|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Лоренцови трансформации
|
|
Автор |
ribarqt_ (чудат) |
Публикувано | 29.09.11 20:50 |
|
Нека тяло N се движи от точка А до точка Б , нека растоянието от точка А до точка Б го означим със L нека времевият интервал на пътя на тялото N от точка А до точка Б го означим със t . Според лоренцовите трансформации пътят L който е и растоянието от точка А до точка Б както и интервалът време необходим на тяло N да пропътува пътят от точка А до точка Б се съкращават от позицията на тялото N , незнайно как ? така че растоянието от точка А до точка Б както и интервалът време за пътуването на тялото N от точка А до точка Б , e различно от позицията на неподвижни една спрямо друга точки А и Б . Значи ако имаме часовник в точка А и часовник в точка В , също и часовник в тялото N то според СТО времето на часовник А сравнено с времето на часовник Б ще е синхронно , но между часовниците на А и N както и между часовниците на Б и N , времето няма да е синхронно , да но , поради принципът на относителноста можем да кажем че както N се движи към А тъй и А се движи към N , или че както N се движи къв Б тъй и Б се движи към N . Тогава изоставането на А спрямо N , както и изоставането на Б спрямо N ще са взаимни , тоест едновременно ще изостават и няма да има разлика в отчитанията на часовниците им . Оказва се че между часовници А и Б , както и между часовниците А и N и Б и N , няма да има разсинхронизация . Така че лоренцовите трансформации са измислица
| |
Тема
|
Re: Лоренцови трансформации
[re: ribarqt_]
|
|
Автор |
geri® (циник) |
Публикувано | 29.09.11 20:54 |
|
Надявам се че поне ти си вярваш на това :)
| |
Тема
|
[re: geri®]
|
|
Автор |
ribarqt_ (чудат) |
Публикувано | 30.09.11 22:11 |
|
Ами вярвам си защото е така , неуспорима логика
Защо релативистите смятате че е възможно фотонът да няма маса на покой ? ами за да не се подчинява на галилеевите трансформации , и неговата скорост да е винаги инвариянт във която и да е отправна система на вселената. Демек скорост спрямо светия дух , както се изразява Петков и за да оправдаят принципа на относителността са измислили лоренцовите травсформации , демек и вълка сит и агнето цяло На това жаргонно му се вика научно мошеничество , ъхъ
| |
Тема
|
|
|
Автор |
geri® (циник) |
Публикувано | 30.09.11 22:25 |
|
О да, щом е твойта логина, неоспорима трябва да е, знаем :)
"Защо релативистите смятате че е възможно фотонът да няма маса на покой ?"
Защото с такава маса участва във връзката на енергията с импулса
валидна за всеки материален обект.
"Демек скорост спрямо светия дух , както се изразява Петков "
Петков явно си вярва на религията, ама и ти щом му вярваш, това трябва да ти направи логиката неоспорима, нали?
"и за да оправдаят принципа на относителността са измислили лоренцовите травсформации "
Това да не ти е Зорни дето сам си измисля нещата?
"На това жаргонно му се вика научно мошеничество "
При нас шопите като се съберат в кръчмата да обсъждат политиката на какво ли не викат мошеничество. Те нали са най-големите експерти, трябва да им се вярва. Като на тебе :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ribarqt_ (чудат) |
Публикувано | 30.09.11 22:38 |
|
О да, щом е твойта логина, неоспорима трябва да е, знаем :)
ами по силната логика побеждава за сега не си показал такава
Защото с такава маса участва във връзката на енергията с импулса
Защото това са го писали заблудени като тебе релативисти затова е и така , те може да смятат че воловете ги доят , ама дали е така
Петков явно си вярва на религията, ама и ти щом му вярваш, това трябва да ти направи логиката неоспорима, нали?
Аз не съм вярващ , вярващ си ти , вярваш в скорост спрямо светия дух
Това да не ти е Зорни дето сам си измисля нещата?
