Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:19 13.07.25 
Религия и мистика
   >> Астрология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Transsurfing vs. Astrologyнови  
Автор Gravity ()
Публикувано05.12.06 23:39

Как оценявате транссърфинга като теория? Не е ли той антитеза на астрологичните теории?

Редактирано от Gravity на 05.12.06 23:41.

Тема Re: Transsurfing vs. Astrologyнови [re: Gravity]  
Автор Уeнди (full moon)
Публикувано06.12.06 10:37

Къде откриваш противоречие?

Тема Re: Transsurfing vs. Astrologyнови [re: Уeнди]  
Автор Gravity ()
Публикувано06.12.06 11:31

Ами в това, че според Астрологията събдата се влияе в немалка степен от съзвездията, планетите, светилата и домовете, в които са попаднали, а според транссърфинга човек сам я определя, той и само той. Това имах предвид.

Автор Уeнди (full moon)
Публикувано06.12.06 12:09

Няма противоречие. Дори и хората, които направляват живота си, имат в рождените си карти аспекти, които указват сила в една или друга степен, под една или друга форма.

Автор Gravity ()
Публикувано06.12.06 14:00

Ами ето го противоречието - как нещо ще влияе върху човек, когато линиите на живота му според транссърфинга се определят само и единствено от него. Мисля, че е съвсем различно дали дадена събитие се случва в резултат на собствените ти мисли или на енергийното влияние на звездите, планетите и съзвездията. Тоест астрологичните концепции определят събитийността като резултат от действието на астрологичните фактори, докато според транссърфинга е тъкмо обратното - те са резултат само и единствено от нашите мисли. Не разбирам как така не откриваш противоречие.

Автор TUMBO (As it is turbo)
Публикувано06.12.06 14:02

И според мен няма. Защото астрологията развива сценарий най-различни. Тя с това се занимава всъщност твърде отдавна. Трансърфитите се объркват именно тук, като не са разбрали нещата на които са подвластни първо. И едва след това, да извършат избор. Така ми се струва на мен.

Автор Уeнди (full moon)
Публикувано06.12.06 14:46

Планетните и човешките енергии са едно. Или поне си влияят.
No man is an island.
Ето - приемаме, че ти си транссърфист. И си убеден, че сам водиш себе си. За да мислиш така, в картата ти има някакви показатели за силно изявено индивидуалистично мислене.
Освен това (и мисля, че точно такава ситуация имаш предвид) ти се налага да вземеш решение, като имаш, да речем, две възможности. Ами какъвто и да е изборът ти, той ще е резултат на теб, на това, което си, на съчетанието от мисли, емоции, воля, преживявания. Ти и твоите решения сте продукт на теб самия. А това какъв си ти до голяма степен може да се види в един натал. Не всичко наистина (затова и астрологията не е единствено вярната истина за света), но... доста неща.
С други думи (увеличаваме конкретиката): налага ти се да решиш дали да отидеш на купон, където ще има достатъчно непознати за теб хора, та да се чувстваш некомфортно, защото си (и това го има в картата ти - съвсем теоретично) срамежлив (например). В същото време обаче на купона ще бъде и стар твой приятел, когото не си виждал отдавна, а единствената възможност да се срещнете е като отидеш там. Ако останеш у вас, това е (примерно) наранена Луна. Ако решиш все пак да отидеш, това е, да речем, силен Марс или борбен асцендент. Плюс някой друг транзит, който да ти завърти главата, накъдето си иска (поне в момента) и ето го вече оформеното решение. И в двата случая си ти, просто надделяват различни части от теб. И да, на пръв поглед изглежда, че само ти си взел решението.
Примерът, разбира се, е безкрайно опростен.

Автор TUMBO (As it is turbo)
Публикувано06.12.06 14:55

"Ето - приемаме, че ти си транссърфист... За да мислиш така, в картата ти има някакви показатели за силно изявено индивидуалистично мислене."

Тоест искаш да кажеш, че на транссърфистите им е заложено в рожденната карта, да бъдат такива ли?

Тема Re: Transsurfing vs. Astrologyнови [re: TUMBO]  
Автор Уeнди (full moon)
Публикувано06.12.06 15:13

Хехе, не, разбира се.
Но доколкото ми стана ясно (колегата да ме поправи, ако греша), да си транссърфист означава да си убеден, че си господар на живота си. Е, за такъв начин на мислене трябва да имаш характеристики в натала, които подчертават индивидуализма, струва ми се (Аз съм си аз, моито мисли са важни, сам вземам решения, изборът е изцяло мой). Дали вече този индивидуализъм ще се развие към транссърфизъм или нещо друго, зависи от много неща.
Възможно е да станеш транссърфист (или последовател на каквато и да е друга философия) под нечие влияние. Т. е. поддаваш се на влияние, а се предполага да си уверен. Този вариант не го включвам, защото (да, логичен е въпросът) доколко в такъв случай си транссърфист (или пък фен на блурдените нестенкващи бамбирли ;-Р), ако това е така, само заради някой друг?
А иначе ако откриеш в нечия карта аспекти за склоност към "транссърфиране"

... еми... шапка ти свалям.

Тема Re: Transsurfing vs. Astrology [re: TUMBO]  
Автор Gravity ()
Публикувано06.12.06 15:21

Да, от самото начало усетих от какво позиция разглеждаш нещата. Обаче ми се иска да разгледаш нещата по-глобално. Ти по-скоро определяш характера и начина на мислене на даден човек като предопределени от натала и на базата на тези дадености човек реализира и моделира реалността си, т.е. определяш принципите на транссърфинга и тези на астрологията като съвсем отделени във времето и пространството, като първични са астрологичните. Тоест ако аз обичам еди какво си, то то е резултат от натала, и ползвайки трансърфинговите закони мога да имам това това нещо. Но да вземем следния пример - защо на повечето или на всички (не мога да твърдя със сигурност) в живота им се сбъдват негативните идеи. Едва ли на всички хора наталът им е толкова зле. И защо, ако в хороскопа е даден някакъв негативен параметър, който според него е непоправим, според принципите на транссърфинга е. А също така според транссърфинга душата и разумът могат да преминат във всякакви реализационни сектори, докато астрологията твърди обратното. В този си смисъл астрологията не се ли явява ограничител?
П.С. Надявам се, че не приемате тази тема за насочена срещу астрологията, защото не е така.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.