Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:29 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Тема Психиатър Варна  
Автор pantyloverr@gmail.com (непознат )
Публикувано06.02.17 11:09

Здравейте. Посъветваха ме да потърся помощ от психиатър. Живея във Варна и ми казаха, че има доктори баща и син Попови, като бащата се отнасял много сериозно към хора с алкохолни проблеми.
Някой може ли да ми помогне с повече информация, например къде да го намеря, някакви контакти... благодаря ви предварително

Поздрави

Тема Re: Психиатър Варнанови [re: pantyloverr@gmail.co]  
Автор Finntroll73 (Независим)
Публикувано06.02.17 12:57

Психиатъра няма да помогне качественно на алкохолика.Ще го натъпче с лекарства и дотам.
А проблема си остава.Душата трябва да му се излекува на болния алкохолик,не друго.
Лекарите лекуват последиците,не първопричините.Моя съвет е плътно да започне да ходи на АА групи.Ще види че изобщо не е сам в проблема.И лека полека ще сломи твърдоглавието в себе си,както и това че никой не може да му се бърка на пиенето.
Без да познавам човека,знам че поне на 50-60 пр уцелвам в преценката си.
Не е зле първите пъти да го завде близък,има такива дни за отворени срещи,да му се говори,да се опитате да пробиете черупката му..за да дойде време от само себе си,доброволно да сложи картите на масата си за проблема.
Бях аз лично при психолози,на два пъти.Втория път ми идеше да го убия този психолог.Понеже вместо да се опита да ми даде насоки и да говори с мен,той мълча 40 минути.Каза две изречения..едно в началото и едно в края.Облегна се на кушетката..докато аз говорих в монолог със себе си.
И отсреща се чуваше хм..хм..ок,добре..това беше всичко.
И му казах в очите че повече няма да стъпя в кабинета му.Понеже търсих разбиране и съчуствие,докато на него му беше през онази работа.
Гледаше да ми олекне явно,да му мине без напрягане часа и да гушне още 100лв за часа. В Норвегия съм..и тук цените са други.
След тези два опита,разбрах че по-добре да говоря с който и да е друг..но не и с психолози.Повечето изобщо си нямат и бегла представа за проблема,колко чудовищен е.Само алкохолик,осъзнат член на АА..може да бъде истински психолог в помощ на събрата.
Така че не го тъпчете с лекарства и да виси по клиники да го медицинират,а го пратете в АА час по -скоро.Аз предимно сам се справих с проблема,но препоръчвам горещо АА.Те ми дадоха началния тласък,за да повярвам в себе си.
Успех.И пишете нещо повече относно проблема и човека.С каквото мога като съвет,ще помогна.
Понеже много препатих и аз лично.

Тежеста на един човек като човек,е в делата му!

Редактирано от Finntroll73 на 06.02.17 12:59.

Тема Re: Психиатър Варнанови [re: Finntroll73]  
Публикувано06.02.17 13:10

Започне ли да иска да посещава АА и да има интерес към сбирките ако се получи при вас..това означава че работата е наполовина свършена.
Никой не може да му помогне да излезе от лапите на алкохола ако той сам не го пожелае.Всички ние алкохолиците знаем колко удобно е да си жертва..но трябва да поеме сам отговорност за действията си.
Не вечно целия свят да му е виновен,.а той да е сълза ненапита.
Така ч,завдете го на АА клуб.И го убедете да посещава сбирките.АА не са секта,не са религиозна или политическа група с доктрини.Говори се само за вярата и връзката с бога,кой както го разбира..със идеална цел.
Просто вярата в сила по-висшя от него ще му помогне да намери силата в себе си да се справи с проблема.
Аз усетих божията ръка върху сене си по време на сбирките и периода на АА.
Плакал съм така,както никога през живота си.Честно,откровенно и с мисъл към промяна.Исках само да се събуждам трезвен,да не пия по всяко време на денонощието,и да имам мир ,любов и разбирателство в живота си.Дете съм на алкохолик,който умря от пиене-баща ми.
Затова още повече не исках детето ми един да каже че с нищо не съм бил по-силен от него.С мен свърши алкохола,пиенето в нашия дом,силно се надявам да не е така.
Не пия пред детето си,не пуша вече от 6-7 години.Живея втори живот.И ценностната ми система силно се промени.Търся истинските връзки и неща в живота.
Успех..и действайте.
Повярвайте ми,всеки ден е ценен.Така че не се залъгвайте с приказки за психиатри..освен ако наистина болния няма вродени отклонения и болест,ами тръгвайте смело към АА.
Ако няма психични проблеми болния,олигофрения или отклонения по рождение..не му трябва психиатър.
Алкохола е в състояние да подлуди всеки.
Аз също съм се държал като луд и маниак не един път.

