Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:45 23.11.25 
Религия и мистика
   >> Астрология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Покана към начинаещи за съвместни усилия по хорарнови  
Автор Kaily (не*избе*жна)
Публикувано06.11.05 19:26

Искате ли, скъпи съотечественици, да се поупражняваме в хорар?
Предлагам една произволна дата и час и все едно точно на тая дата и в тоя час, в гр. София трима различни човека задават три въпроса към астролозите си.
Така ми се струва, че най добре ще схванем разликата в тълкуването, независимо от еднаквите карти..

Примерно датата 20.11.05 в 18.00 вечерта.
Въпросите са:

1. Ще намеря ли достатъчно голяма сума пари, за да задвижа примерно бизнеса си?

2. Ще Си намеря ли работа, която ме удовлетворява, до нова година?

3. Ще се съберем ли отново с гаджето си?

То това са май основните въпроси на битието.

Значи стъпка ЕДНО-проверяваме дали може да се интерпретира хорарната карта-

1. Дали асцендентът е от 0 до 3 градуса в знака.
2. Дали асцендентът е от 27 до 30 градуса в знака.
3. Дали Луната е на "празен ход" /не прави мажорни апликиращи аспекти
с другите планети/.
4. Дали Сатурн попада в 7 дом.

Може да се интерпретира.

Сега минаваме на стъпка
2. Търсим кверента и квезита.

И ако искате, първо да изнищим първия въпрос.
Става дума за пари.

Кверента-управителят на асцендента- е Меркурий.
Щом става дума за пари, разглеждаме втори дом - на върха рак, квезита е луна.

Луната не прави никакъв аспект с Меркурий.
И дотук добре, рекъл падащият от 10-ия етаж, когато минал покрай 5-ия.
Ам после?
Евентуално да речем, щото се търсят пари отдругаде, да се разгледа 8 дом-Сатурн, прави тригон с Меркурий.

Ам после?

Нещата са смислени не защото ние им даваме смисъл,а защото разкриват смисъла си пред нас.

Тема Re: Покана към начинаещи за съвместни усилия по хонови [re: Kaily]  
Публикувано06.11.05 19:56

Също така ме интересува има ли перегрин и коя планета е, защото перегрините според едни са едни, според други - други.
Според някои такива планети изобщо не влияят и трябва просто да бъдат елиминирани при разглеждането на картата, другаде четох, че ретроградните планети трябва да се изхвърлят от разглеждането.

Освен това четох, че трябвало да се разглеждат само седемте основни планети, а на много места из клубовете гледам всеки разглежда всички?

Да разбирам ли, че перегрин е планета, която едновременно не ена трон, в екзалтация и не прави никакви оспекти мажорни?

Нещата са смислени не защото ние им даваме смисъл,а защото разкриват смисъла си пред нас.

Автор galy ()
Публикувано06.11.05 23:49

Дадена планета е перегрин, когато е в неутрална позиция - нито екзалтация, нито падение, нито изгнание, нито собствен знак, и не е задължително да е неаспектирана. Честно казано, аз не обръщам толкова внимание на това дали дадена планета е перегрин. Пък и ми е малко трудно да я определя - доста е неясно. Например чета, че луната била перегрин във Везни. А защо не в близнаци или дева, или стрелец, или овен?
Когато една планета е перегрин, тя е нито силна, нито слаба и някак отстранена от въпроса.
И как така трябва да се изхвърлят ретроградните планети?? Та те дават толкова ценна информация.

Тема Re: Покана към начинаещи за съвместни усилия по хонови [re: galy]  
Автор galy ()
Публикувано07.11.05 10:10

Само да уточня една техническа подробност.

На английски се изписва peregrine, но се чете перигрин. Това и на мен ми се изплъзна, тъй като чета основно на английски и ми се губи правилното изписване в превод понякога.

Тема Re: Покана към начинаещи за съвместни усилия по хорарнови [re: Kaily]  
Автор KapyHa (новак)
Публикувано07.11.05 19:34

н разбрах за асценддента трябва или не трябва да бъде в тези градуси на знака??? за да може да се говори за хорар?

Публикувано07.11.05 21:27

Бе карай с перигрина, до него да опрем.

Значи аз понеже съм се пошашавила от четене и не помня де четох за ретроградните вече.

Ама ако една планета не трябва да е перигрин, то тогава кои планети действат в тази карта, като оставим и само септенерите?

Меркурий е в изгнание, Луна в собствен, Марс в изгнание, Сатурн в изгнание.

В собствен трин ли му се вика е Юпитер през риби и Венера през телец.

По тая схема излиза, че слънцето трябва да се изхвърли от картата.

А сега пък четох, че планетата не трябва и да е в изгнание и падение.
Та по тая система изхвърляме Меркурий, Марс и Сатурн.

И излиза, че трябва да се греда Луна, Юпитер и Венера.

туй то
на тоя етап вече съм пошашавена

Тема Re: Покана към начинаещи за съвместни усилия по хо [re: KapyHa]  
Публикувано07.11.05 21:29

Не трябва, ако е от 0 до 3, въпросът е преждевременен, ако е последните 3, е закъснял.

Автор galy ()
Публикувано08.11.05 13:01

Чакай малко защо трябва да изхвърляш която и да е планета? Същността на планета перигрин е следната: тази планета стои не на място, леко отстранена от въпроса, който се разглежда. И ако тя е основен сигнификатор, то нещата, които дефинира не са такива, каквито изглеждат и трябва много внимателно да се прави заключение. T.e., когато разглеждаш различните сигнификатори, трябва да се обърне внимание как стои дадена планета в знак - трон, екзалтация, тригонократие, падение, изгнание и т.н.
Що се отнася до това дали да се използват планетите уран, нептун и плутон. Използват се, но се вземат под внимание и старите управители на скорпион, водолей и риби.

Публикувано08.11.05 21:13

Ми щото в Зета го пише.

Достоинство и ущерб:
Достоинства: планета в обители или экзальтации, в своем ес-
тественном доме, в угловом доме, хорошо аспектирована, быстрая в
движении, в своем триплицитете, терме, фасе.
Планета без достоинств - перегрин - не может влиять на со-
бытия.

Пак там пише и-

Обычно рассматриваются только планеты септенера.

Автор galy ()
Публикувано09.11.05 13:13

Тук има малко за хорарна астрология, можеш да потърсиш статии из интернет. Чети какво пише в зет, но имай едно наум. Руснаците имат много добри разработки, но понякога прекаляват

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.