|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Как мислите?
|
|
| Автор |
sci (ученик) |
| Публикувано | 12.12.08 09:44 |
|
|
До кога Българите, когато се появят брожения за преструктуриране на бюрократичния им апарат и заплатите на "учените", ще си измислят някой "камък" в Небето и ще му притурят идиотско име.
P.S. Визирам "новина" по БТВ от тази сутрин "Български учени, откриха астероид".
В литературата не съм чел за други български открития, освен астероиди през интервал от 2-3 години. (Умишлено изключвам прословутото бацилено мляко, понеже не е известно името на бабата-учен от 7 век, която пръва го популяризирала сред хленчещите У'нученца ). Дали е резонно поредното нашенско "велико откритие", при условие, че в някои страни автоматично се каталогизират по няколко стотин астероиида всяка минута?!
Ние сме богове.
Присъедини се към нас!
| |
|
Тема
|
Re: Как мислите?
[re: sci]
|
|
| Автор |
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |
| Публикувано | 12.12.08 10:43 |
|
|
На това му се вика ентусиазъм:
От 2005 г. въпреки липсата на финансиране от страна на държавата, младите учени са открили общо девет небесни тела. В екипа, осъществил последните открития, са участвали Никола Данков, Любомир Вригазов и Филип Фратев
Queen's only
Редактирано от Last Roman на 12.12.08 10:44.
| |
|
|
|
Абе да ти кажа, то и аз не само въпреки липсата на финансиране от държавата, ами и срещу пари от джоба ми имам доста научни публикации амааааа... нали
Тия глупости най-малкото не са открития.
Ние сме богове.
Присъедини се към нас!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lila_va () |
| Публикувано | 12.12.08 11:00 |
|
|
Нашите учени са засекли също и обект от така наречения клас близко-Земни астероиди, които може в бъдеще да се сблъскат със Земята. Очаква се астероидът да бъде потвърден в следващите дни от научната общност. Ако бъде признат от нея, това ще бъде първият пододбен обект открит от България и един от малкото от Европа.
Тогава ще бъдеш ли впечатлен, Сци?
| |
|
Тема
|
[re: lila_va]
|
|
| Автор |
sci (ученик) |
| Публикувано | 12.12.08 11:23 |
|
|
Ами такива неща се публикуват, като колегите по цял ден дърпат безплатно филмите "армагедон" (САЩ ги произвежда вече на конвейр) и ги гледат в топличките университетски стаички
(Ако обърна вимание, колегите отрязаха от филма и кадрите към репортажа, което впрочем е най-голямото им практическо научно потижение до сега , само дано от Холивуд не ревнат пак за лицензи )
Ние сме богове.
Присъедини се към нас!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lila_va () |
| Публикувано | 12.12.08 11:27 |
|
|
Непоправим си
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
sci (ученик) |
| Публикувано | 12.12.08 11:31 |
|
|
Какви са шансовете ми да се влюбиш в мен
Ние сме богове.
Присъедини се към нас!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |
| Публикувано | 12.12.08 11:35 |
|
|
трудни за изчисляване.
Queen's only
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lila_va () |
| Публикувано | 12.12.08 11:36 |
|
|
Почвам да ги изчислявам
Ти не се измъквай и кажи какво откритие би те впечатлило (в областта на астрономията)?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
sci (ученик) |
| Публикувано | 12.12.08 11:42 |
|
|
Ааа я виж как подпитва за открития.
Като го публикувам ще разбереш
Може тогава ония шансове да вземат да нарастнат
Ние сме богове.
Присъедини се към нас!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|