|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос относно синастрията!
|
|
Автор |
kartal (po4ti normalen) |
Публикувано | 14.10.04 13:41 |
|
Първо да се извиня, ако въпроса ми се стори лековат или направо глупав, но поради голяма доза невежество от моя страна съчетано със силен интерес по темата ще си позволя да попитам:
Имат ли тежест аспектите когато става въпрос за синастрия на база наталните планети при партньорите, както е например при транзитните планети където се гледа типа на аспекта, а след това и самата плането? Питам защото при наличието на няколко аспекта, някои от които са доста противоречиви по значение, кое по-напред да взема впредвид?
И същия въпрос относно планети в домове пак за синастрията, но леко изменен защото там е ясно, че всеки дом си има точно предназначение и характеристика, да не говорим за домове без планети и т.н. Та се чудя има ли някаква подребда и в този случай, нещо като коя планета в кой дом има най-силно влияние, за да може да се определи по някакъв начин основното?
Благодаря предварително, ако някой ме съжали и ме осветли до известна степен по темата. Ако евентуално тези въпроси вече са се разисквали тук може просто да ме опътите къде и кога точно, това също ще ми е достатъчно.
You can run, but you can't hide! No place for beginners or sensitive hearts!
| |
Тема
|
Re: Въпрос относно синастрията!
[re: kartal]
|
|
Автор | andrea (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.10.04 19:09 |
|
Синастрията си е една доста обширна тема, а и на въпросите, които задаваш, не може да се отговори с няколко реда. Набързо ще ти посоча няколко правила :
- разглежда се индивидуалната карта, за да се определи от какъв тип партньор има нужда, какви емоционални и сексуални потребности има - защото колкото и подходящи хора да срещне, ако един човек не е в състояние да поддържа близки отношения все едно нищо няма да излезе
- дава се предпочитание на аспекти (най-голяма тежест имат съвпадите) с лични планети, АСЦ, МЦ и особено внимание се обръща на аспектите на сатурн с личните планети АСЦ, както и аспектите с лунните възли. При аспектите, колкото са по-малки орбисите, толкова по-голямо влияние оказват.
- при домовете по-важните са 5(любовта, която получаваме), 7(брачна любов), 11(приятелството в любовта, осъществяване на желанията в любовта; може би по-този дом е най-трайната любов), 8(сексуални нужди)
Давам ти един линк : http://www.podvodny.ru/Syn/Syn.htm - това е книга в online вариант на Авесалом Подводни(можеш и да си я купиш - има я на български на пазара). Тук има една статия, която също може да прочетеш - http://suastroclub.narod.ru/downld/newsinastr.zip. Горните линкове са на руски език.
Препоръчвам ти да си купиш и книгата на Стивън Аройо "Цикли на живота и взаимоотношенията" (също я има на българския пазар) - мисля, че тази книга ще ти даде отговор на доста въпрос, които си задаваш.
| |
Тема
|
[re: andrea]
|
|
Автор |
kartal (po4ti normalen) |
Публикувано | 15.10.04 12:32 |
|
Благодаря за отоговора! Отивам да се заравям в линковете дето ми изпрати...
You can run, but you can't hide! No place for beginners or sensitive hearts!
| |
Тема
|
[re: kartal]
|
|
Публикувано | 15.10.04 16:04 |
|
Eто още един линк на английски. Тук има като цяло уроци по астрология, но е включена и синастрията.http://www.bobmarksastrologer.com/TOClessons.htm За синастрично тълкуване (разбира се не много задълбочено) пробвай и на www.astro.com
| |
Тема
|
|
|
Автор |
a_za () |
Публикувано | 15.10.04 16:57 |
|
A kakvo shte kajete za kompozit v koito vsichki lichni planeti popadat v 11dom ...napravo palna gachkanica
| |
Тема
|
|
|
Автор |
boliarka (мъничката) |
Публикувано | 15.10.04 17:01 |
|
а които си няма седми дом - свободен цял живот ли ще си е? 
Живота е един - живей го до дупка, но не пречи на другите
| |
Тема
|
[re: boliarka]
|
|
Публикувано | 17.10.04 00:09 |
|
Не може да няма седми дом :), може просто там да няма планети. Но това не означава, че човека ще бъде сам цял живот. Просто, когато в даден дом няма планети, се гледа къде се намира управителя - на знака и символичния управител (в случая 7-ми дом - венера). По 7-ми дом - знак, управител и евентуално планети се съди за типа взаимоотношенния, към които се стреми човек.
| |
Тема
|
[re: a_za]
|
|
Публикувано | 17.10.04 00:15 |
|
За композитна карта ли става въпрос или за проста синастрична карта (налагане на двете карти една върху друга)? Не съм успяла да разбера приложението на композитна карта дали работи добре, затова и не я правя. Честно казано, колкото са по-опростени нещата, толкова по-добре. Налагам двете карти една върху друга и разглеждам как двамата ще си влияят един на друг, къде може да има проблеми, как и къде планетите на единия активират другия и т.н. За да се види дали една връзка има бъдеше, се разглеждат и транзитите, тъй като е много важно всеки на какъв етап се намира. Например ако при единия юпитер прави транзит върху луна натална - означава много важна година, промени и то най-вече свързани с партньорите; но при другия уран транзитира върху асц да кажем - силен порив за свобода и откъсване от стари модели...тук малко трудно биха се синхронизирали нещата точно в такъв момент и т.н.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
a_za () |
Публикувано | 17.10.04 16:53 |
|
da za kompozit stava vapros...No kakto i da e ...
Kakvo shte kajesh togav za nalagane na dve karti v koito domovite pozicii se pokrivat ...iama predvid na edinia 1dom zapochva na 28gradusa oven a na drugia zapochva na 5gradusa telec i taka vsichki domove se prepokrivat ,,,Na edinia partnior slanceto e v tochen savpad s Mc a na drugia s Asc i razbira se tejkite planeti sa v edni i sashti domove i za dvamata..Tak che kak shte vliaiat tranzitite na takava dvoika kogato razlikata e da kejm 3-4meseca daje moje i po malko za preminavane na edna planeta prez radikalna tochko prosto moje li da ima shans da im se sluchva edno i sashto....Imat i savpad na Mars s luna i na Slance sas Saturn
| |
Тема
|
[re: a_za]
|
|
Публикувано | 17.10.04 17:14 |
|
Най-добре е да дадеш дати, но тези позиции, които описваш са много показателни и важни. При съвпад на слънце с една от осите ( а тук има взаимен съвпад), може да се говори за брак или просто двойката живее заедно. Имам предвид, че когато се изследва вероятност връзката да стигне до брак, това е един от основните показатели. Аспекта на сатурн също говори за дълготрайност на отношенията, само че този на когото е слънцето, може да се чувства подтиснат от време на време. За да се случват едни и същи събития на двойката е нужно да имат взаимни съвпади - така и при двамата ще се активират планети при даден транзит. За повече подробности са ми нужни датите.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|