.08 15:26

Аз имам такъв стелиум в телец .т.е изгорен марс ,венера и мерк,за венера и мерк нямам наблюдения да се различават от типичното за телец в 3 ти дом :)но, за марса бих казала ,че той по-скоро прилича на такъв в овен отколкото в телец .

Тема Re: Изгорени отСлънцето планетинови [re: Lillie]  
Автор Mr.Jesterfull (Oziris)
Публикувано10.04.08 13:58

Бързо! Викайте Водолея! На Нептун брадата му изгоря!

Автор bridgework (непознат )
Публикувано12.04.08 15:07

Може ли още малко по темата, но за друга "пострадала" планета. Какво мислите за Слънце-Сатурн? Струва ми се, че е някак трудно да "изгориш" тъкмо него, в този случай не е ли по-разумно да се тревожим за Слънцето, а не за Сатурн? Толкова с опитите ми за диагноза

Тема Re: Изгорени отСлънцето планетинови [re: bridgework]  
Автор kotence777 (непознат)
Публикувано14.04.08 15:19

Абсолютно съм съгласна.По-добре за слънцето да се тревожим в случая.Аз имам такъв съвпад.Чела съм колко било лошо да имаш изгорена планета,как се отслабвали слите и някакви такива.....Обаче мога да кажа,че съм супер отговорен човек и когато трябва нещо да се свърши всички разчитат на мен.Сестра ми има съвпада на слънце с марс....Доста е агресивна бих казала до някъде мъжкарана....Вие какво мислите?Отслабва ли изгорената планета?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.