Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:38 03.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Абстинентен синдром?нови  
Автор RKR (непознат )
Публикувано03.06.19 06:56

Здравейте,
Баща ми,който е алколно зависим и то в напреднала фаза,ограничи приема на алкохол през последните 3 дни на около 100г на ден ,при положение ,че преди това е пил минимум 200 -300. В резултата на това треморът на ръцете ,който му се появяваше така или иначе когато не пие, се увеличи значително, но и от вчера му се появиха проблеми при ходенето- трудно върви,тялото е вдървено и стъпва като в паници.Имаше лека температура,която свали и завишено кръвно налягане,което също свалихме с хапчета .Възможно ли е това да е абстинентен синдром? Не халюцинира и е адекватен ,но почти не може да спи втори ден.
Ще го заведа при лекуващата го невроложка днес следобед, но трябва ли да предприема нещо междувременно?Може ли да приема малки дози алкохол-те го отпускат към момента.
Благодаря предварително за отговора.

Тема Re: Абстинентен синдром?нови [re: RKR]  
Автор д-p (новак)
Публикувано04.06.19 16:58

Здравейте! Със сигурност става дума за абстинентен синдром: той се появява при рязко спиране или намаляване на алкохолната употреба при зависим. Най-добре е да се овладее под медицински контрол, но при пълно спиране на алкохола. Ако човекът съчетава лекарствата с алкохолни напитки, може да стане беля. Важно е първо да спре пиенето и едва след това да се започнат медикаментите. Най-често срещаните симптоми са: треперене, нарушен сън, намален апетит, горещи и студени вълни, потене, сърцебиене, раздразнителност, емоционална лабилност и др. Опасни са две усложнения, които могат да се появят през този период: епилептичен припадък или алкохолен делир. И двете изискват незабавна хоспитализация в болница, понеже застрашават живота. Обикновено абстинентните прояви отзвучават за няколко дни, но ако не се вземат мерки за по-продължително лечение, включващо промяна на мисленето, поведението и ценностната система, въпрос на време е човекът да пропие и всичко да се повтори отново, вероятно с още по-голяма тежест.

Тема Re: Абстинентен синдром?нови [re: д-p]  
Автор RKR (непознат )
Публикувано04.06.19 22:44

Здравейте, д-р,
Благодаря ви за отговора!Днес се появиха синдроми на делир-имаше една халюцинация сутринта и вижда двойно на близко разстояние.Двойното виждане понякога изчезва, но после се връща/
Когато заспива, на сън извършва дейности с ръцете ,опитва се да хване някакво боклуче във въздуха и да го изхвърли например, за което ми каза, че го е сънувал.Също и бълнува.Когато е буден е адекватен,говори смислено и структурирано.Спомня си неща с точност, ориентира се и прави логически връзки.
Закарах го днес сутринта в Центъра за психично здраве на "Екзарх Йосиф 59" по препоръка на "Св.Наум",от там ме препратиха на в Центъра за наркомании за евентуално настаняване в Суходол. Докторът изслуша случая и каза, че тъй като в момента не е в делир, а има редица тежки придружаващи заболявания,не е добра идея да се изпраща в Суходол,тъй като ако направи там проблем с придружаващите заболявания,много бавно ще дойде линейка.
Препоръча ми да го настаня в многопрофилна болница,където да следят цялостното състояние и ако навлезе в делир ,да звъня на 112,където ще поставят диазепам и могат да го откарат в голяма болница.
Утре вечер влиза в неврологията на ВМА, където ще бъде следен и от психиатър.
Въпросът е мога ли да чакам до тогава или трябва спешно да го карам в някоя друга болница?Ако да,предполагам ,трябва да се насоча към психиатрия за начало , а не към токсикология?
Мога/трябва ли да му давам алкохол?В момента му давам около50 мл разредени,ако ми поиска,което за неговите стандарти е нищо(преди пиеше по 200 -300мл поне).Алкохолът видимо го успокоява и треморите намаляват,но дали да продължа да му давам и дали трябва да увелича дозата.
Относно продължителното лечение,то ще бъде направено, само да го стаблизирам физически.
Благодаря

Автор ivandobrinov-173024 (новак)
Публикувано07.06.19 21:12

Правилото е да се действа според приоритетите. Ако има опасно поведение, по-добре да е в психиатрия. Ако няма - по-разумно е да е в болница, където да получи комплексна услуга. Категорично не трябва да му давате алкохол, назначават се медикаменти, които са несъвместими с него. При оформена зависимост е добре да се стремите към пълно въздържание. И малкото количество алкохол може да отключи запой в един момент.

