Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:19 14.07.25 
Природни науки
   >> Астрономия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Poredni bezumia ni bombandirat..нови  
АвторES (Нерегистриран)
Публикувано04.06.04 14:52

Predi vreme niakoi sporeshe che ne e nujno da razbirash tova koeto prevejdash, i vijdam che moje da e bil prav. V vseki sluchai iavno taka pone misliat kolegite ot edno mrachno podzemie, izdavashti edno spisanie Andromeda. Ne go biah chel otdavna, i mi popadna br. 2/2004 naskoro. Na sluchaino otvorena stranica cheta obiasnenie kakvo e tova kvazar:

".. Te se obrazuvat ot SGROMOLIASVANETO na gaza.."
Abe kolegi, kakvo e tova sgromoliasvane be, sgromoliasva se baraka, syboretina ..

"Chernite dupki sa tolkova plytni che dori i foton ne moje da se izmykne ot tiahnoto privlichane.."
Ne samo che plytnostta tuka niama nishto obshto, no i dori samoto tvyrdenie ne e viarno, chernite dupki na kvazarite imat plytnostta na vodata.

"...Masata na kvazara moje da dostigne 100 pyti tazi na slynceto.."
Vsyshnost vseki uvajavasht sebe si kvazar teji 100000000 kolkoto slynceto (chernata dupka) i oshte 000 za cialata mu galaktika.

".. i vyrhu nego se stovarva vsichko .."
Stovarvat se bedi.. chuvali s brashno i vsichko drugo no ne i akretirasht gaz.

"Po tozi nachin okolo chernata dupka se obrazuva byrzo vyrtiasht se disk. Tochno tova iavlenie se naricha kvazar"
Tochno tova iavlenie Ne se naricha kvazar.

"Gazyt se zatoplia poradi trieneto .."
Ako na temperatura ot pone 100000 gradusa mu se vika "zatopliane" ...

Natam niamam vreme da cheta, no sym siguren che ima oshte prozrenia. Nai-blizkia podpis v okolnostta na pisanieto stoi na niakakvo devoiche, za koeto niakoi kaza che prilichala na Katrin Zita-Jones, ne znam dali e verno.

Priaten den!

Тема Re: Poredni bezumia ni bombandirat..нови [re: ES]  
Автор stargazer (астро-маниак)
Публикувано04.06.04 16:16

Sega naistina se vizda, che ti Rumencho, si chovek bez rabota
Kak ne te murzia da go napishesh tova cialoto pri tova tolkova 'navreme'...

АвторCaмoCeraAнoнимeн (Нерегистриран)
Публикувано04.06.04 16:52

До голяма степен си прав, ES! Тези грешки, или поне част от тях, са си направо фрапантни! Но да се прави списание (и в същото време и вестник) не е никак лесно. Още повече, че не са голям екип. Ето защо техните неимоверни усилия заслужават подкрепа, а не ирония! И все пак тази редакция, която се намира в "мрачно подземие" си остава единствената, която предлага по-точна и достоверна информация от вестник "НЛО" например!

Автор zhreca (минаващ)
Публикувано04.06.04 22:17

I vsyshtnost nikoga ne stana jasna celta na subekti kato uvazhaemija Gumen ... oh izvinete Rumen :)
Uvazhaemi nauchni rabotniko, otdavna e izvestno na interesuvashtite se, che izpitvash osobenja neprijazyn kym Genkov. Samo nikoga ne uspjah da razbera ja prenese gorespomenatata neprijazyn kym vsichko, koeto pravi AAS i po-specialno kym: teleskopite koito Andormeda OOD prodava - naj-loshite teleskopi na sveta, izdanijata razbira se trjabva da se zakrijat, zashtoto gymzhat ot nepopravimi greshki.
Za teleskopite ot amatjorski klas ne moga da kazha nishto. I sym sklonen da mislja che i ti, Rumene, syshto ne mozhesh, imajki predvid kakyv opit imash s tozi klas instrumenti. Otnosno izdanijata pa si epten nevezha imajki predvid opita ti s kakvoto i da bilo pisano slovo na bylgarski, izkljuchaja predpolagam "Dokladi na BAN". Za umenijata ti da pishesh scientific article na anglijski njamam predstava a i dori da razgledam arxiva tam po-skoro shte vidja umenijata na ezikovija recenzent (ili kakto tam mu vikaha v BAN).

Pisha tozi posting kato bivsh nauchen redaktor na izdanijata. Kakto vseki drug "post" v redakcijata i tozi iziskva otdadenost i poznanija. Poznanijata idvat s opita - opit kato astronom i opit kato prevodach i redaktor. Otdadenostta po moe mnenie e trizhdi po-slozhna - da rabotish usileno bez da ochakvash nishto v zamjana osven lichnoto udovolstvie ot dobre svyrshenata rabota. Da dragi Rumene, dokato na teb BAN ti plashta i s publikuvaneto na statii se uvelichava shansa ti za po-dobro zaplashtane bilo v BAN ili njakyde v chuzhbina, to v mrachnoto podzemie, napraveno dom s nashata pot, horata rabotjat za chest i slava. Ti uspja li da syzdadesh sobstven dom, Rumene? I da trudno e da namerish chovek s neobhodimija opit za kojto i da bilo post v redakcijata. Zashtoto se iska mnogo mnogo bezplaten trud.
Spomnjam si kogato az bjah malyk izdanijata Kosmos i Orbita. Za men te bjaha prozorec kym sveta. Kakvo iskash ti, Rumene? Vestnik NLO da e prozoreca za dneshnite deca? I znaesh li koe mi se struva po-strashno?! Nezhelanieto na bylgarskite ucheni da populjarizirat rabotata si. Syglasen sym che da pishesh populjaren meterial e znachitelno po-trudno ot article za arxiva, syglasen sym che njama momentalen efekt, no e edinstvenija nachin da se misli za bydeshteto.

