Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:18 14.11.25 
Религия и мистика
   >> Астрология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Какво означава някоя планета да е между два знака?нови  
Автор Mapинapa (coc)
Публикувано06.04.08 21:05

Не ми се задълбава особено но ...например в случая за който питам, Луната е между Овен и Телец...дават я на 0.38 в Телец...но си е на върха...точно между двата...Това значи ли че човека няма ясно изразена Луна?
И как една такава Луна ще се разбере с Луна в Дева?
Ако някой знае би ли ми отговорил?

Тема Re: Какво означава някоя планета да е между два зннови [re: Mapинapa]  
Автор мockитa ()
Публикувано06.04.08 21:29

Тази Луна не е между два знака, а си е в телец и ще да си е съвсем ясно изразена.

А тригонът между луните обикновено показва някакво чувство за взаимен комфорт най-общо. Макар че според мен отношението на Луната към Слънцето е по-важно от това на Луната към Луната.

Тема Re: Какво означава някоя планета да е между два знака?нови [re: Mapинapa]  
Автор Lillie (~passing by~)
Публикувано07.04.08 09:26

Луна в първите градуси на знака Телец си е баш в Телец.
Първо - намира се в първа декада, управлявана от Венера/Телец.
Второ - намира се в собствена дуода (Телец) - от 0* до 2,5*.

Съществува и друго мнение сред астролозите.
Според някои такава планета все още се чувства "несигурна", тъй като още не е отминало влиянието на предходния знак. Според други, напротив, тя ще е типичен носител на характеристиките на този знак, т.е. знака, в който се намира.
По същия начин стоят нещата и с планетите в последния градус на знака. Някои астролози го наричат "критичен", анаретичен.
В средновековната астрология последните градуси на знака са под влияние на Марс и Сатурн.
Според друга група астролози една планета в последните градуси на знака (или дома) вече е повлияна и от следващия знак (дом).

Тема Re:нови [re: Lillie]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано07.04.08 11:05

Хм, интересно.
В моята карта имам планета на 0.15 в Дева, но е много повече "Лъвска", отколкото Дева.
Изрових всякакви източници, описващи планетата и в двата знака и определено мога да заявя, че моята е по-скоро типична за знака, който е "напуснала".
Другият вариант е часът ми на раждане да не е съвсем точен, но това не е много вероятно (направих си ректификация все пак).

Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable.

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Автор Lillie (~passing by~)
Публикувано07.04.08 11:18

Ами като извадиш 23,5* ayanamsa, наистина става повече лъвска, отколкото девишка

Да, наистина една планета на границата между два съседни знаки може да се прояви двояко, същото важи и за домовете.

Според някои астролози при планета в последните градуси на знака вече има влияние и на следващия знак. Имам една-две такива планети (Юпитер и Хирон) и мога да твърдя, че са носители на характирестиките на знака, в който се намират, а не на следващия

Автор Porto (fresh)
Публикувано07.04.08 11:26

Единствено за Луната можеш да се съмняваш евентуално в кой знак е, тъй като тя е най-бързо движещата се. Обаче има огромна разлика между Луна в дева и Луна в лъв. А не е ли възможно просто лъвското, което усещаш да е от Слънцето ти, нали ти беше в лъв?
Луната ми е в първия градус на знака и си отговаря точно на знака, в който е. Познавам двама души - момче и момиче, родени един ден преди мен, когато Луната е била в предходния знак. Разликите са доста големи между тях и мен.

Тема Re: Какво означава някоя планета да е между два знака?нови [re: Mapинapa]  
Автор topliicheto (новак)
Публикувано07.04.08 12:08

Астрологията не работи с чушки, консервирани в буркан все пак - не може да се търсят абсолютни стойности. След като има съмнения доколко се проявява чистия характер на планета в знак - обикновено за това си има причини - първото, за което се сещам, е да се проследи планетата управител в кой знак и дом се намира - в случая имаме Луна в Телец - следва въпрос: къде се намира Венера? в кой знак, в кой дом, какви аспекти има? и по-голямата част от отговора на въпроса си идва на мястото.

Иначе моето скромно мнение е, че дори да е на 0.01 градуса в знака - на планетата трябва да се гледа като на планета в този знак. Аз имам Сатурн на 0,06 в Дева. И си е Сатурн в Дева, та дрънка.

Тема Re:нови [re: Porto]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано07.04.08 12:19

Да, Слънце в Лъв и да, възможно е Слънцето да влияе по-силно в случая :)
Луната ми е здраво закотвена в нейния си знак и съвсем точно си пасваме с нея, аз визирах Венера.
Венера в Лъв ми пасва абсолютно точно, докато Венера в Дева в доста по-малка степен.
От тук ми идва смущението

Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable.

Тема Re:нови [re: Lillie]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано07.04.08 12:31

Аз нямам планети в последни градуси и не мога да проверя при мен как са нещата, само тази Венера ме кара да се замислям.
Но пък Луната на милото е в първия градус на знака и въпреки това е 100%-ова такава.
Чудя се дали е възможно планетите на границата между два знака да обуславят качества и от двата знака и взависимост от средата, в която сме живяли, житейския опит, възпитанието и културата, да "клоним" повече към единия знак?
Разбира се да не забравяме и аспектите, които планетата прави като фактор за "поведение".
(Просто разсъждения)

Автор Canopus (speechless)
Публикувано07.04.08 12:41

В отговор на:

В моята карта имам планета на 0.15 в Дева, но е много повече "Лъвска", отколкото Дева.

Болната ми тема. Имам убедителни наблюдения (а Гоклен от своя страна се е погрижил да ни даде и астростатистически доказателства за това) и все повече се привързвам към идеята, че прецесията не може, не бива да се пренебрегва. Особенно при планети по кьошетата на хороскопа. Особенно там.

- In Partibus Infidelium .... Auri sacra fames! -

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.