Тема Re: Абстинентен синдром?нови [re: д-p]  
Автор Silence is the answer (Serenity prayer)
Публикувано11.06.19 10:42

И след като го пазакрепят,да отиде в АА клуба.
И да започне веднага работа със спонсор и по програмата на АА.
Аз имам близо година и три месеца трезвенност.Наследствен алкохолик съм.Баща ми умря от пиене.
С хапчета само няма да стане.А с вяра във висшата сила да ни върне здравия разум.
Имам нагледни примери как крайно тежки алкохолици и наркомани са се изчистили напълно от антабуси и пр лекарства след всекидневната работа в АА.
Да се тъпче с антабус,успокоителни и подобни според мен ще бъде грешка.
Всеки ден с малки стъпки,ден за ден-така работи програмата.
Поздрави от един АА член.Който имаше рецидиви след близо 7 години трезвенност в които стисках сам зъби,и след това още над година-този път осъзната трезвенност.
Намерете му най-близикия клуб на АА,и намерете начин да ходи на сбирки ако можер поне 3 пъти седмично.
Литература относно алкохолизма има достатъчно тук в този клуб за сваляне.
Филми има и тнт.
Алкохолизма е на 4 нива-Душевно,емоционално,физиологическо и психическо.
Твърде малко лекари и психолози,както и психиатри знаят за какво става въпрос изобщо.
Ще ти кажат..ами намали пиенето,мини на по-слаби напитки,пробвай да се въздържаш..
Не работи по този начин.
ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА НЕ ДОКОСВА АЛКОХОЛ!
Успех.И съм насреща със съвети ако имате нужда.

It, s work.. If you work it!

Публикувано11.06.19 10:43

И след като го пазакрепят,да отиде в АА клуба.
И да започне веднага работа със спонсор и по програмата на АА.
Аз имам близо година и три месеца трезвенност.Наследствен алкохолик съм.Баща ми умря от пиене.
С хапчета само няма да стане.А с вяра във висшата сила да ни върне здравия разум.
Имам нагледни примери как крайно тежки алкохолици и наркомани са се изчистили напълно от антабуси и пр лекарства след всекидневната работа в АА.
Да се тъпче с антабус,успокоителни и подобни според мен ще бъде грешка.
Всеки ден с малки стъпки,ден за ден-така работи програмата.
Поздрави от един АА член.Който имаше рецидиви след близо 7 години трезвенност в които стисках сам зъби,и след това още над година-този път осъзната трезвенност.
Намерете му най-близикия клуб на АА,и намерете начин да ходи на сбирки ако можер поне 3 пъти седмично.
Литература относно алкохолизма има достатъчно тук в този клуб за сваляне.
Филми има и тнт.
Алкохолизма е на 4 нива-Душевно,емоционално,физиологическо и психическо.
Твърде малко лекари и психолози,както и психиатри знаят за какво става въпрос изобщо.
Ще ти кажат..ами намали пиенето,мини на по-слаби напитки,пробвай да се въздържаш..
Не работи по този начин.
ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА НЕ ДОКОСВА АЛКОХОЛ!
Успех.И съм насреща със съвети ако имате нужда.

