|
Тема
|
Надеждни ли са балконите
|
|
Автор |
vyprosche () |
Публикувано | 21.07.08 20:18 |
|
Съпругът ми настоява да разширим кухнята си, както са направили почти всички съседи от входа, като премахнем вратата и прозореца на кухнята към балкона и тъй като е остъклен, да се получи една по-голяма кухня с около 3 кв.метра. Заслужава ли си, когато не знаем как са укрепени балконите,а
като се разбият стеничките под врато-прозорците на кухн.помещение, дали след време няма да се срутят балконите на целия вход. Все пак като се има предвид, преместването на повече шкафове, печка и мивка на бакона, тежестта ще е доста по-голяма.....
Опасенията ми сериозни ли са според вас, или съм до някаква степен параноичка?
| |
Тема
|
Re: Надеждни ли са балконите
[re: vyprosche]
|
|
Автор | митkoффф (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.07.08 18:52 |
|
Не е толкова страшно да разширите кухнята.
Жилищните помещения по норми за проектиране се оразмеряват за експлоатационен товар 150кг/м2, а балконите товар 300кг/м2. Все пак никога не може да си сигурна, че строителите са спазили всички предписания на проекта и не са спестили армировка или не са спазили технологията за изпълнение, което води до намаляване на сигурността.
Все пак за лично успокоение може да слочите на мястото на парапета на балкона някаква стеничка ... по тънка и от по леки материали. А също така да сложиш най-тежките неща далеч от края на балкона.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
no one (мнителен ;)) |
Публикувано | 24.09.08 23:41 |
|
Здравейте на всички тука четящи и пописващи,
Във връзка с тази тема ме вълнува следното.
Някой може ли "в кратце" да ми сведе какво ще ми се наложи да направя като искам да остъкля терасата и да спазя всичко така, че да е законно и да не ме подгонят след време.
Някъде съм чел и слушал, че за момента имало пропуски в регламентирането и затова народа масово си преправя терасите както му дойде на ум.
| |
|
Опасенията ти са сериозни и отговорни, но неоснователни. Представи си колко остъклени балкони си виждала и колко от тях са се срутили под тежестта на новата им функция.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Bлaдo (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.10.08 14:02 |
|
Такаааа, от написаното до тука разбирам ,че балконът е пред кухнята, предполага се -панелно строителство. 1. Ако от вътре горе над прозореца има нещо като греда, която влиза в помещението-къртете здраво-даже махнете целия фасаден панел. 2. Ако пердето ви е закачено направо на тавана, а нямате греда в помещението- къртете до максималния отвор на прозореца, демек и стеничката дето ви е вързан радиатора-няма грижи. Обаче ,ако балкона ви е страничен на кухнята, пред дневна или спалня има още 2 варианта. Панелът да надстърча пред фасадата за да се образува балкон (ДК-1,ДК-3) и в дъното на стаята на тавана ,на разстояние от 1,20-1,50 да има постоянно образуваща се пукнатина , или подовия панел да свършва до фасадата ,а допърнително панелче, доста лижерно хванато да ви образува балкон(ДК-2) Там има проблем- внимавайте!
| |
|
|
|
|