|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Просто въпрос
|
|
Автор | Baloncho (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.02.03 17:15 |
|
Имали място кадето мога да отида някоя вечер и да наблюдавам звездите
(имам предвид обсерватория)???
| |
Тема
|
Значи...
[re: Baloncho]
|
|
Автор | bobo (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.02.03 19:00 |
|
...аз пак ще се скарам Балончо, как да познаем откъде си?
| |
Тема
|
Re: Значи...
[re: bobo]
|
|
Автор | Baloncho (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.02.03 23:14 |
|
Az izob6to ne suobrazix :),ot sofia sum.
(vuprosa si ostava)
| |
|
Аз лично знам само една в София. Борисовата градина, зад басейна "Мария Луиза". Но за гледане на звезди от там...хммм..., ако няма мачове става 
"В името на всички черни дупки на космоса!"
| |
Тема
|
Re: Значи...
[re: BloodeR]
|
|
Автор | Mapkишkи (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.02.03 09:29 |
|
Абе вас кръжочниците как ви събират там в оная кула в Борисовата? Като я гледам отвън, сигурно вътре се качвате един върху друг:)))
| |
|
добра идея това...  
Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът.
| |
|
То няма много хора. Редовните посетители са малко (аз не съм един от тях), но се слчва отвреме навреме (особенно при откриването на този сезон) да насядат върху секциите и печките, та даже и за правостоящи няма място...
| |
Тема
|
НДК?
[re: BloodeR]
|
|
Автор | bobo (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.02.03 14:15 |
|
Ами в София нямаше ли някакви наблюдения около НДК? Мисля ААС провеждаха такива, даже съм виждал обяви в "Телескоп". Обади се в ААС и питай.
| |
Тема
|
Re: НДК?
[re: bobo]
|
|
Автор |
BloodeR (луда глава) |
Публикувано | 18.02.03 01:07 |
|
То там колкото е светло става само за гледане на луната. А пък и телескопите не са кой знае какво...Готино е :), но искат и пари (по 30 ст. на поглед). Сега, не ги знам дали тия които аз съм ги виждал са от ААС, но се мяркат рядко, пък и в тоя студ... Иначе висят пред главният вход или малко по-надоло към края на градинката посока ЦУМ.
| |
|
Ако си видял някой, който взима пари за наблюдения, той със сигурност не е бил от ААС. Лично съм ходил с тях няколко пъти. По принцип мисля, че хората които се мотаят наоколо и взимат 30 или 50 ст. за един поглед към Луната са меко казано търгаши. Още повече че в повечето случаи хал хабер си нямат от астрономия и говорят глупости. Понякога съм си плащал за да мога да гледам сеир след това:))) А иначе при благоприятно време и наличие на подходящи обекти (най-важното е да са ярки:)наблюдаваме и от обсерваторията в парка. Рядко се случва, но какво да се прави-голямо село е София и много свети:))
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|