|
Тема
|
Четох,че..
|
|
Автор |
чepeп (мемозаторотимус) |
Публикувано | 30.04.05 00:54 |
|
Ако един дом почва,например в 29 градус на Близнаците и завършва в 25 градус на Рака и например говорим за 8 дом,то господар на седмия дом не бил Меркурий,а Луната,тъй като тя има повече влияние по градус в/у целия дом,защото все пак Близнаците са едва 1градус от 8 мия дом.Та Вие нещо такова да сте чели?
Adventavit asinus
pulcher et fortissimus
| |
Тема
|
Re: Четох,че..
[re: чepeп]
|
|
Автор | mad (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.04.05 12:00 |
|
щом домът започва в близнаци, значи управителят е меркурий, независимо колко градуса попадат в съответния знак.
| |
|
Интересно , къде е написано такова нещо?
Ама много интересно . Дай книга, автор, имена.
Редактирано от Kurvoazie на 30.04.05 16:06.
| |
|
на мен пък ми се струва, че в този случай домът ще има двама управители, като първият (Меркурий) ще е основен, а вторият най-вероятно ще се включва стихийно и неочаквано, както е в случая с интерсептиран знак
| |
Тема
|
[re: чepeп]
|
|
Публикувано | 30.04.05 22:36 |
|
Всъщност как така реши, че господар на 7ми дом трябва да е Меркурий или Луната? Няма логика, ако 8мия дом започва в Близнаци, защото тогава Меркурий е господар на 8ми, а Луната на 9ти, не е ли така? Та за 7ми остава да е Венера.
| |
|
Няма смисъл на преки или рирорични ?-си да се чака отговор.

| |
Тема
|
[re: Kurvoazie]
|
|
Автор |
Публикувано | 01.05.05 11:55 |
|
Ами..това,което ся чета,е някаква книга,която пише на нея "Ръководство по астрология"-автор сега не се сещам.
Те точно в тая книги има разни таблици,според които всеки дом си има силно начало и край.Най-силни,според книгата,са началата около Осите Асц-Дс и Мц-Иц. или...края на 12 и началото на първи,края на 3-ти и началото на 4-ти,края на 6-ти и началото на 7 и края на 9-ти и началото на 10 дом.
Те в същата тази книга пише едно правило:Ако в един дом има поне 15 градуса от даден знак,то независимо,че върхът на този дом,може да не е в този знак,то господарят на този знак се води като съ-управител,а в често случаи и първи управител.И бяха дали този пример.
Пише,също,че ако върхът на някой дом е в близост до Осите,като например:Върхът на 10 дом започва в 29 градус на Рака и завършва в 25 градус на Лъва,то в този случай имаме само 1 градус от рака,но понеже е в силен край,то само в този случай Луната е първи управител,но пък Слънцето е втори и даже е доста важен управител.
Те такива работи пише...аз затова питам
Adventavit asinus
pulcher et fortissimus
| |
Тема
|
[re: Kurvoazie]
|
|
Публикувано | 01.05.05 22:04 |
|
Няма смисъл от черна станция.
| |
Тема
|
[re: mad]
|
|
Автор |
Публикувано | 02.05.05 13:47 |
|
От какво нямало смисъл?
Adventavit asinus
pulcher et fortissimus
| |
Тема
|
[re: mad]
|
|
Автор |
Kurvoazie (минаващ) |
Публикувано | 08.05.05 09:30 |
|
mad,
намеквах, че като се задава въпрос, за да се търси обяснение за нещо в личния хороскоп или въпроса е от човек, който иска да напредне в астрологията, ПОНЕ, да не се подценява усета на вещите за истинската причината на питането. /към тях са основно са стрелите/ Вещите които отговарят не заслужават това. С риск да прозвучи безмислено и вредно,
МОЛЯ, като се аксплоатира тяхното желание да отговарят,
правете го КОРЕКТНО.
Вече има много литература по книжарници, сергии, курсове... Да се чопли за знание безплатно, по умилителен начин или ..., не е проява на хубавите аспекти в натала/+транзити/.
И аз пак недочаках точното заглавие и име на автора ...
Чета от скоро. Проявявам желание да пиша където имам потребност.
Сигурно, споделям примирили се чуства в знаещити. Съчуствие.
Редактирано от Kurvoazie на 08.05.05 10:02.
| |
|
|
|
|