Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:36 01.10.22 
Компютри и Интернет
   >> ASP
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема SQL - problems  
Авторvladi (Нерегистриран)
Публикувано30.07.02 16:03



Vidiah che query-to (koeto raboti dobre na MySQL):

SELECT AAA_ID FROM AAA LIMIT 0,10;

ne raboti na Access. Ima li niakakav drug nachin da se ogranichat parvite10 zapisa s SQL ili triabva da izpolzvam ADO? Koe e po dobre da kontroliram zapisite s SQL ili ADO?



Тема Re: SQL - problemsнови [re: vladi]  
Автор dzver (чатер)
Публикувано30.07.02 22:31



mi niamash limit
imash select top 10 * from blahblah, no to niama pulnata funkcionalnost na limit.

za tazi smetka pyk rabotata s recordseti na asp e chudna :)



Тема Re: SQL - problemsнови [re: dzver]  
Авторvladi (Нерегистриран)
Публикувано31.07.02 14:53



Reshih problema taka:


SELECT TOP " & HowMuch & " * FROM COUNTRY WHERE COUNTRY_ID NOT IN" &_
"(SELECT TOP " & Start & " COUNTRY_ID FROM COUNTRY ORDER BY COUNTRY_ID) ORDER BY COUNTRY_ID;"



Тема Re: SQL - problemsнови [re: vladi]  
Автор salle (Един такъв)
Публикувано02.08.02 18:33



Koe e po dobre da kontroliram zapisite s SQL ili ADO?

Този въпрос е съвсем принципен и с еднозначен отговор.

SQL се изпълнява на ниво SQL-Сървър или Back end докато ADO се намира във частта Клиент или Приложен сървър (Application Server)

По принцип почти винаги е за предпочитане колкото се може по-голяма част от работата да се върши от SQL сървра т.е. когато можеш да направиш нещо в SQL не се колебай.

Това е основна част от самата същност на Клиент-Сървър или Three-Tier (нещо няма хубав български термин) технологията.

Опростен пример:

SELECT ....; който връща 1 000 000 реда резултат, но на теб са ти необходими 10 от тези редове.
Ако ограничиш до 10 реда във SQL сървъра той ще предаде на следващото ниво само тези 10 реда - а това означава евентуално мрежов трафик, прехвърляне на данни между приложения и т.н.

Докато ако го обработиш на ниво Приложен Сървър (ADO) прехвърляш 1 000 000 реда информация между SQL сървъра и Приложния сървър от които 999 990 реда са излишни!!!



Тема Re: SQL - problemsнови [re: salle]  
Авторvladi (Нерегистриран)
Публикувано03.08.02 16:11



Blagodaria za otgovora salle, taka si misleh i az no ne biah savsem siguren.
Izvoda e triabva da se uchi poveche SQL :)




Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2022 Dir.bg Всички права запазени.