Автор kristina_mtf@abv.bg (непознат )
Публикувано08.02.17 20:30

Здравейте. От опит и наблюдение ще ти кажа, че лекарите са докато човек изтрезнее и му премине абстиненцията. С две думи да те вдигнат на крака. После единственото, което работи е АА. Поне при мен работи от години. АА не е за всички. То е за хората, които го искат и са готови да положат усилия да се борят за качествена трезвост. Малцина успяват. Програмата на АА е доста брутална,но и доста ефикасна.
Проблема на алкохолика не е само да изтрезнее, а как да поддържа, да запази трезвостта си и да постигне един вдъхновен и пълноценен живот.
Все пак и АА си имат подводните камъни и се иска късмет да се попадне на възстановени хора, които да те подхванат.
Не си давай парите за глупости, за разни лекари, клиники и не знам си какви магически лекарства. По-добре се напъни и мини програмата на АА.
Всяко нещо си иска усилия. АА не е нещо магическо и резултатите, които един алкохолик може да постигне зависят от неговите усилия и желание за възстановяване.
Все пак изборът си е твой, както и живота.
Поздрави и успех в начинанието.

Редактирано от kristina_mtf@abv.bg на 08.02.17 20:32.

Тема Re: Психиатър Варнанови [re: kristina_mtf@abv.bg]  
Публикувано10.02.17 02:06

Така е,напълно съм съгласен с теб.
На мен АА клуба ми помогнаха много.
Но истинската помощ беше вътре в мен,желанието за промяна.

Автор July_ ()
Публикувано12.02.17 22:20

Д-р Александър Попов е добър психиатър. Преглежда в гр. Варна, бул. Христо Смирненски 1, ДКЦ „Света Марина“
Телефона е: 052 302 947
На същото място преглежда и д-р Иван Войнов. Невероятен лекар и невероятен човек!
Аз също съм от Варна. Ходя на сбирки на анонимни алкохолици. Ще се радвам да се запознаем, ако желаеш да дойдеш при нас. Ето дните часовете и местата на сбирките във Варна:

Група „Надежда“

/ в сградата на католическата църква „Св. Михаил“/

Сбирки: понеделник, сряда и събота от 18:00 ч.

Открита сбирка: всяка първа сряда на месеца

Работна сбирка (инвентаризация на групата): всяка последна сбирка на месеца

Тел: 0890940335;

е-mail: aa.varna.bg@gmail.com

Група „Доверие“

Сбирки: вторник и петък от 18:00 ч.

Открита сбирка: всяка първа сбирка на месеца.

Работна сбирка (инвентаризация на групата): всека последна на месеца

Тел: 0890940335; е-mail:aa.varna.bg@gmail.com;

Група „Трезвост“

(В сградата на католическата църква "Непорочно зачатие на Св. Дева Мария", минава се през дворчето на църквата.)

Сбирки: вторник и четвъртък от 18:30, неделя от 17:00 ч.

Открита сбирка: всеки първи вторник на месеца.

Работна сбирка (инвентаризация на групата): всеки първи четвъртък на месеца.

Тел: 0890940335;

е-mail:aa.varna.bg@gmail.com;

Тема Re: Психиатър Варнанови [re: July_]  
Автор a.n.angelowa@gmail.com-22 (непознат )
Публикувано05.04.17 19:50

July_ () случайно да знаеш дали д-р Войнов има частен кабинет и къде се намира?

Тема Re: Психиатър Варнанови [re: a.n.angelowa@gmail.c]  
Автор July_ ()
Публикувано13.04.17 22:23

Писах ти на лични.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.