Публикувано11.06.19 10:53

Човече,заведи го в АА клуба на пожар.Нека го закрепят в болница,но не си губи времето с доктори и психиатри да го упояват и да е като жив зеленчук.
Намери най-близкия клуб на АА,и ако трябва го возете с кола всеки ден.Почти всеки ден съм сигурен във България че има сбирки на АА,дори и в различни клубове да трябва да ходите.
На мен АА клуба тук в Норвегия ми спаси живота.Правя скоро близо година и три месеца трезвенност.
Не пих близо 7 години преди това,като стисках зъби,само с волята си исках да успея и пр.
Запих се пак,понеже вярвах че съм се излекувал.
Лечение от алкохолизъм няма с контролирано пиене.
Не слушай доктори които грам понятие си нямат дори от алкохолизъм.
Веднъж алкохолик,завинаги алкохолик.
Трябва да узрее за убеждението че няма право и капка да докосва никога повече занапред в живота си.
Има тук в заглавните теми линкове за сваляне на книгите на АА.
Свалете му ги и му четете.
В АА клубовете имат всичко необходимо като литература.
Трябва обаче човека да иска да отиде в АА.
Насила хубост не става обаче.Убедете го да го заведете на отворени сбирки заедно с вас,после му намерете веднага спонсор.Или някой който да го води с него и да го следи изкъсо.
Няма да мине номера да си попийва по малко безнаказано.
При алкохолиците този номер не минава.

Няма да е лесно в началото,но съм сигурен че ще си заслужава.
Аз открих Бог и висшата сила.По-голям опиат от това няма.
И да се научи да се моли.Всеки ден.
Помага много.

Тема Re: Абстинентен синдром?нови [re: ivandobrinov-173024]  
Публикувано11.06.19 11:04

Най-добрия приоритет е да бъде в АА клуба.
Там най-добре ще му помогнат.
Понеже се работи с душата на алкохолика.
Само външно да лекуваш симптомите ,няма да излекуваш сърцевината на проблема.
А докторите по начало това правят.Тъпчат те с лекарства за симптомите.
Стискат зъби да не пият като са на антабус,и после си наваксват годината трезвенност за отрицателно вереме.
И за хапчета и инжеции говоря.
АА клуба работи с душата,емоциите на човека,както и на ментално ниво.
Бил съм лично три пъти на психиатър тук в Норвеегия.По-скоро психолог.
Идея си нямаше относно алкохолизма.
Мълча като пън и на трите сеанса,и ми взе парите.Изобщо почти нищо не ми каза.
Хм..да съм намалил пиенето,да съм пиел само бира..

Виж,ако психолоза е АА член,тогава това е друго нещо.
Ама това е шанс 1 на милион.
Няма как да продължаваш да риеш в лайната с намалени грамажи,и да се излекуваш.
Лечение от алкохолизъм няма как да има.

Само пълното въздържание ден за ден..е изхода.
С времето спираш да броиш дните.
Но е важно в началото всеки ден когато ти е трудно да опиташ да останеш трезвен само за днес,само за тези 24 часа.
Всеки ден стартираш цикъла.
За да не се свръхнатоварваш със срокове.
От 2009 година реално съм в АА клуба,но след 6 месеца реших че мога и сам.Че моята воля е по-силна.Издържах до към 2017 година някъде,и след това 100грама уиски ме подхлъзнаха.За месец-два време пиех порядъчно.След три месеца бях яко пак вътре в нещата.Тези 7 години бяха доста трудни.Не бях щастлив.
Втория път в АА отидох след нова година,в началото на 2018 година.Напълно унизен и съкрушен.
Трябваше вече истински да си призная че съм алкохолик.И не минава номера с излекуването и контролираното пиене.
Намерих спонсор и започнах работа по-стъпките.Дори и днес не съм ги минал всичките.До 8 стъпка стигнах.Но важното този път е,че вече нямам никакви уговорки че някога ще мога да пия изобщо безнаказано.
Тези мисли са първото нещо което баща ти трябва да проумее.Че занапред никога няма да пие.Дори и капка.
Успех.И пиши ако е съгласен да отидете в АА.Мога да помагам дистанционно.С което мога естественно.

Редактирано от Silence is the answer на 11.06.19 11:09.

Публикувано11.06.19 11:39

Ето линк към книгите на АА.
Успех.

Тема Re: Абстинентен синдром? [re: Silence is the answe]  
Автор RKR (непознат )
Публикувано14.06.19 21:23

Здравейте, благодаря на всички,които се отзоваха, за отговорите и съветите им.
Закарах го във ВМА ,където го стабилизираха и му назначиха лечение.Ще се запозная с АА и тяхната програмата и ще гледам да го закарам на някоя сбирка в близък клуб.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.