Зорник и той си е заблуден , само че по друга линия
При нас шопите като се съберат в кръчмата да обсъждат политиката на какво ли не викат мошеничество. Те нали са най-големите експерти, трябва да им се вярва. Като на тебе :)
Ти нали си един от тях , самоче приемаш за истина , и проповядваш само твоето си мошеничество
| |
Тема
|
|
|
Автор |
geri® (циник) |
Публикувано | 30.09.11 22:47 |
|
Естествено, твоята логика е една такава силна, та чак неестествено силна :) Спор няма, толкова е силна че даже е необхватна - в смисъл нищо не обхваща.
"Защото това са го писали заблудени като тебе релативисти"
Защото това е следствие от законите на релативизма, при това добре доказано експериментално.
Всичко е следствия в релативизма, добре подплатени с експеримента. А ти си вярвай в каквото искаш, че дори и на Петков, лоше нема. То ако няма сбъркани антирелативисти, няма да изпъква толкова добре релативизма
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ribarqt_ (чудат) |
Публикувано | 01.10.11 20:31 |
|
Естествено, твоята логика е една такава силна, та чак неестествено силна :) Спор няма, толкова е силна че даже е необхватна - в смисъл нищо не обхваща. Какво да ти пиша , че си заблуден , заблуден си , то се вижда вече че и както казва петков чучелото ви рухна но и логиката ви е пишман логика , като на тази на краставичарят дето продавал краставици , и според него не можело да му продават краставици , рекал ти на мане ли ще ми продаваш краставице , е па на тебе рекъл прекупвачът , на кого другиго та същата и ваща релативистка логика , като не можете логически да обосновете теорията си , обвинявате в "погрешна" логика
Защото това е следствие от законите на релативизма, при това добре доказано експериментално.
Следствие от псевдозакони , и не доказани експериментално , а само априорно , все едно да се прави извод че причината за изгрева и залеза , е кукуригането на петела че и вашта такава
Всичко е следствия в релативизма, добре подплатени с експеримента. А ти си вярвай в каквото искаш, че дори и на Петков, лоше нема. То ако няма сбъркани антирелативисти, няма да изпъква толкова добре релативизма
Само че са криви следствия , затова и падна чучелото Добре подплатени с експеримента на ЦЕРН , които ви нашиба задниците Аз ти казах че не вярвам в скоростта спрямо светия дух , както ти вярваш , а ти си продължавай да си пееш кой на кого вярва . Добре че има такива зомбове като вас , за да се различава истината от лъжата .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Aбcoлют (безпристрастен) |
Публикувано | 09.10.11 19:27 |
|
Защо релативистите смятате че е възможно фотонът да няма маса на покой ? ами за да не се подчинява на галилеевите трансформации , и неговата скорост да е винаги инвариянт във която и да е отправна система на вселената. Демек скорост спрямо светия дух , както се изразява Петков и за да оправдаят принципа на относителността са измислили лоренцовите травсформации , демек и вълка сит и агнето цяло На това жаргонно му се вика научно мошеничество , ъхъ
Аз пък мисля че СТО е измислена след лоренцовите трансформации, и ми се струва че дори първоначално Лоренц е бил противник на СТО.
Мисля че Лоренц не е седнал да мисли трансформации за СТО, Айнщайн си ги е гепил без да пита.
| |
|
цитат:
Аз пък мисля че СТО е измислена след лоренцовите трансформации, и ми се струва че дори първоначално Лоренц е бил противник на СТО.
Мисля че Лоренц не е седнал да мисли трансформации за СТО, Айнщайн си ги е гепил без да пита.
край на цитата.
Е, то какво излезе ?.. Не стига дето СТО е погрешна ами е и крадната от Лоренц..
Редактирано от Петко Марков Петков на 09.10.11 21:14.
| |
|
Аз пък мисля че СТО е измислена след лоренцовите трансформации...
Няма какво да мислите. Не можете ли да четете?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|