Gornoto mnenie e chastno i ne angazhira po-nikakyv nachin AAS ili Andromeda OOD. Izvinjavam se za razkrivaneto na realni lichnosti, ama ne bjah pyrvija.

Тема da prav sym..нови [re: CaмoCeraAнoнимeн]  
АвторEvil Spirit (Нерегистриран)
Публикувано05.06.04 14:27

Poneje ne lichi da sym go podchertal otgore, podchertavam go tuka. Tova che imash malyk biujet, malyk ekip, pravish vsichko ot gol entusiazym, i t.n. vsichko podobno v tozi rod ABSOLIUTNO NE E OPRAVDANIE da pishesh gluposti i bezumia.

Drugite 2 otgovora na postinga, kydeto se spomenavat niakavi imena, nepriazni i prochie svryh-bezumia, sa mi syvyrsheno neponiatni i izobshto ne znam kak da gi komentiram (i znachi niama).

Тема Re: da prav sym..нови [re: Evil Spirit]  
Автор stargazer (астро-маниак)
Публикувано05.06.04 15:45

Ok
sledvashtia put she pusna i snimkata ti tuka da vidime dali toia subekt roshav i bradat na neia pak she ti e neizvesten kakto i imeto Rumen

Тема Re: Поредни безумия ни бомбадират (КИРИЛИЦА!!)нови [re: zhreca]  
Автор Petree (тръстика)
Публикувано05.06.04 17:33

Аз не съм чел тази статия, но ако описаното е вярно, съм съгласен те това са глупости! Не познавам нито едно от цитираните имена, но явно и не заслужават познанието ми. Съгласен съм, че черните дупки не са свръхплътни, а са с големината на слънчевата система и първа космическа скорост (от което зависи дали един квант ще се измъкне или не) зависи единствено от масата на тялото.

Petree

Тема Re: Поредни безумия ни бомбадират (КИРИЛИЦА!!)нови [re: Petree]  
АвторBaлepий (Нерегистриран)
Публикувано05.06.04 20:19

Не знам защо са тези излишни конфликти, които вече прерастнаха в междуличностни! Ако имате някакви критики не ги публикувайте тук, защото вашите мнения касаят само вас! Ако на някого не му харесва "Андромеда" или "Телескоп" просто да не ги купува! Най-лесно е да се отрича чуждия труд. Още повече от хора, които тепърва предстоят да покажат дали въобще съществуват!!
Благодаря и на Petree, който с постинга си единствено показа колко много знае!
Призовавам bobo да укроти обстановката!

Тема Re: Поредни безумия ни бомбадират (КИРИЛИЦА!!)нови [re: Baлepий]  
АвторГeнkoв (Нерегистриран)
Публикувано06.06.04 00:10

Генков, ние и в. "НЛО" не купуваме, ама това не пречи да го смятаме за пълен боклук. Така че, ако смятате, че не сте от класата на горецитирания "вестник", по-добре е да слушате какво ви критикуват по-знаещите. Оправдания от типа "нямаме пари, жалки сме, ентусиасти сме" и т.н. са направо смешни, за да се пишат подобни "открития". Все пак във всяка библиотека се намира "Физика космоса" за поне елементарна справка какво е квазар. Да не говорим за интернет.

Тема Re: Поредни безумия ни бомбадират (КИРИЛИЦА!!)нови [re: Гeнkoв]  
Автор zhreca (минаващ)
Публикувано06.06.04 11:43

Problemyt nikoga ne e bil v slushaneto na "po-znaeshtite". Na men obache mi e neprijatno da vizhdam kritikata na ES zashtoto ZNAM, che tja e na lichnostna osnova.
Samo shte spomena, che mnozina ot po-znaeshtite mnogokratno sa bili kaneni da ni pouchavat. Nikogo nikoga v tozi ekip ne go e bilo strah da se uchi. Na njakoi im idva otryki drugi ne chak tolkova a treti prosto njamat vreme... I mi se struva che podcenjavate horata v ekipa ako si mislite che prenebregvat tozi problem. Struva mi se che chast ot kritikata se dylzhi na nerazbirane na procesa na izdavane na kakvato i da bila media. V tozi proces, za razlika ot pisaneto na nauchni statii, ima strogi krajni dati. I te naistina sa strogi. I kato se kazhe materiala da e redaktiran do dadena data tova znachi che sled tazi data toj prosto shte vleze v izdanieto v systojanie na posledna korekcija. I ako otgovrnijat za tova ne si svyrshi rabotata... ES pochva da kritikuva (izvyn vsjakakvo symnenie tehnicheski opravdana kritika). I kato pozhelanie kym vsichki koito imaha tyrpenie da prochetat tazi oda za teleskop i andromeda bih gi pomolil da izmisljat nachin bez da sa neobhodimi pari da se stimulirat entusiastite na spisanieto.
Eto moja prinos: zashto naprimer tova da ne stane seminar (s ocenka - zachot) kym katedrata.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.