Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:23 13.07.25 
Природни науки
   >> Астрономия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Просто въпроснови  
АвторBaloncho (Нерегистриран)
Публикувано16.02.03 17:15

Имали място кадето мога да отида някоя вечер и да наблюдавам звездите
(имам предвид обсерватория)???

Тема Значи...нови [re: Baloncho]  
Авторbobo (Нерегистриран)
Публикувано16.02.03 19:00

...аз пак ще се скарам Балончо, как да познаем откъде си?

Тема Re: Значи...нови [re: bobo]  
АвторBaloncho (Нерегистриран)
Публикувано16.02.03 23:14

Az izob6to ne suobrazix :),ot sofia sum.
(vuprosa si ostava)

Тема Re: Значи...нови [re: Baloncho]  
Автор BloodeR (луда глава)
Публикувано16.02.03 23:47

Аз лично знам само една в София. Борисовата градина, зад басейна "Мария Луиза". Но за гледане на звезди от там...хммм..., ако няма мачове става

"В името на всички черни дупки на космоса!"

Тема Re: Значи...нови [re: BloodeR]  
АвторMapkишkи (Нерегистриран)
Публикувано17.02.03 09:29

Абе вас кръжочниците как ви събират там в оная кула в Борисовата? Като я гледам отвън, сигурно вътре се качвате един върху друг:)))

Тема Би билонови [re: Mapkишkи]  
Автор KlD (Лапетия)
Публикувано17.02.03 09:59

добра идея това...

Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът.

Тема Re: Значи...нови [re: Mapkишkи]  
Публикувано17.02.03 10:46

То няма много хора. Редовните посетители са малко (аз не съм един от тях), но се слчва отвреме навреме (особенно при откриването на този сезон) да насядат върху секциите и печките, та даже и за правостоящи няма място...

Тема НДК?нови [re: BloodeR]  
Авторbobo (Нерегистриран)
Публикувано17.02.03 14:15

Ами в София нямаше ли някакви наблюдения около НДК? Мисля ААС провеждаха такива, даже съм виждал обяви в "Телескоп". Обади се в ААС и питай.

Тема Re: НДК?нови [re: bobo]  
Публикувано18.02.03 01:07

То там колкото е светло става само за гледане на луната. А пък и телескопите не са кой знае какво...Готино е :), но искат и пари (по 30 ст. на поглед). Сега, не ги знам дали тия които аз съм ги виждал са от ААС, но се мяркат рядко, пък и в тоя студ... Иначе висят пред главният вход или малко по-надоло към края на градинката посока ЦУМ.

Тема Re: НДК?нови [re: BloodeR]  
Автор Starfighter (новак)
Публикувано18.02.03 11:55

Ако си видял някой, който взима пари за наблюдения, той със сигурност не е бил от ААС. Лично съм ходил с тях няколко пъти. По принцип мисля, че хората които се мотаят наоколо и взимат 30 или 50 ст. за един поглед към Луната са меко казано търгаши. Още повече че в повечето случаи хал хабер си нямат от астрономия и говорят глупости. Понякога съм си плащал за да мога да гледам сеир след това:))) А иначе при благоприятно време и наличие на подходящи обекти (най-важното е да са ярки:)наблюдаваме и от обсерваторията в парка. Рядко се случва, но какво да се прави-голямо село е София и много свети:))

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.