|
Тема
|
Teleskop na....Lunata
|
|
Автор |
Eon (UFOresearch) |
Публикувано | 05.06.02 11:43 |
|
zashto amerikancite ne pratyat 4-5 misii do lunata
da napravyat edin teleskop na tymnata strana na lunata
ama da e golyam
tolkoz pari mogat da otdelyat vse pak
a i polzata shte e ogromna
no air, no light. ... si4ko shte se vijda....
KEEP INVESTIGATING!
ALL LIES LEAD TO THE TRUTH
| |
Тема
|
Re: Teleskop na....Lunata
[re: Eon]
|
|
Автор |
zhreca (ArchMage) |
Публикувано | 05.06.02 12:55 |
|
zashtoto Lunata njama tymna strana :P
Ged
| |
Тема
|
|
|
Автор | Jack Vincent (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.06.02 13:31 |
|
prichini da se izmisliat sigurno 1000 shte dokarame... sega mi hrumna che mai biah chul che lunata e chasna sobstvenost, no moje i da e prostotia... moje i pari da niamat... moje .... vsichko moje........
| |
Тема
|
[re: zhreca]
|
|
Автор |
Eon (UFOresearch) |
Публикувано | 06.06.02 07:29 |
|
imam predvid che zemyata nyama da visi na nebeto i da prechi na observations
znam che nyama tymna strana ama vse pak taka i vikat
KEEP INVESTIGATING!
ALL LIES LEAD TO THE TRUTH
| |
|
1. Финанси - много по-евтино е да се изстреля телескоп в орбита. На Луната все пак има гравитация и за да се сложи там телескоп ще трябва доста хора да поработят на място.
2. Поддръжка - докато до Хъбъл може сравнително лесно да се отиде и да нагласи нещо или да му се сложат допълнителни екстри, до Луната не е толкова лесно да се отиде.
3. Връзката с него - освен телескоп ще трябва да се пусне и спътник на Луната, за да имаме радио връзка със задната и част.
И всичкото това за телескоп, който с нищо няма да е по-добър от този в орбита - определено не си струва.
Това си струва  
| |
|
Mnogo pravilno ne si struva.
Ako imaha tolkoz pari shtiaha da pusnat v geostacionarna orbita tia e po na blizo - no pak poddryzkata shteshe da e problem , osven tva na lunata mnogo chesto se razbivat meteoriti i tova moze da povredi teleskopa dokato na okolozemna orbita veriatnostta za meteoriti e po malka , e ima si micrometeoriti ama riadko.
Taka che okolozemnata orbita e naj udachnia variant. E v bydeshte moze da se pusnat v okolomarsianska orbita ili pyk okolo Pluton za da moze da nadbludavat pod razlichen ygyl naprimer.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Astronomer (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.06.02 12:52 |
|
To po princip mai v momenta varvi edin takav proekt za teleskop na "obratnata" strana na lunata, no stava vapros za 100m radioteleskop. "Obratnata" strana e udobna, za6toto lunata igrae rolia na paravan za radiosmu6teniata ot Zemiata.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
astrognom (непознат
) |
Публикувано | 06.06.02 15:06 |
|
Всичко казано до тук е вярно... за съжаление дори и астрономията е въпрос на пари 
Все пак има и още нещо... до колкото знам американците не могат да възстановят ракетата "Сатурн", използвана при мисиите "Аполо", така че няма кой да ги закара до там.
| |
|
|
|
|