|
Тема
|
наранена луна
|
|
Автор | лyнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.04.05 02:11 |
|
Какво ще рече в хорскопа.Има квадрат към нептуна и меркурия,полусекстил с плутона,секстил с сатурна,тригон с марса,куинконс с венера и юпитер.Това зле ли е????И като е ранена значи ли ,че няма да видя грижа и разбиране?????????
| |
Тема
|
Re: наранена луна
[re: лyнa]
|
|
Автор |
Lillie () |
Публикувано | 24.04.05 23:06 |
|
За Луната...
"Луната играе първостепенна роля в адаптацията на индивида към съответните условия на живот, като изразява подсъзнателното, актуално "Аз" у човека и определя неговата емоционална реагентност. Основният принцип на Луната е общо интуитивно възприятие и рефлекторни реакции посредством съчетание на защитни системи на подсъзнанието и програми, свързващи човека с обществото.
Чрез Луната (подсъзнание) се осъществява връзката между Душа (висше "Аз") и Космос (Абсолют).
Аспекти на Луната:
Ако Луната образува аспект с планета, то тя фокусира характеристиките й съобразно планетарната природа и ако аспектът е хармоничен, ще преобладават хармонични качества на планетата. При отрицателен аспект влиянията ще са по-дисхармонични или по-скоро планетният принцип ще се интегргира с полагане на повече усилия в съответната област...
Принципът на Луната е подобен на онова, което мнозина психолози наричат "представа за себе си", макар че това усещане често пъти бива неосъзнавано и се свързва с подсъзнанието. В сегашния си живот личността се гради върху основата на миналото и опита от предишни инкарнации - това, което сме били, продължава да влияе върху нашата ориентация, върху нагласите и действията ни в сегашното. Това, което чувстваме спрямо себе си и какви модели на изразяване ни се отдават най-естествено и са ни най-удобни (Луната) - всички тези неща имат огромно влияние върху настоящия ни начин на живот. Луната в астрологията представлява генерално отражение на това, което сме били в миналото. Тя е образ на асимилирания минал опит и модели на поведение, с които сега се чувстваме удобно. С други думи, Луната символизира - според позицията си в знаците - специфичните мисловни и емоционални модели, които или ни пречат (при дисхармонична аспектация), или ни помагат (при хармонични аспекти) в опитите ни да се самоизразяваме и да се приспособяваме към външния свят..."
И да обобщим с това, че при негативни аспекти на Луната в радикса не бива да се правят категорични изводи за това доколко ще се чувстваме разбрани и обичани, а по-скоро един дисхармоничен аспект с Планета загатва за това, че планетният принцип ще се реализира, или ми се струва по-правилно е да се каже интегрира в съзнанието на индивида и съответно ще се проецира навън с повече усилия и напрежение, обусловен от *хипотетично казано* минала злоупотреба с принципа на планетата в някоя предишна инкарнация, а върху миналото се градят сегашните ни емоционални модели и инстинктивни подсъзнателни реакции...
В твоя случай квадратурата с Нептун и Меркирий загатва за чувствителна и сензитивна психика, интуитивност, реагентност, въображение..., като тези качества вероятно ще се наложи да се вкарат в някаква рамка, защото при Нептун налице е размиване на границите, нали се свързва със света на идеите и интуитивното възприятие. Докато куинконсът с Венера и Юпитер (особено ако е точен по орбис) може да сочи най-вероятно един вид "скрити резерви" от минал кармичен опит, които би могла да използваш по конструктивен и креативен начин в съответната сфера като хармонизираш планетните енергии с повече търпение и постоянство... ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif)
| |
Тема
|
[re: Lillie]
|
|
Публикувано | 25.04.05 21:37 |
|
Да но наблюдавам нещо друго при мен повечето мъже с които съм искат да ме имат за жена като компания или секс или забава ,но не и за жена за която биха се грижили.Това от Луната с напрегнат аспект ли е????????Това почва много да ми тежи.Или да речем го няма това ухажване при мен както при другите жени.Дали е нещо в поведението ми продиктувано от луната или нещо друго в картата как мислиш????
| |
Тема
|
[re: лyнa]
|
|
Автор |
Lillie () |
Публикувано | 25.04.05 22:16 |
|
...трудно е да се каже дали е от аспектите на Луната или нещо друго, при мен положението е същото. Имам Луна в Рак (8 дом) в тригон с Марс и Уран, квадратура със Слънцето и квадратура (макар и не с точен орбис) с Плутон. И при мен романтиката като че ли е по-малко застъпена, което от своя страна ме кара да си сдържам емоциите и да издигам бариери, а пък и с тия рачешки влияния все аз трябва да се грижа за някой - близък, приятел/приятелка, животинче... е, при теб квадратурата с Меркурий и Нептун не е толкова фатална, колкото ти се иска да мислиш, по-скоро изявата й е на по-ментално, духовно равнище... а представи си една Луна в кофти аспект със Сатурн или Плутон, но и това не е показател за това доколко обичан ще си. От гледна точка на астропсихологията отношението на околните зависи от това какво ние проецираме навън било то по директен или индиректен начин. И въз основа на тази хипотеза проблемите в средата и междуличностните отношения са породени от отрицателната ни представа (макар и много често напълно неосъзната) за себе си, а с какво се свързва тя - ами, да речем, с енергии и качества, които ни е трудно да интегрираме и признаем като част от цялостната ни личност... а за ухажването - жените, които са с по-инстинктивна природа или, ако използваме психологическа терминология (макар и да не съм психолог), са в по-пряка и непосредствена връзка с образа на "Анима", като че ли имам чувството, че в повечето случаи, тъй да се каже, минават "по бързата процедура" без цветя, шампанско и романтика. Но не защото са лесни, а може би защото при тях външното лустро липсва и им е по-трудно от другите да станат виртуози в изкуството на неангажиращия и лишен от емоции флирт заради самия флирт... ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/blush.gif)
| |
|
В добавка.
Смятам, че е необходимо, освен, разглеждането на аспекти и планета, така и да се разглежда разположение в дом на тези планети, както и управителя на дома. И още - Асцендента, като филтър на заложеното в посока от вътре навън.
Това да не послужи като отговор на питането на "луна", а като начин за самостоятелна работа. ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
[re: Kurvoazie]
|
|
Публикувано | 26.04.05 22:20 |
|
мдааааааааааааа Марс в първи дом в овенаааааааааааааааааааааааМАМКА МУ всички кат ме видят се стряскат на енергийно ниво ,камо ли цветя да ми носят![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/crazy.gif)
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 26.04.05 22:22 |
|
Мерси мацка заразяснението .Всиака звучи вече много по подредено в главата ми
| |
Тема
|
Re: Въпрос
|
|
Публикувано | 26.04.05 22:24 |
|
обясни ми какво е образа на Анима????????
| |
|
|
|
|