Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:41 12.07.25 
Култура и изкуство
   >> Архитектура и вътрешен дизайн
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема НЕКОРЕКТЕНнови  
АвторДOБPATA ФEЯ (Нерегистриран)
Публикувано07.06.07 09:01

Мже би не му е тук мястото но уви в jobs.bg примерно няма графа Некоректни работодатели и тъй като става въпрос за архитектурно бюро реших тук да се оплача. Архитект съм и си работех чинно в едно бюро докато не илезе по-добро предложение и съответно реших да напусна.Е да ама на шефовете не им хареса щото нали много работа ,текущи проекти .Казах им 4е всичко ще си е по реда-1 месец предизвестие и после си тръгвам.Време достатъчно да си намерят заместник(фирмата малка-бяхме аз , шефа и шефката).Това беше най гадния месец в живота ми - заяждаха се за смешни неща(това не им харесвало ,онова те не го правели така).Накрая си приключих проекта(бях си пуснала и молба за отпуск-с уговорката да подготвя проекта за печат и после мога да я ползвам(и на това казах О.К.)Всичко приключи в срок(1 ден преди отпуската ми),оформихме документите,книжка... и когато дойде момента за разплащането господин архитекта(който претендира за архитект с име и сериозни позиции) МИ ПЛАТИ 1/5 ОТ ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВАХ(не бил доволен...)Тъпото е че вече бях ввзела аванса си за предния месец(не бях получила пълната заплата),не се осигурявам на пълна заплата и на книга съм си получила парите.Не мога май да го съдя.Ако някой е бил ощетяван така поне може да сподели......
П.П. Архитекта е виден преподавател в катедра сградостроителсво във УАСГ, и много го бива по плоските покриви.Сега си търси заместник-основно сред студентите и ако някой се хване на въдицата и после реши да бяга-поне да го прави без предупреждение.КОРЕКТНОСТТА В ТАЯ ФИРМА НЕ Е НА ПОЧИТ!

Тема Re: НЕКОРЕКТЕНнови [re: ДOБPATA ФEЯ]  
Автор Boждa (на племе телета)
Публикувано07.06.07 23:13

Коя фирма? Ами напиши му името де. Каква е тая половинчата българска работа? Напиши го, всчки да го разберат какъв е. Аз примерно не искам да работя с такъв човек, ама не мога да итам всеки архитект "Ти преподавател ли си и как си с плоските покриви"....инче работата отива просто на мрънкане без никакъв резултат.

Тема Re: НЕКОРЕКТЕНнови [re: Boждa]  
Авторss (Нерегистриран)
Публикувано08.06.07 21:29

davaj da go oshlevim...

АвторMнeниe* (Нерегистриран)
Публикувано09.06.07 11:07

проблемът си е очевидно в системата - ако документите за заплатата ти бяха в ред, щеше да имаш някакви права. като искаш да минеш тънко и да мамиш с осигуровките - змийчето понякога се завърта и те хапе тебе.

аналогично на шофьорите с коланите, те си мислят, че се слагат за да не ги глобяват и като стане катастрофата и останат инвалиди, я проумеят, я не, за какво иде реч.

Авторц. (Нерегистриран)
Публикувано11.06.07 12:04

Във всяка малка семейна фирма е така. Предполагам шефката е жената на шефа. Бил съм в две такива фирми, едно към едно с твоето описание. Хвашат се и си играят на фирма, не разбират грам мениджмънт и човешки ресурси, и дори да са добри и печени хора неизбежно се стига до тоя момент.
Просто вече не се захващам в такива фирми - по-добре средни или евентуално големи. И там си има недостатъци, ама са по-малко.

(аз съм програмист, не става въпрос за архитектурни фирми, но е същото)

Тема Re: НЕКОРЕКТЕНнови [re: ц.]  
Авторц. (Нерегистриран)
Публикувано11.06.07 12:05

Забравих да допълня - не са ме прецакали с парите. Платиха си напълно коректно, но отношението беше ужасно.
Поздрави

Тема Re: НЕКОРЕКТЕН [re: ДOБPATA ФEЯ]  
Автор tzvete_das (търсеща)
Публикувано11.06.07 15:49

Монетата винаги има две страни.
Четейки написаното у мен се породиха няколко въпроса:
От колко време си работела "чинно" в това бюро?
"Това беше най гадния месец в живота ми - заяждаха се за смешни неща(това не им харесвало ,онова те не го правели така)" - това преди не се ли е случвало?
Понякога "смешни неща" се оказват фатално важни за едни проект...
Е ли възможно през този последен месец и ти да си работила "като за последно"? (тоест как-да-е)

Много далеч съм от мисълта да защитавам колега, когото не познавам, но и не мога да приема така да се заклеймяват хора "без съд и присъда"...

За да съществува коректност в отношенията, то тя задължително трябва да бъде двустранна!

Тема Re: НЕКОРЕКТЕНнови [re: tzvete_das]  
Авторmuhakak (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 10:38

aa towa trebe da e Jeko Tilev :)

Тема Re: НЕКОРЕКТЕНнови [re: muhakak]  
Автормaзньo (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 15:21

ми е е задължително да е Жеко
тоест 100% не е той, щото и димчо бачка там
имам няколко предположения -
1. Ангел Мазников - бачка с една мацка дето също е от катедра конструкции и може да ти направи живота ад за по-малко от месец. Даже не съм сигурен дали не може и за ден
2. Румен Грънчаров - той май работи с жена си...
Обаче и двамата, доколкото съм чувал са коректни.
не знам дали Валери Врабчев работи с някого, ама си е гъз по природа - да не е той?
и въобще - бъди по-конкретна - всички от катедра сградостроителство разбират от плоски покриви.
Ако намекваш за учебникът на Чавдар Ангелов - едва ли точно той е човекът, който може да се държи некоректно, а не знам дали още проектира активно.
Обаче твойто е много небоклатена позиция - айде да наплюем катедрата и да хвърлим съмнение върху всички.
Аз също работя с архитект от тази катедра, който пък е изключително коректен, така че бъде по-конкретна

Тема Re: НЕКОРЕКТЕНнови [re: мaзньo]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано19.06.07 22:01

Ми... Ангел Мазников съм го срещал подписан по разни "Проекти" Сгъвнясва и не поема авторски контрол. Що ли?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.