Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:16 08.07.25 
Природни науки
   >> Астрономия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Филма КОНТАКТ в неделя 20h по БТВнови  
АвторMapkишkи (Нерегистриран)
Публикувано13.04.01 10:51

Гледайте го, и дано повече хора да го разберът добре! Защото в обратното на това често съм бил свидетел!

За съжаление - наистина като че ли този филм си остана малко неразбран от повечето хора...

Тема Re: Филма КОНТАКТ в неделя 20h по БТВнови [re: Mapkишkи]  
Автор LEO (sunny)
Публикувано13.04.01 12:00

Мерси за напомнянето, Маркишки! Непременно ще го гледам и ще го обсъдим...... Весел Великден!

"Най-същественото е невидимо за очите"

Автор(Нерегистриран)
Публикувано16.04.01 01:02

Гледах филма-той е просто страхотен и мисля,че го раэбрах.

Тема Re: Филма.........гледах гонови [re: Mapkишkи]  
Автор LEO (sunny)
Публикувано16.04.01 11:07

Мисля, Маркишки, че си прав в едно - този филм може да се разбере само от хората, които са достигнали нивото му....... В него има много въпроси........ и много отговори....... Лично за мен, всичко във филма ми се струва безкрайно познато.

"Най-същественото е невидимо за очите"

Тема Re: Филма.........гледах гонови [re: LEO]  
АвторMapkишkи (Нерегистриран)
Публикувано17.04.01 09:40

Съдейки по рекламите, филма бе рекламиран като някакво шоу или нещо такова. Мнозина ме питаха защо филма не бил награден както Гладиатор или Титаник например. Всъщност аз незнам дали наистина той не е награждаван, но дори и да не е, това не ме учудва - фантастиката никога не е била на почит колкото да речем - класиката, а този филм е нещо повече от чиста фантастика!

Тема Re: Филма.........гледах гонови [re: Mapkишkи]  
Автор *aзилит* (член)
Публикувано17.04.01 16:29

Маркишки,Лео,защо се получи обратен ефект на това което очакваха от времето-за Ели бяха минали 18 часа,а за външните наблюдатели-секунди?Предполагам,че сте чели и книгата-харесва ми много повече от филма-струва ми се по-богата,по-жива....

Тема Re: Филма КОНТАКТ - за Маркишкинови [re: Mapkишkи]  
Авторmile (Нерегистриран)
Публикувано18.04.01 08:17

Привет!
Кажи как го разбираш ти

Тема Re: Филма КОНТАКТ - за Маркишкинови [re: mile]  
Автор Mapkишkи (новак)
Публикувано18.04.01 09:23

Ами ако трябва да обръщаме внимание на техническите подробности, мисля че така не може да се получи освен ако може би ние се движим с релативистична скорост спрямо мястото, където е отишла тя, но и в това няма много логика! Аз мисля че това е по-скоро начин да се подчертае /според мен/ главния смисъл от филма, а именно, нещата да бъдат поставени пред хората като въпрос на вяра, а не като факт! Бързото видимо пропадане на капсулата през машината кара всички да се съмняват в това, което Ели е преживяла, и поставя на изпитание вярата на хората, които в последна сметка все пак считат, че "Ели откри новия свят". Дори 18 часовия шум записан от камерата накрая се появява някак като косвено доказателство, което като че ли само подканя още веднъж по-настойчиво вярата на хората. Интересен е и краят на филма - Ели разказваики на децата и малко след това, гребвайки с длан от пустинния пясък, като че ли дори тя самата си спомня за пътуването като за красив сън...
Предполагам обаче, че това е предадено по-добре в книгата с думи, а аз не съм я чел:(
Ето едно от прдимствата на речта - тя изразява точно, докато филма в най-добрия случай само показва нещо, по което може да се гадае:)

Тема Re: Филма КОНТАКТ - за Маркишкинови [re: Mapkишkи]  
Авторmile (Нерегистриран)
Публикувано18.04.01 12:03

Хм!
Ами да кажа и аз как го разбирам.
Такова пътуване е една от вероятните възможности (но не технически, може би), но по-важното май беше, че човек не може и не бива да вярва само на видимото и да съди тези, които говорят нещо, което другия не вижда.

Автор Goa (Онзи-Който-Чака)
Публикувано19.04.01 10:52

Това е единственият филм, който с всяко следващо гледане все повече ме омайва. Усещам как е премислено всяко кадърче от него, как с всяка подробност върви важно послание... Наистина трябва особена чувствителност, за да се вникне във филма. На третото гледане сълзите тръгнаха от очите ми още от началото. Невероятно дори за самия мен.
Най-великият филм за всички времена.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.