Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:03 13.07.25 
Природни науки
   >> Астрономия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Чисти глупостинови  
Автор potr1 (пристрастен)
Публикувано06.07.11 19:12

Пак гледах оня глупав филм на Нешънъл Джиографик и не разбрах как Луната стабилизира Земната ос. Освен това си мисля, че Луната никога няма да се отдели от Земята, защото все някога ще застане на геостационарна орбита.

Тема Re: Чисти глупостинови [re: potr1]  
Автор enarei (Педалолог)
Публикувано09.07.11 14:05

Пак си се надрусал с нещо живописно!

Луната е оттатък геостационарната орбита.
Ама кат кайш, може и да са връне, па и Земното Клибо мое да си забави врътеньето...
Да жувей проктофантазмизмът!

Тема Re: Чисти глупостинови [re: potr1]  
Автор Lenor (Прасето)
Публикувано10.07.11 16:46

За това ли говориш:
Луната вероятно е повлияла благоприятно върху факторите за развитието на живота на Земята. Тя стабилизира земната ос и някои учени считат, че без нея наклонът ѝ би се изменял хаотично като този на Марс. В случай че земната ос стане успоредна на еклиптиката, то земният климат би се променил значително и най-вероятно би станал твърде неблагосклонен.
И аз се чудех тия някой учени как пък обясняват факта ,че ексцентрицитета на Венера е много по-малък от тоя на Земята.При положение ,че Венера няма естествени спътници.

Модерната наука се опитва отново да ни баламоса с глупави теории..

Тема Re: Чисти глупостинови [re: Lenor]  
Автор ribarqt_ (мекосърдечен)
Публикувано10.07.11 16:52

абе какво го бистрите тя природата майка си знае работата , ако едното се наруши друго веднага встъпва в ролята на първото. Равновесие винаги се подържа.

Тема Re: Чисти глупостинови [re: ribarqt_]  
Автор Lenor (Прасето)
Публикувано10.07.11 21:36

Не знам ;)
Все пак е интересно да се знае истинската причина.Най-логично, причината е ,че материята на Земята и Марс имат изместен център на тежестта.Сиреч някаква част от планетата е "по-тежка".Или по точно нещо тежи на повърхността и.Сещам се че в южното полукълбо има един цял континент покрит с огромно количество лед.Дали поради тази причина може да се твърди ,че южното полукълбо е по тежко от северното и това да оказва влияние?Марс също има ледена шапка на южния полюс....Хипотези колкото искаш
Това да е причинено от удар от метеорит или комета, ми се струва до толкова невероятно че би трябвало да има следа от събитието както на Земята така и на Марс.

Автор bObbOМодератор (понякога bobo)
Публикувано10.07.11 21:44

"Сещам се че в южното полукълбо има един цял континент покрит с огромно количество лед..."

Опитай да сметнеш колко континенти има в северното полукълбо или каква част от тях е в северното полукълбо.

Тема Re: Чисти глупостинови [re: bObbO]  
Автор Lenor (Прасето)
Публикувано10.07.11 22:06

без да ги смятам 50 на 50
на Антракдида има толкова вода над морско равнище(няколко километра)която ако се стопи ще направи хиляди градове Венеции.Само ,че този лед там е много "тежък" за земята.Представи си ,че Земята е една плажна топка и долу ,където се помпи топката лепнем една съчма с тиксо.;)
На Марс няма океани и вода там е по-лесно

Публикувано10.07.11 22:11

има резон в разсъжденията ти

Тема Re: Чисти глупостинови [re: ribarqt_]  
Автор Lenor (Прасето)
Публикувано10.07.11 23:44

Може да има нещо много малко и на Венера на южния полюс ...нещо което не го огрява слънце често.Не съм наблюдавал термокартина на планета и честно казано не знам каква е температурата на южният и полюс чисто географски.Намирам средна температура минимална и максимална.Сега си мисля обаче ,че ако пратят поредния салют да разузнава ко има там трябва да се пусне.Би било най благоприятно....Дали вторият руски не го бяха пратили точно там поради същата причина...май имаше нещо такова...

Тема Re: Чисти глупости [re: Lenor]  
Публикувано11.07.11 07:09

каква връзка има температурата ? нали става дума за стабилизиране на прецесията при въртене ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.